Michaela Nosková o dceři Jasně Marianne: Neplánuji ji kojit ještě v první třídě, dva roky jsou hranice

Michaela Nosková o dceři Jasně Marianne: Neplánuji ji kojit ještě v první třídě, dva roky jsou hranice
Zdroj: Herminapress
Michaela Nosková porodila před osmi měsíci druhou dcerku, kterou má s manželem Jindřichem Čandou.Holčičce dali jméno Jasna Marianne.Během rozhovoru pro Lifee.cz Míša Nosková prozradila, že kojení druhé dcerky si velice užívá.Na tiskové konferenci ExtraKurzů se Michaela pozdravila také s kamarádkou Miluškou Bittnerovou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvačka Michaela Nosková (39) přivedla na konci února na svět svoji druhou dceru, kterou netypicky pojmenovala Jasna Marianne. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, do kolika let ji plánuje kojit a co si myslí o matkách, které nabízejí svým dětem prs ještě v době, kdy nastupují do školy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 10. 2022 08:00

Kojit školkové dítě po vzoru své kolegyně, muzikálové zpěvačky Magdy Malé nebo novinářky Pavlíny Saudkové, prý Michaela Nosková neplánuje. Určitě to neplánuji do čtyř nebo pěti let. To už je moc a je to divné. Myslím, že jeden rok je super a dva roky už jsou hranice," zamýšlí se čerstvá maminka v našem rozhovoru.

Ten probíhal ve vyhlášené restauraci U Matěje, kde se konala tisková konference nové vzdělávací platformy ExtraKurzy. Zakoupit si na ní můžete kurzy vaření u našich nejlepších šéfkuchařů, jako je Jan Punčochář nebo Marek Raditsch.

Jak jste na tom s vařením?

Vařím metodou co dům dal, s oblibou také napodobuji pejska a kočičku, když vařili dort. Strašně ráda kombinuji různé varianty a chutě, nikdy nejedu podle receptu. Jen zkouším, jestli to lidem okolo chutná. Jednou jsem objednala kančí maso a říkala jsem si, že kančí maso na víně bude určitě dobré. Pekla jsem ho v troubě, zalila červeným vínem, přidala tam rozmarýn a od té doby vím, že takhle to funguje.

Máte strávníky, kterým to vyhovuje?

Naštěstí ano. Jindřich (manžel - pozn. red.) je skvělý v tom, že mu jídla ode mě chutnají. Neumím dělat omáčky - kdyby po mně chtěl někdo svíčkovou, tak u mě končí. Respektive zvládla bych to, ale nevím, jestli by to bylo dobré. Ideální vaření je pro mě to, které se dá spáchat v jednom kastrolu, na pánvi nebo v troubě. Nerada trávím u plotny hodiny - to dokážu u pečení, ale u vaření mi to přijde jako ztráta času.

Jak se stravuje vaše starší dcera?

Ta má naštěstí obědy ve škole, takže to nemusím řešit. Vařím pro ni jen snídaně a večeře a Eliška je typ strávníka, který spořádá všechno. Ale asi jako každé dítě, když uvidí McDonald, tak jí zasvítí očička a začne mě přemlouvat, že si to tentokrát určitě zaslouží a musíme zastavit.

A zastavujete? Nebo jedete zdravou stravu?

Jasně, zastavíme. Ona má naštěstí ráda ty obalované kousky kuřete, žádné velké burgery. Takové peklo to není.

Mladší dcerka je stále na mateřském mléce?

Ano, já stále kojím, ale kombinuji to s příkrmy a umělým mlékem. Ona je také všežravec, takže k nám dobře zapadla.

Jak dlouho ji plánujete kojit?

Určitě to neplánuji do jejích čtyř nebo pěti let. To už je moc a je to divné. Myslím, že rok je super a dva roky už jsou hranice. Ale těžko říct. Eliška se odstavila ve čtyřech měsících sama, protože jí vyhovovala lahvička. Já už v té době pracovala, takže jí tatínek dával lahev a ode mě už nechtěla. Když teď vidím Jasněnku, ta si to evidentně užívá. Usíná u toho, je spokojená, a u ničeho neháže tak slastné výrazy. Tohle se bude těžko omezovat a uvidíme, kdy to přijde.

Přemýšlela jste nad tím už?

Mám nějakou představu a opravdu si nemyslím, že bych to zkusila po vzoru maminek, co své dítě kojí ještě v první třídě. Osm měsíců je zatím fajn.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články