Královské děti na korunovaci Karla III.: Louis zíval nudou, George nesl dědovi roucho a Charlotte kopírovala mámu

Královské děti na korunovaci Karla III.: Louis zíval nudou, George nesl dědovi roucho a Charlotte kopírovala mámu
Zdroj: Profimedia
Korunovace krále Karla III. se zúčastnila i jeho tři vnoučata od prince Williama. Ústřední role patřila princi Georgovi, druhému následníkovi trůnu, který pomáhal nést královu vlečku.Během slavnostního aktu si neodpustil rozpustilé grimasy.Princ George vypadal, že si korunovaci svého dědečka nijak zvlášť neužívá.Ve sváteční uniformě a pečlivě česané patce byl nicméně za pravého gentlemana.+ 11 fotek+ 12 fotek

Tři potomci britského následníka trůnu, prince Williama (40), a Kate Middleton (41) zcela ovládli slavnostní korunovaci svého dědečka, krále Karla III. (74). Zatímco princezna Charlotte (8) se snažila v noblese a eleganci napodobit maminku, princ Louis (5) se ceremoniálem prozíval a princ George (9) se ujal role čestného pážete.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 05. 2023 17:10

Osmiletá Charlotte se s noblesou sobě vlastní ujala role chůvy mladšího brášky Louise. Ve Westminsterském opatství ho oddaně vedla za ruku, následujíc přitom v průvodu své rodiče, a trpělivě mu odpovídala také na všechny otázky během slavnostního ceremoniálu.

Malá princezna působila sofistikovaně, elegantně, stejně jako její maminka, princezna z Walesu. Po jejím vzoru se ostatně také vyzdobila nákladnou vavřínovou korunou posetou diamanty. Svůj vůbec první šperk si podle magazínu People vzala na loňský pohřeb prababičky Alžběty II., a to diamantovou brož ve tvaru podkovy. Nyní zřejmě hodlá v tomto trendu pokračovat.

Princ Louis se ceremoniálem prozíval

Jak už to tak bývá, bratři George a Louis byli během dědečkovy korunovace o poznání méně uvědomělí. Louis od příjezdu do Westminsterského opatství ostentativně dával najevo, že se nudí, a v katedrále spíš než ceremoniál sledoval klenbu, kterou jeho pokrevní příbuzní nechali vybudovat.

George vymýšlel jednu lumpárnu za druhou

Oproti Louisovi, který během ceremoniálu ještě neměl formální povinnosti, se nejstarší George ujal role čestného pážete a pomáhal nést dlouhé roucho svého dědečka. Při této příležitosti oblékl šarlatový kabát se zlatými lemy, bílou saténovou vestu, bílé kalhoty, rukavice stejné barvy a krajkovou kravatu.

To pochopitelně neznamená, že by se choval jinak než jiné devítileté děti. Na fotografy rozverně vyplazoval jazyk a jeho grimasy dávaly znát, že prožívá stejně spokojené dětství, jako miliony dětí po celém světě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články