Rapperka Sharlota Frantinová: Prozradila, kolik dostala za odvážné fotky a co skrývá její extravagantní image

Rapperka Sharlota Frantinová přijala pozvání Miluše Bittnerové do talkshow Na kafeečko.Sharlota vynesla na letošní předávání cen Český slavík extravagantní róbu - jak je u ní zvykem. Na akci ji doprovázel snoubenec Lukáš Jirkovský.Také Sharlotin snoubenec se věnuje hudbě. Vystupuje pod uměleckým jménem Lucas Blakk.Sharlota si v dětství prošla šikanou. V pořadu Na kafeečko říká, že ostatní nechápali její množství energie a jinakost.+ 6 fotek+ 7 fotek

Rapperka Sharlota Frantinová přijala pozvání moderátorky Miluše Bittnerové a v talkshow Na kafeečko promluvila o zásnubách a blížící se svatbě, ale také o svém postoji k lásce a sexu. Proč svému snoubenci vrátila prstýnek hned dvakrát? A jak ji pro budoucí vztahy ovlivnil komplikovaný rozvod rodičů, se kterým se musela vypořádat v dětství?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 03. 2022 09:00

Rapperku Sharlotu sleduje na Instagramu neskutečných 335 tisíc lidí. Fanoušky fascinuje svým extravagantním vzhledem, velkým množstvím tetování a také hudbou, která je na první poslech provokativní. Sharlota přijala pozvání Milušky Bittnerové a navštívila naši talkshow Na kafeečko.

Promluvila o svých zásnubách a pobavila historkou o tom, proč svému snoubenci Lukáši Jirkovskému vrátila prstýnek hned dvakrát. Také její přítel se věnuje hudbě pod uměleckým jménem Lucas Blakk. Sharlota, která koncertuje od svých třinácti let, byla kvůli rozvodu rodičů okolnostmi přinucena předčasně dospět. Na škole zažila šikanu a pohnuté dětství se odrazilo také na jejím přístupu k mužům a ke vztahům. Ačkoli se prezentuje image sexy dračice, sama říká, že je to pouze oblečení a nikoho tím nevyzývá k sexu. Promluvila také o odvážném focení pro časopis Playboy. Kolik za něj dostala a proč se vůbec nestyděla?

Miluška Bittnerová: Milá Shájo, vítej! Říkám to dobře, Shája?

Sharlota: Shája mi říkají lidé, co mě mají rádi. Je to přezdívka a mám ji zafixovanou z dětství.

Máš víc jmen. Eva, to je křestní jméno?

Ne. Jsem pokřtěná, takže mám po kmotřičce jméno Eva.

Potom je tady svatá Bita, Tabita, tu neznám. Povídej, co o ní víš?

Nevím nic, moje ségra je třeba svatá Bernardeta. Já jsem se po významu nikdy nepídila, vím, že to musí znamenat něco jako vznešená gazela. Něco dělala v Bibli. Možná někomu vařila jídlo. Já nevařím, takže bych si z ní měla vzít příklad.

Jednou budeš muset začít. Kdo vaří, když se chcete najíst doma?

Můj partner. On jí jenom proto, aby přežil. Když si dá týden starý chleba s kečupem, tak je to pro něj stejné, jako když sní biftek.

Kde se hledají takoví chlapi?

To nevím, ale proto si ho beru. Potřetí se povedlo. Jestli nějaká žena při zásnubách dostane prstýnek, který se jí fakt líbí, no tak gratuluju. Ale já jsem to nebyla. Věděl, jaký mám vkus, jenže v tu dobu bylo všechno zavřené, byla korona. Takže to šel vybrat do jednoho jediného podniku a řekl si: Raději vybrat něco než nic.

No počkej! On pokleknul, dal prstýnek a ty jsi řekla…

On nepokleknul. On si rovnou poleh. Vstával jsem a šla vytáhnout žaluzie. A říkám: Už je to dlouhý. Už jsem měla nervy, že je dlouhá korona. Co budu dělat? Můj život nemá smysl. A on na mě z postele: Tak co? Že si tě nevezmu? A vytáhl to na mě. Byla jsem v šoku, to jsem nečekala. Tisíckrát jsme byli na různých místech a já vždycky: No, tak tady! Tady by to bylo speciální. Tímhle mě dost zaskočil. Ale musím říct, že jsem extrémně upřímný člověk, takže po celém dni, co jsme spolu byli, jsem mu řekla: Milinko? Jseš nejlepší týpek na světě, já tě chci, miluju tě, ale ten prstýnek, to není vončo.

Chudák. Co udělal? Plakal?

Nic.

Šel si dát chleba s kečupem.

On je s tímhle úplně v pohodě. Říká, že to má se mnou strašně jednoduchý. Hodně ženských řekne jo, ale myslí ne. A já jsem v tomhle chlap, já prostě říkám, co si myslím, takže se mnou nemá problémy.

Takže šel po druhé do klenotnictví?

Ne. Koupil mi něco na nějakým webu, abych měla aspoň prstýnek, co se mi líbí. Teprve v září jsme konečně došli do klenotnictví a tam jsme to prostě odbouchli, tam už jsem si vybrala.

Kdy plánujete svatbu a v jakém to je stádiu?

Mám dost jasnou představu o všem, takže to mám docela jednoduchý. A měla jsem na to dost času. Teď jsme měli rok od zasnoubení. A já už jsem to pomaličku plánovala. Nechci ještě říkat datum, ale to datum, co jsem si zvolila, je krásný. Od té doby se mi často objevují tahle čísla na telefonu. Jsem hodně na symboliku, takže si říkám, že nám to tam posílá vesmír.

Byla jsi vždycky takový uragán?

Kdo mě zná třeba od školky, tak říká: Já to nechápu. Vypadáš pořád stejně a máš v sobě ten stejný vape a energii.

S touhle energií jsi zažila šikanu? Kdo si to dovolil a proč? Je to tak, že se třeba spikli? Bylo to víc lidí?

Když mluvíš o té energii a jak to u mne vnímáš, tak pro spoustu lidí to byl varovný vykřičník. Nebyli na to zvyklí. A to je asi děsilo, nebo se toho báli.

Šlo tomu předejít? V čem ta šikana spočívala?

To si nemyslím. Čím jsem byla starší, tak jsem hodně vnímala, že se dost lidí přizpůsobuje kolektivu, ve kterém je. Což já jsem nebyla. Lidem se třeba nelíbilo, když jsem si na střední škole chodila po chodbě a zpívala si High School Musical.

Ono to je trošku divný.

Já jsem celý život sázela na aktuální emoci, kterou cítím v srdci a tou jsem se nechala vést. Souvisí to i s tím, že si nemyslím, že bych byla člověk, který inklinuje k nějakým psychickým problémům. Umím si dovolit přijmout nějakou emoci, která přijde. Dokážu si ji prožít, protože ona zase v klidu odejde a já jsem ready na další věci.

Tohle tě naučili rodiče? Jsou stejní?

Moji rodiče jsou větší děti, než jsem já. Je jim kolem osmačtyřiceti, ještě jim není pade.

Říkala jsi, že jeden ze zásadních okamžiků tvého života bylo, když se rozvedli. Bylo ti jedenáct. Máš sourozence nebo jsi na to byla sama?

Ano, mám sourozence. Ale sestra je mladší o sedm let, takže jsme neměly žádný vztah. Už jsme od sebe daleko.

Musela jsi být hrozně brzo dospělá. Jaký je rozdíl mezi dítětem, které má rodiče, a dítětem, které si prochází rozvodem?

Na spoustu věcí jsem vyspělá nebyla. Řešila jsem intimní záležitosti rodičů, byla jsem zatažená do různých problémů a konfliktů. Často jsem se setkala se situacemi, které pro mě byly nové. Rodiče byli vůči mně od malička upřímní, řešili se mnou všechno. Přijde mi, že za těch deset let jsem je předběhla. Víc jsem řešila jejich vztahy, než aby oni řešili můj milostný život a dospívání. Od třinácti let jsem začala jezdit na koncerty. Přes celou republiku, přes noc... Brzy jsem se stala samostatnou jednotkou.

Jak to ovlivní tu holku, co se týká vztahů?

Určitě mě to jako člověka poznamenalo. Jak v negativním slova smyslu, tak i v tom pozitivním. Rychle jsem se naučila vědět, co od partnera chci a co ne. Lukáš je můj druhý partner v životě.

Ty o něm i zpíváš nebo rapuješ. Zaujala mě tvoje písnička Marketing. Máš sexy image. Jako holka, která si na sebe vezme latex.

Lidé to mají spojené jenom se sexem. Ale já to mám spojené s módou. Cítím se takhle dobře. Moje oblečení nesymbolizuje to, že chci mít s někým sex. Lidé to často nechápou.

Chlapi jsou na první signální, ne?

Myslím, že mám takovou energii, že chlapi vědí o co jde. V tomhle jsem ledová královna.

Jak dlouho jste s Lukym?

To bude sedm nebo osm let. Lidé co mě znají, podle mě ví, jak funguju jako žena. Miluju outfity a extravaganci, ale nemá to sexuální symboliku.

V některých textech máš třeba slovní spojení sex bez lásky.

Nikdy sex bez lásky. V textech se odpíchávám od svých zkušeností. Proto nikdy sex bez lásky, protože já nikdy sex bez lásky neměla.

Jaká je tvá cílová skupina fanoušků?

Dělám to dlouho, oni se mnou rostou. Momentálně je to asi mezi dvaceti a třiceti lety. Je tam cílovka třeba od 12, ale poslouchají mě i lidé třicet plus.

Když to porovnáš se svými rodiči, jste hodně jiná generace?

Začala jsem si všímat, že je strašně náročný fungovat v tomhle světě, kde je všechno hned online. Všechno se šíří světelnou rychlostí a člověk by si měl pořád dávat pozor na jazyk, protože cokoliv řeknu, tak může být okamžitě použité proti mně.

V mé generaci rapeři zpívali o životě, o drogách, o sexu. Když jsem poslouchala tvojí tvorbu, tak tam toho moc není. Je to tím, že hodně žijete na sociálních sítích?

Myslím, že je to tím, že dřív sociální média nebyly. Když byl třeba Honza z Chomutova blbec, tak to vědělo pár jeho kamarádů, ale když teď Honza z Chomutova něco udělá a ještě se přitom natočí, tak to ví celá republika.

Pozítří se natočí Franta, takže je to velká devalvace informace, ne?

Spíš se zamýšlím nad tím, co v lidech vyvolává tu nenávist a negaci. Někdy jsou lidé opravdu extrémně zlí. I v rámci korony se v nich podpořily jejich negativní vlastnosti a ublížila jim i psychicky. Mladí lidé nemohli mít kontakt s ostatními lidmi. Byli sami se sebou a řešili si své vlastní problémy.

Přijde mi, že mladí lidé ani nemají čas chodit ven.

To je hrozná škoda, tohle já neznám. Jsem generace, která si po škole chodila hrát ven.

Ty jsi ještě chodila ven?

No jasně, milovala jsem to. Snažila jsem se na Instagramu fungovat autenticky, nebýt otrokem. Udělám si fotku a sem tam zvednu telefon. Tím pro mě telefon končí. Já bych ho nepotřebovala. Tohle mi vadí u partnera, který má práci na prvním místě a telefon pořád u sebe. Cítím, že ho to někdy blokuje a v některých chvílích bychom si mohli být blíž. Vlastně je otázkou, jestli to lidé chtějí, stmelovat se. Máme hodně možností a volnosti, tak mi přijde, že lidé mají mnohem víc možností se ztratit a zajít do špatné uličky.

Shájo, studovala jsi velmi zajímavou střední školu - Veřejnoprávní kriminalistickou školu. Takže můžeš být kriminalistka? Musela by sis udělat ještě vysokou školu, nebo by to šlo už teď?

Šlo tam více směrů, mohlo se na práva nebo policejní anebo na psychologii. Nejvíc mě bavila ta psychologie.

Koukáš na kriminálky?

Hrozně.

Když jsi studovala, už jsi zpívala. Byla jsi známá v té rapperské komunitě?

Myslím, že tady nebylo moc mladých zpěvaček. Nedělala jsem ještě přímo ten rap, ale hodně jsem zpívala refrény pro různé umělce. Hodně jsme objížděli diskotéky a maturáky.

Abych se přiznala, tvoji tvorbu jsem moc neznala. To víš, já dělám na Frekvenci 1 a tohle tam zatím nehrajeme.

Ale zase pozor, nemám všechny písničky sprostý. Myslím, že tohle je velký blud, co si lidi myslí.

To se schválně zeptej rodičů, co poslouchali v devadesátých letech.

Vždyť já v tom vyrůstala, taťka mi pouštěl Tři sestry, Landu a tyhle věci. Obecně v rádiích hrají zahraniční umělce. Dost často Eminema a rappery z Ameriky, kteří ty texty nemají nějak vytříbené a jsou extrémně sprostí. Ale protože jim u nás nikdo nerozumí, tak to prostě jde. Jakmile by to bylo v češtině, tak to by byl průšvih.

Zajímavý je rozdíl mezi českým a slovenským rapem. Slovenský se v mainstreamu hraje častěji.

Určitě, víc ho podporují rádia i televize. Obdivuju, jak to mají na Slovensku nastavený. Libí se mi, jak je to tam víc pro tenhle žánr otevřený.

Mají tam víc holek. Tady to vypadá, že máme jenom tebe. Je to tak, nebo ne?

Ne, je hodně žen, ale některé ty styly jsou dost alternativní. Hodně žen má super image, dělají hudbu, snaží se tvořit, ale není to pro normálního posluchače, který poslouchá rádio. Myslím, že spíš je to také psychicky náročná disciplína, když mají fungovat v téhle kategorii. Spousta holek se na to vykašle.

Proč?

Mám pocit, že je nad námi neustále nějaký pomyslný bič. Cokoliv uděláme, tak to musí být skvělý. Musí to být perfektní. Musí to prostě všechny zaujmout, jinak jsi na nic. V tomhle směru je to stresující. Proto si hodně žen vybere žánr, kde tohle není.

Je náročné být pořád sexy?

Jak to myslíš? Když jsi spirit animal, tak i kdybys měla na sobě já nevím co, tak to ty lidi pořád feelujou, ne?

Viděla jsem tvoje klipy a jsou velmi provokativní. Šlo by udělat klip, který provokativní nebude?

Určitě. Mám takové písničky. Třeba klip Vlna, ten je natočený za jeden den z tripu do Chorvatska. Nebo máme klip na Lásky není dost. Lidi pořád říkají: Vždyť ty máš všechny věci sprostý! Potom člověk vydá desku, kde sprostý věci nejsou a lidi stejně zajímají jenom ty sprostý. Takže na jednu stranu to negují, ale je to jediná věc, která je zajímá.

Ty jsi prostě bojovník, který jde přes kritiku a hejty.

Měla jsem velký propad v rámci korony. Do té doby jsem fungovala nonstop, neměla jsem čas si sednout a přemýšlet o věcech, aby se mě něco dotklo. Ale jak člověk najednou neměl práci a byl sám se sebou, tak dostal pomyslnou facku. V některých momentech byl mnohem více zranitelný, protože předtím neměl na tyhle pocity čas.

Strašně se mi líbí, že jsi vymyslela, jak vyřešit svůj mindrák s nohama. Nechala sis je potetovat! Jak dlouho jsi na tom pracovala?

Mám potetovaného celého tátu i mámu, ale první kérku jsem mohla mít až od osmnácti. Zpětně jsem ráda, že jsem si to nechala uležet. Potetovat nohy mi trvalo pět let.

A byly nohy první?

Ne. Nejdřív ruce, taková klasika. Každá žena má na sobě ráda nějakou část těla. U mě to vždycky byly prsa a břicho. To ostatní jsem nechala pokérovat.

Nedávno jsi fotila pro Playboy. Cítila ses ustrojeně, když jsi měla ty kérky?

Ano. Jak jsem pokérovaná, tak si přijdu oblečená. Jsem úplně na pohodu. Jsem ráda, že to přišlo v tuhle chvíli. Oslovovali mě už předtím, ale teprve teď jsem byla spokojená. Měla jsem tam vlastní tým.

Kolik jsi za to focení dostala?

Všichni říkají, že to nesmím říct, že by se mi lidi vysmáli. Ale nedostala jsem za to vůbec nic. Přijde mi to vždycky vtipný. Lidé mi v komentářích psali, že hudba už mi nevydělává, proto jsem musela jít do Playboye.

Jak vydělává rappový umělec? Nejvíc peněz vyděláš asi na Instagramu?

Základem jsou pro mě koncerty. Na těch jsem vydělávala od malička a byl to můj základní příjem. Potom přišel Instagram a reklamy. Od začátku jsem věděla, že se tam chci spojovat jen s tím, co žiju a co miluju. V poslední době byly všechny spolupráce By Sharlota. Kdykoliv jsme vytvářeli nějaký produkt, tak jsem nechtěla dělat reklamu té značce, ale vnést do toho kus sebe. Takže když děláme třeba peněženky, sedneme si s mým klukem, navrhneme je a vymyslíme. Není to reklama na produkty, které jsou mi cizí.

Kde se vidíš za deset let?

Jako malá jsem zpívala s babičkou, hrála na piáno, hudba ve mně je. Cítím se být duší umělec. Věřím, že hudba mě bude obklopovat do konce života, takže určitě i za deset let. Ale je spousta zajímavých odboček, kterým bych se ráda věnovala. Vyzkoušela jsem si třeba hrát ve filmu. Potom samozřejmě móda, to je zase věc, která mě obklopuje od malička. A za deset let už budu mít baby. Dlouho jsem chtěla mimčo. Pořád jsme to odkládali, ale řekli jsme si, že uděláme svatbu, ještě nějaké cestováníčko a pak to prubnem.

Celou zpověď Sharloty Frantinové najdete v úvodním videu. Co všechno prozradila?

  • Jaké bylo dětství s rozvádějícími se rodiči?
  • Jak probíhala žádost o ruku a proč se jí nelíbil prstýnek?
  • Kdy plánuje miminko?
  • Proč zažila šikanu?
  • Kolik peněz dostala za focení pro Playboy?
  • Jak si ženy stojí na rapové scéně?
  • Kdy si nechala udělat své první tetování?

Zdroj náhledové fotografie k článku: Lifee.cz/talkshow Na kafeečko

Související články

Další články