Rapper Majk Spirit se našel v rodinném životě a stěhuje se ze Slovenska do Prahy: Dcera mluví třemi jazyky a teď přidá i češtinu

Rapper Majk Spirit se našel v rodinném životě a stěhuje se ze Slovenska do Prahy: Dcera mluví třemi jazyky a teď přidá i češtinu
Zdroj: Herminapress
Rapper Majk Spirit vešel v Česku do povědomí také coby porotce v soutěži The Voice Česko Slovensko.Na televizních obrazovkách byl pravidelně v roce 2014.Spolu s ním v soutěži dělali porotce Michal David, Josef Vojtek, Marta Jandová a Dara Rolins.Aktuálně má Majk Spirit zarostlou tvář.+ 8 fotek+ 9 fotek

Rapper Majk Spirit (38), vlastním jménem Michal Dušička, se stěhuje z Bratislavy do Prahy. V rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, že Slovensko už je jeho rodině malé. Do Prahy se těší jeho ukrajinská manželka Marie (34) i dcera Aria (3), která na svůj věk ovládá už tři jazyky - ruštinu, slovenštinu a angličtinu. Čeština se teď připojí automaticky a trénovat ji rapper s dcerou hodlá poslechem českých dětských písniček.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 07. 2023 12:00

Slovenský rapper Majk Spirit má mezinárodní rodinu, jelikož jeho manželka je Ukrajinka. Tříletá dcera Aria tak zatím ovládá tři jazyky, přičemž v Praze se bude učit ještě česky. "Když byla ještě úplně malá, často jsem jí pouštěl klasiku, Mozarta nebo Beethovena," odhaluje rapper, jak u dcery rozvíjí lásku k hudbě. "Teď si vyžaduje hlavně ty své dětské písničky, klidně i slovenské lidové. Po přestěhování do Prahy budeme určitě poslouchat i ty české písničky pro děti. Usnadní jí to porozumět češtině," míní Majk Spirit, který byl v Karlových Varech hostem značky Ploom, v jejíž prostorách také náš rozhovor vznikal.

Otcem se stal Majk Spirit před třemi lety a život se mu s malou holčičkou obrátil vzhůru nohama. "Všechno ostatní podřizuji rodinnému životu a je pro mě důležité mít jej na prvním místě. Naštěstí mám takové povolání, které mi to dovoluje. Jsem pánem svého času a s rodinou mohu trávit tolik času, kolik chci. Stavím všechno kolem rodiny," říká spokojeně.

Odchod dcery z domova si neumím představit

Majku, prý se stěhujete do Prahy.

Je to tak. Stěhujeme se tento měsíc. Je to více důvodů najednou, ale bavíme se o tom s manželkou od té doby, co jsme spolu. Už skoro pět let. Jí se v Praze velmi líbí, milujeme Prahu odjakživa. Bratislava je nám trošku malá. Všechny ty velké akce, které má manželka ráda, se konají v Praze, a většinou se kvůli malé dceři nemohla zúčastnit. Velmi se těší, že konečně začne žít naplno. Náš život zkrátka začne toto léto, kdy přijedeme do Prahy. Myslím, že to dává smysl i pracovně, protože mám většinu koncertů v Česku. Mám to štěstí, že mě jako slovenského interpreta mají Češi rádi. Život v Praze jsem si chtěl vyzkoušet. Jsme taková mezinárodní rodina, bavíme se doma anglicky, moje žena je Ukrajinka a moje dcera má angličtinu jako první jazyk. Praha je jedno z nejkrásnějších měst na světě a je více kosmopolitní. Dává smysl to zkusit.

Jak vaše malá dcera zvládá tolik jazyků?

Angličtina jí jde nejvíc a ruštinu a slovenštinu má na druhém místě, ale daleko zaostávají za angličtinou, která je dominantní. 90 procent času mluvíme doma anglicky, ale když jsem s ní sám, mluvím občas slovensky. Babičky na ni pochopitelně mluví každá svým jazykem. Má z toho trochu guláš, ale je jasné, že rozumí všem třem jazykům. A to jsou jí teprve tři roky. V angličtině už mluví celými větami, ale věřím, že se chytí i ta slovenština a ruština. Její máma je velmi dobrá lingvistka, umí šest jazyků, takže věříme tomu, že přidáme ještě další jazyky. Ostatně, čeština se teď připojí automaticky.

Aby vám dcera za chvíli neodešla do zahraničí.

Doufám, že ne. Ale pokud ano, tak bychom šli s ní. Momentálně si čas s ní velmi užívám a nedokážu si představit, že by odešla. Stačí, když ji nevidím víkend, a je mi smutno. Natož měsíc nebo rok.

Rodina je pro mě vším

Takže vás otcovství hodně změnilo?

No jasně, diametrálně. Vlastně všechno ostatní podřizuji rodinnému životu a je pro mě důležité mít jej na prvním místě. Naštěstí mám takové povolání, které mi to dovoluje. Jsem pánem svého času a s rodinou mohu trávit tolik času, kolik chci. Stavím všechno kolem rodiny.

Poslouchá dcera vaši tvorbu?

Určitě. Občas se zaposlouchá, ale většinou to chce vypnout a pustit nějakou svoji písničku. Prasátko Pepu nebo Baby Shark. Když byla ještě úplně malá, často jsem jí pouštěl klasiku, Mozarta nebo Beethovena. Potom jsem přešel na největší hity pop music a pomalu se dostáváme k modernějším věcem. Teď si vyžaduje hlavně své dětské písničky, klidně i slovenské lidové. Po přestěhování do Prahy budeme určitě poslouchat i české písničky pro děti. Usnadní jí to porozumět češtině. Moje manželka například skvěle rozumí slovenštině, něco málo umí i slovensky říct, ale paradoxně češtině nerozumí skoro vůbec. Občas zachytí nějaké slovíčko a porozumí. Pro ni, jako pro Ukrajinku, je mezi češtinou a slovenštinou velký rozdíl.

Za české fanoušky jsem moc rád

Jak Češi reagují na vaši tvorbu?

Mám to v Česku moc rád a mám pocit, že jsou zde na mě lidé milejší než na Slovensku. Více mne respektují a více si mne váží. Ono to je tím, že ve své zemi není nikdo prorokem. Doma jste obyčejný, v cizí zemi vzácnější. To mě moc těší a jsem jeden z mála slovenských interpretů, který má silnou fanouškovskou základu v Česku. Kultura je v Česku na vyšší úrovni než na Slovensku, ať už kluby nebo festivaly. Plánuji to ještě více rozšířit a spolupracovat s českými umělci a kapelami.

Máte už v Česku nějaké rozpracované projekty?

Mám, ale zatím bych to nerad zakřiknul. Na konec roku chystám nové album a tam bych rád umístil co nejvíce českých interpretů. Budu vyhledávat spolupráci. Mám turné na Hrady CZ, začínáme 14. července. Bude to série osmi koncertů na krásných historických místech. Ale jsou to i jiné festivaly, diář mám plný koncertů.

Které české zpěvačky by se ve vašich písničkách mohly objevit?

Máme jeden hit s Ewou Farnou, ale už to bude osm let a dokázal bych si představit udělat něco dalšího.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články