Jan Komínek z Dobrých zpráv má herectví spíš jako koníčka: Poslední rok jsem strávil po boku prezidenta Petra Pavla

Herec Jan Komínek (vpravo) přišel na Česko-Slovenský ples v sokolském kroji.Doprovod mu nedělala dívka, ale člen hradní stráže.O mladého herce projevila zájem influencerka Nikol Moravcová.Herec Jan Komínek se svým vlasteneckým smýšlením vymyká průměrným mladíkům svého věku.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herec Jan Komínek (28), kterého mohou znát fanoušci seriálů Dobré zprávy nebo Anatomie života, udělal jeden z prvních rozhovorů s nově zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Pro Lifee.cz pak odhalil, čím je pro něj nová hlava státu tak atraktivní a proč dorazil na Česko-Slovenský ples v sokolském kroji, navíc s mužským doprovodem.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 02. 2023 12:00

Jan Komínek je oproti vrstevníkům velmi uvědomělý a zapálený do politiky, respektive starosti o blaho republiky. Cizí mu proto nejsou hodnoty Sokola, v jehož kroji se také rád prezentuje. O svoji hereckou kariéru se tolik nestará. Já se mnohem více soustředím na to, kam spěje náš národ. To je pro mě momentálně to nejdůležitější - a vždycky bylo. To ostatní je jen příjemný bonus," přemítá herec v našem rozhovoru.

Patřil také mezi známé tváře, které se po sečtení výsledků prezidentských voleb objevily ve štábu Petra Pavla„Ta podpora byla z mé strany jasná. Svoboda, demokracie, kterou pan prezident zastává, jsou pro mě rozhodující. Je to největší bohatství každého z nás," míní Komínek.

Co vás přivádí na Česko-Slovenský ples?

Myslím, že je to oslava národního bytí. Je hezké potkat zde spoustu milých lidí. Dlouho jsem na žádném plesu nebyl a tenhle mi přišel docela fajn, tak jsem se šel mrknout.

Chodil jste do tanečních?

Do svých 20 let jsem vymetal spoustu plesů a v Lucerně už mě dovnitř pouštěli bez lístku, protože mě měli za pravidelného návštěvníka. Já hrozně miluji tančení, ale zrovna dneska tancovat nebudu. Jsem tady proto, abych se setkal s lidmi.

Nedávno jste dělal rozhovor s nově zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Jaké to bylo setkání?

Já s panem prezidentem a jeho týmem fungoval asi rok nebo dva. Osobně jsme se setkali před rokem a od té chvíle to pro mě bylo naprosto rozhodující - to, jak se prezentoval. Chci říct, že je pro mě obrovská čest, že mohu být nadále součástí něčeho takového. Ta podpora byla z mé strany jasná. Svoboda, demokracie, kterou pan prezident zastává, jsou pro mě rozhodující. Je to největší bohatství každého z nás.

Jaké jsou podle vás vlastnosti prezidenta Petra Pavla?

Je charismatický a je pravým opakem toho prezidenta, kterého jsme na Hradě měli doteď.

Honzo, je vám blízké také slovenské jídlo nebo kultura?

Já jsem otevřený všemu. Dříve jsem cestoval častěji, ale teď se intenzivně věnuji rekonstrukci bytu, kterou už naštěstí dodělávám. Ale dost peněz investuji právě do ní. Proto si od dovolených dávám trochu pauzu. Jsem otevřený všemu, třeba kuchyním! Svět je plný barev, tak se pojďme trochu otevřít a jít tomu naproti.

Na ples jste přišel v doprovodu muže. Kde máte nějakou dívku v kroji?

Ženy, u nás jsou to sestry, mají také kroje, ale já zde dnes potřeboval být se svým kamarádem, důstojníkem hradní stráže a bratrem ze Sokola. Chtěli jsme spolu nějaké věci probrat a chtěl jsem ho také seznámit s pár lidmi. Za to, jak je na mě hodný, jsem mu chtěl ukázat, jak vypadá Česko-Slovenský ples.

Vy se trochu vyhýbáte škatulce průměrného českého herce. Kam byste to vlastně chtěl dotáhnout?

Jsem v této branži 24 let. Mám před sebou samozřejmě dost práce, jsem za to vděčný a s pokorou ji přijímám. Ale já se mnohem více soustředím na to, kam spěje náš národ. To je pro mě momentálně to nejdůležitější - a vždycky bylo. To ostatní je jen příjemný bonus, když to funguje.

Související články

Další články