Houbaření českých hvězd: Petra Černocká do lesa posílá manžela, Jitka Zelenková si houby nechává servírovat

Houbaření českých hvězd: Petra Černocká do lesa posílá manžela, Jitka Zelenková si houby nechává servírovat
Zdroj: Herminapress, Pixabay/koláž Lifee
Vendula Pizingerová se pochlubila úlovky, které v lese nasbírala spolu se svými kluky, synem Pepíčkem a manželem Josefem.Pepíček byl nalezenými hříbky nadšený.Vendula říká, že podobně aktivní byl v přírodě také její tatínek.Něco se usuší, něco možná zavaří, popisuje Vendula Pizingerová houbovou nadílku, kterou si z lesa přinesli.+ 9 fotek+ 10 fotek

Houbařská sezóna je v plném proudu a vycházkami do lesa se nechaly strhnout také naše známé osobnosti. Málokdo odolá smaženici nebo dobré omáčce z hub. Petra Černocká vyslala do lesa manžela, Vendula Pizingerová houbaří se svými Pepíky, Vlasta Peterková zatím čeká na parťáka a Jitka Zelenková si houby nechává rovnou servírovat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 09. 2022 12:00

Naše Máma na přechodu Vendula Pizingerová se už těší, až bude nalezené houby zavařovat. „To mám moc ráda a jsem schopná sníst sama celou skleničku," líčí.

Neznám snad člověka, který by řekl, že nerad houbaří, že se nerad prochází po lese nebo že nedokáže ocenit tu neskutečnou radost, když najde houbu," přemýšlí Vendula ve své pravidelné rubrice na Lifee.cz, „jednou jsem četla v nějakým časopise, že když najdete houbu, prodlouží vám to život o pár sekund. Pár sekund čistý radosti."

Do lesa vyrazily také herečky Alice Bendová nebo Michaela Tomešová a svými úlovky se pochlubily na sociálních sítích. Kolik toho šikovná děvčata domů přinesla, na to se můžete podívat v naší velké fotogalerii.

Petra Černocká se spoléhá na manžela

Já jsem letos manžela doslova vyhnala do lesa na houby. Měla jsem práci a opravdu jsem nemohla. On měl tím pádem volno, tak vyrazil hned na dva dny. Dostal ode mně jasné instrukce: ,Jakmile najdeš první houbu, okamžitě mi ji pošli do zpráv!' Poslal hned celou kolekci, našel jich opravdu hodně a já jsem za to moc ráda.

Víte proč? Měla jsem totiž hub nasušeno na pět let dopředu, ale všechno jsem to už rozdala Pražákům - a najednou houby přestaly růst. Byla jsem z toho trochu špatná, ale teď už je to v pořádku.

Čištění a krájení ovšem opět přenechám svému trpělivému muži, který to umí nejlépe. Dělá to rád a pečlivě, já jsem hrrr a chci mít všechno rychle hotové. Pravda, jednou mi to dal sušit na parkety, na novinách, a nedopadlo to nejlépe. Nakonec musel ty parkety ohoblovat.

Jitka Zelenková houby jen konzumuje

Nejsem houbař. Jsem asi jediný člověk v republice, který rád houby jí, když mu je někdo připraví. Miluji třeba smaženici. Letos jsem zatím měla houby dvakrát. Upřednostňuji houby svého dětství, a sice lišky. Nejsou tak obvyklé, ale prý jich bylo letos dost.

Houby nesbírám, protože odmítám chodit po lese s hlavou dolů. Vůbec mě to nebaví a nikdy jsem žádnou houbu nenašla. Pardon, jednou jsem našla hříbečka, a to tak, že jsem na něj šlápla.

Vlasta Peterková do lesa nechodí sama

Letos jsem se na houby ještě nedostala. Rodiče mají ve Vizovicích chalupu, kam jsme chodívali na ryzce. Ale pozor, sama bych se na houby nevypravila, měla bych strach a ani to neumím. Potřebuji k tomu vždycky dobrou společnost a zatím se v mém okolí bohužel nikdo na houby nechystá.

Martina Preissová se nedívá pod nohy

Houby? Velmi často píšu fejetony do různých časopisů a zrovna včera jsem dokončila jeden s názvem Radost všech hub, které jsem nenašla. Houby hledám ráda, do lesa také chodím moc ráda, ale asi nemám to pravé oko na to, abych je nacházela. Ale ono to bude také tím, že já se v lese spíše kochám, hodně přemýšlím a dobře mi tam dělá to ticho. Bohužel se nedívám tak často pod nohy.

Milada Karasová se nejprve ptá sousedů

Houby jsem letos ještě nestihla, protože jsem byla pořád někde na cestách. Zrovna dnes jsem volala tam, kde mám chalupu, ve východočeském kraji, a bylo mi řečeno, že tam zatím houby skoro nerostou, a už vůbec ne na místech, kam jsme zvyklí chodit. Takže tam nic není a proto tam teď ani nepojedu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články