Jean-Paul Belmondo přišel o dceru a přežil mrtvici. Vrátí se v 87 letech na filmová plátna?

Jean-Paul Belmondo přišel o dceru a přežil mrtvici. Vrátí se v 87 letech na filmová plátna?
Zdroj: instagram.com/jeanpaulbelmondo

Jean-Paul Belmondo svého času patřil k největším hvězdám filmového nebe. Je tomu však už téměř dvacet let, co ho postihla mrtvice, která mu výrazně změnila život. I přes veškeré spekulace o jeho zdravotním stavu se ale zdá, že se mu vede dobře.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 20. 07. 2020 10:52

Jean-Paul Belmondo, který je synem sochaře Paula Belmonda a malířky Madeleine Reinaud-Richard, se narodil v roce 1933 ve městě Nuilly-sur-Seine. V průběhu svého života byl slavný herec dvakrát ženatý – nejprve s Elodií Constantin, se kterou vydržel dvanáct let, a poté s Natty Belmondo, s níž se rozvedl v roce 2008. Belmondo měl i tři děti, ovšem jeho dcera Patricie v roce 1994 tragicky zahynula během požáru.

Belmondo a jeho slavné role

Svou hereckou kariéru odstartoval na divadelních prknech a v roce 1957 se měl objevit i ve filmu Pěšky, na koni a vozem, ovšem scény, v nichž hrál, byly nakonec vystřiženy. Už o tři roky později ale zářil ve snímku U konce s dechem, po kterém následovaly i další slavné role. Belmondo, jenž miloval také fotbal nebo box, se tak objevil například ve filmech Kněz Léon Morin, Práskač, Muž z Ria či Velký šéf.

V 80. letech se ale jeho filmová kariéra změnila. Filmy, v nichž hrál, už totiž nelákaly tolik diváků a stále více kritičtí k němu byli i odborníci. Přesto ještě stihl zazářit ve filmu Cesta zhýčkaného dítěte z roku 1988.

Belmondovi život změnila mrtvice

V roce 2001 se Belmondovi změnil svět. Slavný herec totiž během svého pobytu na Korsice dostal mrtvici a šest dnů bojoval o život v nemocnici v Paříži. Francouzský herec měl několik let problémy s mluvením a také má problémy s levou paží, před rokem navíc upadl a utrpěl zranění nohy, žeber a beder, jeho rodina ale veřejnost ubezpečila, že se bude zotavovat jen pár týdnů.

Média často o jeho zdravotním stavu spekulují, Belmodnovi se ale přes veškeré zdravotní neduhy nevede špatně. „Můj tchán je velmi vyrovnaný muž. Daří se mu dobře,“ cituje portál linternaute.fr slova jeho snachy Luany z loňského listopadu.

Ještě jedna role pro Belmonda?

Jean-Paul, jenž kdysi randil také s Ursulou Andresson nebo Laurou Antonelli, se ani během svých těžkých chvil nikdy nepřestával usmívat. Letos v dubnu oslavil už 87 let a síla do života mu rozhodně nechybí. Nedávno se objevil v Paříži, kde mu dělali společnost další známí herci, Antoine Duléry, Jean Dujardin nebo Pierre Richard a Belmondo po jejich boku vypadal spokojeně. „Svého konce se nebojím. Vím, že jsem měl šťastný život,“ řekl před dvěma lety v rozhovoru pro Corse Matin.

Od své mrtvice se Belmondo na filmových plátnech ani divadelních prknech už téměř neobjevuje, ale kdo ví, možná si ještě střihne jednu velkou roli. Spekuluje se totiž o tom, že by se mohl objevit v pokračování Cesty zhýčkaného dítěte, kde by si rád zahrál. „Okamžitě jsem souhlasil. Tolik mě to potěšilo, jsem připravený," hlásí. Termín velkého comebacku je však neznámý.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články