Hana Heřmánková za modelku i v šedesáti: Šaty musí zdůraznit siluetu X, pytle nevypadají žensky, říká o svém stylu

Herečka Hana Heřmánková se objevila coby modelka při představení nové autorské módní značky Moment koučky Vlaďky Kouřilové.Hana Heřmánková vypadá v šedesáti letech fantasticky.Herečka během rozhovoru pro Lifee.cz.Hana Heřmánková s manželem, hercem Karlem Heřmánkem.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Hana Heřmánková (60) se na jeden večer proměnila v modelku a spolu s dalšími kolegyněmi vynesla novou módní kolekci návrhářky Vlaďky Kouřilové. V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje svůj vkus, co se týče šatů, a prozrazuje, zda dokáže vkusně obléknout také svého muže, hereckou legendu Karla Heřmánka (75). Má herečka nějaké nedostatky, které pod šaty skrývá?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 04. 2023 08:00

Hanu Heřmánkovou vídáme za všech okolností elegantně a vkusně oblečenou. Výběr šatů herečka nepodceňuje, protože ví, že slušivá róba dokáže z každé ženy udělat královnu. Na módní výstřelky si ovšem nepotrpí. Myslím, že někdy je méně více a platí to i u módy," říká Hanka v našem rozhovoru. „Když si vybírám šaty, jsem hrozně konzervativní, musí to být ženský střih. Ten je pro mě nejlepší a také se mi nejvíce líbí," popisuje Hana, podle které musí šaty zdůrazňovat pas a podtrhovat ženské půvaby.

Co vás přivádí na módní přehlídku?

Přivádí mě krásné šaty, které pro mě byly vybrány, a budu si hrát na modelku.

Je to pro vás poprvé, nebo jste to už v minulosti zkoušela?

Asi to není poprvé, ale neptejte se, kdy to bylo naposledy. To bychom zde asi byly dlouho.

Míváte coby modelka trému?

Zase tak často jsem modelkou nebyla, ale musím říci, že si to užívám. Je zde krásná společnost a skvělá nálada. Zatím nemusím mít trému.

Jaký je váš vkus ohledně šatů?

Když si vybírám šaty, jsem hrozně konzervativní, musí to být ženský střih. Ten je pro mě nejlepší a také se mi nejvíce líbí.

Co znamená ženský střih?

Aby žena vypadala v šatech jako žena a ne jako pytel. Silueta do písmene X. Zdůraznit přednosti a zakrýt nedostatky.

Máte vůbec nějaké nedostatky?

Samozřejmě, že nedostatků mám dost. Ale protože je skrývám, tak o nich nebudu mluvit. Myslím si, že někdy je méně více a že to platí i u módy.

Berete ohledy také na svého muže? Ptáte se ho na jeho názor?

Určitě. Nerada bych mu dělala doprovod oblečená jako strašidlo nebo aby si to o mně myslel.

Říká vám názor na šaty upřímně?

Já si myslím, že říká. A navíc, já mu důvěřuji.

Děláte také vy stylistku svému muži?

Ano, ale my zase do společnosti tak často nechodíme, takže to není náročné. Ale ano, jsem schopná mu poradit.

Vaše Divadlo Bez zábradlí teď spravují vaše děti. Jak na tom podle vás jsou?

Pepa dělá ředitele a Kája uměleckého šéfa. My jim s manželem držíme palce a myslím, že se jim docela daří. Když jsem viděla například představení Cabaret nebo Iliadu, tak jsem byla hrozně pyšná. Držím jim palce. Není to jednoduché, ale já to vím. Oni se snaží a jdou do toho s velkou vervou - a se svou věkovou skupinou. Věřím, že ještě něco dokážou.

Vaše snacha Nikol Kouklová nám v talk show Na kafeečko popisovala začátky svého vztahu s vaším synem. Jak jste reagovala, když vám Karel Nikol poprvé představil?

Měla jsem radost. A to zůstalo dodnes.

Zapadla do rodiny?

Nejen Nikol. Všechny naše děti si přivedly skvělé partnery a tím myslím i Karlovy dcery. Ty jsou už dávno vdané. Také Pepa má stejně milou Johanku. Nemůžu si stěžovat - veřejně tedy už vůbec!

Blíží se nám První máj. Jaká byla vaše první láska?

Když pominu mateřskou školu, která byla důležitá, tak asi v pubertě. Byla krásná. Je to už dávno. Od té doby jsme se už také potkali a vždycky se rádi pozdravíme.

Související články

Další články