Tajemství klidných nocí s miminkem: Olga Lounová prozradila, jak kojí malou Ariannku, aby spala celou noc

Miminko v noci nespí? Olga Lounová prozradila, jak kojí malou Ariannku, aby spala celou noc
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Olga Lounová se pochlubila osmiměsíční dcerou Arianne.Arianne je podle Olgy moc šikovná a hodná, vůbec nepláče.Arianne už má dva zoubky a zatím neprodělala žádnou dětskou nemoc.Matkou se stala Olga Lounová po čtyřicítce, ale mateřství zvládá s přehledem.+ 7 fotek+ 8 fotek

Zpěvačka Olga Lounová (42) prožívá nejkrásnější období života. Po porodu dcery Arianne (8 měsíců) vypráví v rozhovoru pro Lifee.cz, jak její malá dcerka roste a co všechno už umí. Čtenářkám také Olga poradila oblíbenou metodu kojení, díky které se miminko v noci nevzbudí ani nepláče, vyspat se tak může maminka i zbytek rodiny. Jaké dětské nemoci už Arianne prodělala? A vaří Olga domácí příkrmy?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 07. 2023 09:00

Podle zpěvačky Olgy Lounové (42) je zbytečné, aby kvůli nočnímu kojení vstávala maminka i dítě. S dcerou raději praktikuje metodu kojení, během které se miminko nevzbudí a nakojí se v polospánku. Předchází tak i pláči z rozespání.

Ariannka spí celou noc díky kojení

Vaší dceři Ariannce je osm měsíců, v jakém jste aktuálně stadiu? Vidím, že už pase koníčky.

Krásně leze, malinko se posouvá, otáčí se a je úžasně šikovná. A breptá. Zatím asi neví, co říká, ale už vyslovuje i některá slovíčka, jako mami a tati. Chodíme také plavat.

A spinká klidně?

Spinká. Máme dobrou techniku, kdy spinká se mnou. Nestačí se ani probudit, sama se napije v polospánku. Tím pádem spí celou noc a v průběhu se asi dvakrát nebo třikrát napije.

O jakou jde techniku?

Miminko mám přes noc u sebe v posteli, nespí ve vedlejší místnosti. Nemusím vstát, zvednout miminko a nakojit ho - to se vzbudí. Když leží vedle mě a vy se k němu jen přisunete, tak se miminko neprobudí a zůstane ve fázi spánku. Díky tomu spí krásně celou noc a pije ze spaní. Miminka jsou toho opravdu schopná a je to úžasné. A vyspaná jsem také já, což se hodí.

S příkrmy to máme jednoduché

Prodělala už Ariannka nějaké dětské choroby?

Zatím ne. Jednou měla kopřivku po nějakém ovoci, které měla poprvé. To se miminka osypou vždycky. Jinak je zatím zdravá a pohodová, možná tím, že ji kojím.

Máš příkrmy ze skleniček nebo děláš vlastní?

Mám jednu spolupráci a jsou to přírodní bio věci. Dáváme jen jednou za den, maličko. Zatím víc nepotřebuje. Je překvapivě vysoká, nosí oblečení pro děti 12-16 měsíců. Ale aby si střeva zvykala na nějaké jídlo, tak jí dávám buď tyhle skleničky, nebo ovocné kapsičky. Občas jí připravím i vařenou mrkev nebo brokolici, aby se naučila polykat kousky jídla. To se má dělat od šestého měsíce, kdy je na to miminko lépe připravené, než později v desátém měsíci. Desátý už je pozdě, protože miminko už se to na celý život nenaučí tak dobře. Miluje mrkev. Když jí nakrájím okurku, tak miluje vyjíst ten měkoučký vnitřek. Ale už máme i zoubky!

Neplakala, ani když rostou zoubky?

Ne. Je to opravdu zajímavé, ale je moc hodná. Dva dny byla taková rozvrkočená a bála jsem se, jestli na ni něco neleze. A ony jí lezly zoubky. Ale jsou to první dva, takže uvidíme, co bude dál. Má jich mít 20, takže nás čeká ještě hodně práce.

Jakou používáte dětskou kosmetiku?

Máme pár věcí. Základ je samozřejmě zinková mast, která nám zabrala třeba na tu kopřivku. Potom máme BioGaiu, to jsou kapičky na bříško, to opravdu funguje. Na tělo máme jeden krém od Weledy, opalovací krém a na zadeček klasiku Sudocrem. Moc toho na ni neplácám. Paní doktorka nám nějaký krém také namíchala, ale nepoužíváme ho, protože nemá tolik suchou kůžičku.

Vztah s partnerem Honzou

Olgo, jak v domácnosti řešíte s partnerem Janem Kréglem spory?

Doma vlastně spory nemáme. Ale obecně, pokud mám s někým spor, snažím se s tím člověkem promluvit. To je nejdůležitější, funguje to v pracovních i partnerských vztazích. Nejhorší je o problémech nemluvit. A když to nejde, stáhla bych novou aplikaci Couplii, kterou dnes představujeme.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články