Zpěvačka Linda Finková šediny ukazovat nehodlá: Když se ženská nebarví, přijde mi, že o sebe nepečuje

Muzikálová zpěvačka Linda Finková s kolegyní Jitkou Asterovou byly hvězdami nedávné módní přehlídky.Na akci zahrála na housle Markéta Muzikářová.Zpěvačka Linda Finková říká, že i po padesátce by se o sebe žena měla starat.Šaty, které Linda ráda nosí, musejí mít delší rukávy a sahat minimálně po kolena.+ 6 fotek+ 7 fotek

Muzikálová zpěvačka Linda Finková oslaví 10. května 55. narozeniny. V rozhovoru pro Lifee.cz radí ženám, jak se udržet po padesátce krásná a v kondici. Už rok nekouří, ve velkém nepije alkohol a přísahá na barvení vlasů. Šediny jí totiž přijdou sexy jen u mužů.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 05. 2023 12:00

Podle zpěvačky Lindy Finkové nejsou šedivé vlasy trendy, byť je hrdě ukazují například supermodelka Pavlína Pořízková (58) nebo herecká legenda Helen Mirren (77)„Trend vypadat staře mi nepřijde dobrý, takže si vlasy normálně barvím na blond. Ale i kdybych se nebarvila, tak moc šedin zatím nemám. V tomhle mám štěstí," vysvětluje Linda, která je celoživotní blondýnkou. Nepřijde mi cool být šedivá. Pozor, u chlapa je to něco jiného. Když se chlap barví, to mi naopak přijde špatné, ten může být šedivý. Když je šedivá ženská, přijde mi, že o sebe nepečuje," zamýšlí se muzikálová zpěvačka.

Máte za sebou módní přehlídku, jak jste si ji užila?

První asi nebude, ale rozhodně ne desátá. Přišlo mi fajn ji dělat s herečkami a zpěvačkami. Pijeme, předvádíme hezké šaty a je sranda. Měla jsem dnes volno a nemrzí mě, že jsem sem zašla.

Trému jste neměla?

To vůbec, je to komorní, jako bych to předváděla doma. Většinu těch lidí znám.

Hrála jste si jako malá na modelku nebo na princeznu?

Ne, já nebyla tenhle typ. Já chtěla být taxikářka nebo laborantka a kosmonautka. Ale dopadlo to dobře, princezna jsem aspoň v muzikálech!

Máte nějaké tipy na to, jak se ve vašem věku udržet v kondici?

Moc nepiji, už rok nekouřím a moc neponocuji. Já nikdy nebyla zlobivá holka, takže je pravda, že to nemám v obličeji. Nejsem úplně strhaná. Ale je mi 55 let, takže už tam něco je.

Každý vás zná s blonďatými vlasy. Baví vás ale také trend šedivých vlasů?

Šedivých vlasů mám zatím jen pár a tenhle trend ukazování šedin se mi nelíbí. Vypadat staře mi nepřijde dobrý, takže si vlasy normálně barvím na blond. Ale i kdybych se nebarvila, tak moc šedin zatím nemám. V tomhle mám štěstí. Ale nepřijde mi cool být šedivá. Pozor, u chlapa je to něco jiného. Když se chlap barví, to mi naopak přijde špatné, ten může být šedivý. Když je šedivá ženská, přijde mi, že o sebe nepečuje. Ale ať si každý dělá, co chce.

Jaký je váš ideální střih šatů?

Když jsem byla hodně mladá, stačilo mi, že mají ramínka a bylo mi jedno, kde mi co kouká. Bylo mi dvacet. Teď už mi to jedno není, takže je super, když delší rukávy schovají křídla na rukou, paže. Jinak to moc neřeším a chodím, jak je mi to příjemné. Když chci vypadat hezky, musí být látka po loket a sukně minimálně po kolena.

Máte s létem nějaký tip proti pocení nebo puchýřům?

Proti puchýřům žádný tip nemám, to nosím žabky. A nosím tílka, takže se také tolik nepotím. Jednou jsem si do podpaží nechala dát botox. Měla jsem tu službu zadarmo a moc to nedoporučuji. Respektive u mě to mělo ten efekt, že to léto jsem se příšerně potila v obličeji. A bylo to o sto procent horší, než kdybych se potila v podpaží. Byla jsem brunátná a zpocená v obličeji. Prostě to muselo jít někudy ven. Takže tím jsem začala a skončila. Teď už se maximálně otřu.

Máme tady máj, lásky čas. Jaká byla vaše první láska?

Chodila jsem s klukem, který se jmenoval Vítek. Dodneška se stýkáme a píšeme si. Byl to můj první kluk a měli jsme se moc rádi. Máme se moc rádi jako kamarádi, dnes má tři děti a je fajn. Musím říct, že jsem se všemi bývalými partnery v pohodě. Vítka moc zdravím!

Související články

Další články