Vraždící kuchař Joe Metheny: Své oběti mlel do burgerů, které prodával u silnice

Vraždící kuchař Joe Metheny: Své oběti mlel do burgerů, které prodával u silnice
Zdroj: Unsplash

Když v roce 1996 policie konečně dopadla Joea Methenyho, mysleli si kriminalisté, že je čeká boj. Šlo o urostlého dělníka zvyklého na těžkou práci, síla mu rozhodně nechyběla. Stal se ale pravý opak. Joe se jim pouze přiznal k tomu, že je velmi nemocný člověk. A aby ne, když dělal ze svých obětí burgery.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 09. 2021 14:00

Proč Joe Metheny vraždil? Hnala ho nenasytná touha po pomstě. Nemohl se totiž smířit s tím, že od něj utekla manželka a vzala s sebou i jejich syna. Původně je chtěl jenom najít, nakonec se ale z toho stala vražedná jízda plná mrtvol bezdomovců a drogově závislých prostitutek.

První vraždy mu prošly

Když Methenyho opustila jeho drogově závislá žena, stal se z něj stalker toužící po pomstě. Celé dny trávil procházením azylových domů, ani v jednom však svou partnerku nenašel. Zamířil i na oblíbené místo bezdomovců, kde se měla jeho partnerka často vyskytovat, ale opět bez úspěchu. Nepomohli mu ani dva muži, kterých se na svou ženu vyptával. Ze vzteku je tak oba zabil. O nic lépe nedopadl ani rybář, který seděl jen kousek od mostu. Jako přímý svědek nemohl přežít. Všichni tři skončili na dně řeky. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cripto (@__cripto__)

Přestože chyběly jakékoli přímé důkazy, byl Metheny za vraždu dvou bezdomovců zatčen. Rok a půl strávil v okresním vězení. Jakmile však došlo na soud, byl propuštěn na svobodu. Pomohl mu právě nedostatek fyzických důkazů. Jak se říká: žádné tělo, žádný zločin. Nic mu tak nebránilo v tom, aby začal svou ženu a dítě znovu hledat. Jen tentokrát se zařekl, že bude své oběti likvidovat mnohem propracovanějším způsobem.

Je libo burger z člověka?

Ať už Metheny dělal ve vězení cokoli, rozhodně mezi to nepatřilo zpytování svědomí. Krátce po propuštění připravil o život dvě prostitutky. Jejich těla však tentokrát nehodil do řeky. Přinesl si je domů, rozřezal a nejmasitější části uložil do mrazáku. Zbytek schoval na nákladním autě společnosti, u které začal po propuštění pracovat.

A pak začal kuchtit. Lidské maso smíchal s vepřovým a hovězím, které následně vytvaroval do malých placiček. Pak už jen stačilo výsledný produkt grilovat, vložit jej do housky a přidat omáčku. A ejhle, Joeovy burgery byly na světě. Celé týdny je prodával nic netušícím kamioňákům a kolemjdoucím ve svém stánku, který si postavil blízko silnice. Lidské maso chutná podobně jako vepřové. Když jej správně upravíte, nikdo nepozná rozdíl,” chlubil se Metheny.

Joe Metheny ničeho nelitoval

Past definitivně sklapla až v roce 1996, kdy se podařilo utéci jedné z jeho obětí. Joe Metheny byl odsouzen k trestu smrti, který byl v roce 2000 změněn na dvě doživotí. Zemřel v roce 2017 a za mřížemi. Až do trpkého konce ničeho nelitoval. Vadilo mu jen, že nezabil svou ženu a syna.

Před svou smrtí však ještě řekl:Když půjdete příště okolo stánku s burgery, který jste tam nikdy předtím neviděli, vzpomeňte si na můj příběh, než se do jednoho burgeru zakousnete...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Joe Metheny 

Allthatsinteresting.com: Joe Metheny Made His Victims Into Burgers – And Sold Them To Unsuspecting Customers

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články