Katastrofy českých hvězd v kuchyni: Heidi Janků přiznala spálenou polévku, Linda Finková přiškvařená jablka

Katastrofy českých hvězd v kuchyni: Heidi Janků přiznala spálenou polévku, Linda Finková přiškvařená jablka
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Jitka Asterová přiznala několik připálených hrnců.Zpěvačka Heidi Janků dokonce málem vyhořela od zapomenutého kuřecího vývaru.Moderátor Petr Vojnar dal dělat míchaná vajíčka a šel spát. Vzbudil ho o něco později zápach z kuchyně.Vendula Pizingerová zapomněla v troubě chleba. Naštěstí se jí ho povedlo na poslední chvíli zachránit díky rychlému přesunu domů.+ 4 fotky+ 5 fotek

Máma na přechodu Vendula Pizingerová se předminulý týden přiznala k tomu, že zapomněla v troubě chleba a málem k ní museli dojet hasiči. Zeptali jsme se proto dalších známých osobností, zda se jim stalo něco podobného. Heidi Janků prozradila, že spálila kuřecí vývar, a moderátor Petr Vojnar po zkušenostech s vejci raději přenechává kuchyni partnerkám.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 02. 2023 12:00

Vendula Pizingerová ve své rubrice Máma na přechodu prozrazuje, že zapomenout na chleba v troubě je velice snadné, ale následky se řeší složitě. Úplně jsem zapomněla, že ho mám v troubě a odešla ke kamarádce Lucce, která bydlí asi 500 metrů od nás. A tak volám Kubovi (syn - pozn. red.), aby vypnul troubu a vyndal ten chleba. A on mi to samozřejmě nebral," popisuje Vendula prekérní situaci.

Vendula Pizingerová vyhrála nad chlebem

Vyřešila ji vskutku šalamounsky. Tak jsem si od Lucky půjčila elektrickou koloběžku, aby se to nespálilo. Jenže to samozřejmě dopadlo úplně jinak, protože jsem jelito. Když jsem zmáčkla plyn, tak se mi zdálo, že to jede strašně rychle a že se přizabiju. Tak jsem tu těžkou koloběžku táhla za sebou. Chleba jsem teda zachránila a pak ho sežrala," dodává.

Heidi Janků spálila kuřecí vývar

Vendulo, nejsi v tom sama. Něco podobného se stalo také zpěvačce Heidi Janků„Myslím, že to dokonce byla kachna. Ta se může dělat celou noc v troubě, ale teplotu musíte stáhnout na nejnižší stupeň. A já tu teplotu zapomněla stáhnout. Hasiči v tomto případě jezdit nemuseli. To se mi povedlo jindy a nebylo to v troubě, ale na sporáku," vzpomíná Heidi a vybavuje si další katastrofu.

„Dělala jsem kuřecí polévku a ona se hezky vařila, relativně pomalu. Mezitím mi zavolali známí, ať s nimi jdu na oběd. Asi po dvou hodinách jsem si na obědě vzpomněla, že na plotně vařím polévku. Sedla jsem do auta a rychle jela domů, naštěstí jsme neseděli daleko. Hrnec už byl totálně spálený, doma kouř a bylo to hrozné. Svého pejska Edu jsem naštěstí měla s sebou na obědě, takže se neudusil," přiznává zpěvačka zpětně.

Linda Finková radí: nádobí dlouho máčejte

Že spálila několik hrnců a pánví, to v naší anketě přiznává i moderátorka Jitka Asterová„Odběhla jsem si do jiné místnosti dělat něco jiného a zapomněla jsem. Že by hořelo, to zatím ne, ale co není, může být!"

Zpěvačka Linda Finková je vášnivou kuchařkou, proto je jasné, že se v kuchyni musela vypořádat také s nějakými nepříjemnostmi. „Dělala jsem jablka na másle, skořici a cukru pro jeden obrácený koláč. A zapomněla jsem na to. Dopadlo to tak, že jablka jsem musela odsekávat, protože byla přiškvařená k pánvi," vzpomíná Linda a hned přidává tip, jak spálené nádobí zachránit. Nechala jsem to namočené několik dní, ale stejně to bylo nepříjemné. Ale - tu pánev jsem nevyhodila!"

Petr Vojnar spálil míchaná vajíčka

 Moderátor Petr Vojnar je naopak toho názoru, že o kuchyň by se měly starat především ženy. „Já nikdy nevařil, takže jsem ani neměl co spálit! Vzpomínám si, že jednou, když jsem byl opilý, tak jsem měl hrozný nápad, že udělám míchaná vajíčka. Rozklepnul jsem vajíčka do pánve, nebyl tam ani olej, a šel jsem si lehnout. Nic nechytlo, jen mě vzbudil strašný zápach a dým. Mimo to jsem zničil tu pánvičku," sype si dnes popel na hlavu. Nevařím, neumím to - hospodyně byly vždycky mé partnerky. Takhle jsem to měl od 16 let. A když bylo potřeba, přežíval jsem na tuňácích z piksly."

Spálený beránek si selfie nezaslouží

Ani muzikálová zpěvačka Elis Ochmanová není v tomto směru bez škraloupu. „Před deseti lety jsem běžně pálila všechno možné i na plotně. Byla jsem schopná spálit i rýži. Ale v troubě se mi povedl spálit na uhel velikonoční beránek. Ten byl, chudák, velmi tmavé pleti, a opravdu se nedal jíst," vzpomíná Elis na příhodu, která by si zasloužila fotodokumentaci. Potom jsem spálila také vánoční perníčky, které jsem v troubě úspěšně zapomněla. Ty jsme jen nazdobili, ale už se nejedly a byly jen na ozdobu. Fotky si nedělám, protože by mi to jen připomínalo, jak jsem selhala. Musela jsem hodně dlouho větrat."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články