Princezny z Walesu v retro puntíkách: Kate oblékla elegantní model po vzoru Diany a sladila i barvu lodiček

Princezna Diana a Kate Middleton v puntíkatých šatech: Princezna z Walesu vzdala hold své tchyni výběrem modelu a doplňků
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Princezna Diana se v roce 1988 objevila v Ascotu v nádherných puntíkatých šatech se zvýrazněným pasem. Model, který letos oblékla Kate Middleton, odkazuje na šaty princezny Diany. Vybrala si i podobné bílé lodičky s černou špičkou. Princ a princezna z Walesu na ceremoniálu v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Kate zvolila k šatům bílé psaníčko, stejně jako si jej k puntíkům vzala i princezna Diana. + 2 fotky+ 3 fotky

Kate Middleton se naskytla další příležitost, kdy mohla vzdát hold své tragicky zesnulé tchyni princezně Dianě. Obě princezny z Walesu vždy moc dobře věděly, co jim sluší a co se nosí na určité příležitosti. Které z dam slušely bílé šaty s černými puntíky více?

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 20. 06. 2023 11:30

Před pár dny jsme o puntíkatých šatech princezny Diany psali ve spojení s její neteří, Lady Elizou Spencer. Na oficiality v Londýně zvolila růžové šaty s bílými puntíky, po vzoru své tety, která podobný model oblékla v roce 1983.

Stejný model, ale v černobílém provedení a od návrhářky Alessandry Rich, nyní oblékla Kate Middleton do kaple svatého Jiří na hradě Windsor. 

Kate Middleton a princezna Diana v puntíkatých šatech

Jak módní styl princezny Diany, tak i styl Kate je všude po světě opěvován. Dámy se ho snaží napodobit, pokud je to tedy v jejich finančních možnostech. Nynější princezna z Walesu často nosí také oblečení z konfekce, tudíž dává možnosti i těm, které nedisponují spoustou peněz na nákupy. 

Co se týče černobílých puntíkatých šatů princezny Kate, nejde zrovna o levnější model. Je od návrhářky Alessandry Rich a navíc není z aktuální kolekce. Šaty, které v růžovém provedení vynesla i Lady Eliza Spencer, se aktuálně prodávají v jiných barevných provedeních za 1 665 liber (46 tisíc korun).

Puntíkaté šaty vynesla Kate už v loňském roce na dostihy v Ascotu, kde podobný model oblékla i princezna Diana v roce 1988. Jak můžete vidět v naší galerii, obě dámy zvolily k šatům bílé lodičky s černou špičkou. Stejným doplňkem bylo pro obě princezny z Walesu také bílé psaníčko do ruky. Jejich outfity se lišily jen kloboukem, který každá zvolila v jiné barvě. 

Jak nosit puntíky? Tipy pro ženy všech velikostí

Hledáte-li vzor, který sluší bez okolků všem, pak jste právě s puntíky na správné adrese. Jejich charakter nabízí hravost i eleganci, široká paleta rozměrů najde slušivé uplatnění na každém typu postavy. Všem svým nositelkám navíc dodá mladistvý i elegantní look. Stačí jen vybrat správnou variantu, velikost motivu i hustotu jednotlivých puntíků a zazáříte. Myslete ale na základní poučku, čím větší konfekční velikost nosíte, tím drobnější motivy puntíků volte.

A že puntíky dovedou zabodovat, to dokazují i obě jejich královské nositelky. Prudce elegantní varianta, ve které okouzlovala svět Diana, nabízí způsob, jak uchopit puntíkový vzor větších rozměrů i rozložení. A navíc je podpořit retro stylem v nesmrtelné variaci prvků inspirovaných módou z poloviny 20. století.

O několik dekád později vynesla podobně sofistikovaný outfit také Kate. A přestože zvolila o poznání drobnější vzor a střih midi šatů se stojáčkem inklinuje spíše k módě z 30. let minulého století, nelze přehlédnout naprostou symbiózu obou stylů. Tu navíc podtrhují detaily i charisma jejich nositelek.

Zdroje informací:

Dailymail.co.uk

WhatKateWore.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články