Kojíme a nestydíme se za to. Jitka Boho bude krmit svého syna, dokud bude on sám chtít, Karolína Kurková si užívá s vymodlenou dcerou

Kojíme a nestydíme se za to. Jitka Boho bude krmit svého syna, dokud bude on sám chtít, Karolína Kurková si užívá s vymodlenou dcerou
Zdroj: Se souhlasem Jitky Boho/Profimedia
Topmodelka Karolína Kurková se pochlubila v roce 2021 čerstvě narozenou dcerou Lunou Grace. Svému mateřskému mléku říká tekuté zlato a pro svoji dceru jej začala brzy odsávat a do zásoby mrazit.Modelka Jitka Boho plně kojí svého brzy ročního synka Tadeáše. Kojit prý hodlá tak dlouho, jak si to syn bude přát.Modelka Chrissy Teigen má dohromady čtyři děti, přičemž poslední si nechala odnosit náhradní matkou. Syn Wren Alexander přišel na svět v červenci letošního roku jen pět měsíců od porodu dcery Esti. Na snímku modelka hrdě pózuje právě s dcerkou Esti. Herečka Berenika Kohoutová se stala v roce 2020 maminkou dcery Loly. Netají se tím, že kojení ji s holčičkou sbližuje. "Říkám si furt - ne, když nemá hlad, tak ji pochovám, utiším, ale nebudu ji přikládat! Dělá si ze mě dudlík a už se nikdy nevyspím! Ale moc mi to nejde. Ten klid, když ji nechám přisát. Ta úleva, že se cítí naprosto v bezpečí. No a pak si vždycky představím, že tedy budu konečně “svobodná” a kojit nebudu a říkám si - ale kam tohle všechno půjde?" rozepsala se na svém Instagramu.+ 17 fotek+ 18 fotek

Světový týden kojení je tady a velké množství slavných maminek se z kojení svých ratolestí raduje. Vybrali jsme pro vás ty, které kojení považují za posvátné spojení mezi maminkou a dítětem. Modelka a zpěvačka Jitka Boho (31) například říká, že téměř ročního syna Tadíka chce kojit tak dlouho, dokud on bude chtít. Topmodelka Karolina Kurková (39) se zase rozplývá na svou dcerkou Lunou Grace (1).

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 08. 2023 16:30

Světový týden kojení tradičně probíhá od 1. do 7. srpna a slaví jej maminky po celém světě. Patří mezi ně také modelka Jitka Boho (31), která před necelým rokem přivedla na svět své druhé dítě, syna Tadeáše. Jitka je také maminkou sedmileté Rosalie.

Jitka Boho chce kojit, dokud syn bude chtít

"Začíná týden kojení. Pro mě teď docela náročnější období - v noci mi přijde, že snad v jednom kuse kojím, a ta poloha při tom? Moje záda mi asi poděkujou. Ale co by pro ty malé prďolky člověk neudělal, že?" zamýšlí se modelka na svých sociálních sítích a neváhá se s fanoušky podělit o fotografie z toho intimního okamžiku, který se synem prožívá.

"Kojit budu, dokud to půjde a Tedík bude chtít (nějak rozumně teda). Měla jsem z toho strach, z důvodu zkoušek v divadle, ale naše těla jsou chytrá a prostě se to všechno uzpůsobilo potřebám malého," vysvětluje Jitka Boho, která se po porodu naplno vrhla do práce na novém muzikálu Troja.

Karolína Kurková prožívá posvátné spojení matky a dcery

Podobně je na tom také topmodelka Karolína Kurková (39). Ta přivedla na svět své třetí dítě, holčičku Lunu Grace, před rokem. „Zamilovala jsem se do Luny Grace a do kouzelného okamžiku, že mám holčičku. Asi jsem nikdy nevěděla, jak moc jsem chtěla dceru. Teď, když je tady, užívám si každou sekundu. Ráda prožívám posvátný vztah mezi matkou a dcerou. Nejenže jsme ve stejném ženském těle, ale sdílíme stejného ducha a energii,“ vzkazuje přes sociální sítě.

Na fotografie spokojených 20 maminek, které kojení považují za přirozenou a kouzelnou aktivitu, se můžete podívat v naší velké fotogalerii. Najdete mezi nimi například zpěvačku Evu Burešovou (30), modelku Candice Swanepoel (34) nebo trojnásobnou maminku, houslistku Markétu Muzikářovou (48).

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články