Jak se seznámily slavné páry: Noidovi s Eliškou křenil kamarád, Karel Heřmánek ml. svoji ženu málem uškrtil

Jak se seznámily slavné páry: Noidovi s Eliškou křenil kamarád, Karel Heřmánek ml. svoji ženu málem uškrtil
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Karel Heřmánek ml. a Nikol Kouklová se seznámili během zkoušení Shakespearova Othella.Dnes spolu manželé vedou pražské Divadlo Bez zábradlí.Jan Přeučil a Eva Hrušková letos v dubnu oslavili 19. výročí svatby.Jan se s Evou seznámil v domě na pražských Vinohradech. Byli totiž sousedé.+ 6 fotek+ 7 fotek

Pětice známých párů se magazínu Lifee.cz svěřila s okolnostmi svého seznámení. Václavu Noidu Bártovi (42) křenil na prvním rande se ženou Eliškou (32) nechápavý kamarád, Jan Přeučil (86) poznal manželku Evu Hruškovou (71) na chodbě coby sousedku a Honza Gareth Musil (55) sbalil svého partnera Jakuba (32) na seznamce. Nikol Kouklovou (33) dokonce nastávající manžel Karel Heřmánek mladší (34) málem uškrtil.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 04. 2023 08:00

Cesta k životní lásce může být křivolaká, ale potkat ji můžete kdekoliv - i tam, kde byste to nečekali. V práci, na seznamce nebo dokonce na chodbě domu, kde bydlíte. Příkladem mohou být známé osobnosti, které nám svůj příběh velké lásky svěřily.

Václav Noid Bárta a Eliška Bártová

S tanečnicí Eliškou Grabcovou začal muzikant Václav Noid Bárta oficiálně žít v roce 2018 a dnes spolu mají dcery Elišku (3) a Aničku (1). Do party patří ještě Noidova dcera z předchozího vztahu Terezka (8).

Půvabnou Elišku si Noid vyhlédl v Hudebním divadle Karlín, kde oba účinkovali v muzikálech. Na první skutečné rande dnes oba vzpomínají se smíchem - a každoročně si jej připomínají. „Náš společný kamarád a kolega Lukáš Kellner tenkrát nepochopil, že bychom chtěli být spolu sami, a jel s námi, že ho vlastně můžu hodit domů. Takže na to rande opravdu v životě nezapomeneme," prozradili v našem rozhovoru. „Když jsme Lukáše vyhodili u něj doma, tak jsem odvezl domů i Elišku a proběhla první pusa," pochlubil se Noid. Datum se dobře pamatuje, jelikož rande proběhlo 5. května a Noid s Eliškou prý v tento den tradičně navštěvují jeden z vyhlášených fastfoodů.

Jan Přeučil a Eva Hrušková

Herečka Eva Hrušková, kterou proslavila první filmová verze Popelky, našla u Jana Přeučila zázemí v 49 letech. Vzal si ji pod křídla i se třemi syny, kterým v té době bylo 9, 14 a 20 let. Přeučil už vdovec, jeho první žena Štěpánka Haničincová zemřela v roce 1999. Letos v dubnu oslavili Jan Přeučil a Eva Hrušková 19 let manželství. „Honzík bydlel ve velikém bytě a později, když Štěpánka odešla, tak tam byl sám. Je to opravdu velikánský byt. My se vždycky potkávali na chodbě," vysvětlovala Eva, která Lifee.cz pozvala do společného bytu na návštěvu. S Janem byli tenkrát sousedé.

Zlom přišel ve chvíli, kdy ji gentleman a elegán Přeučil oslovil, zda by s ním nechtěla nazkoušet představení pro děti„My o sobě samozřejmě věděli. A tak jsme v tom velkém bytě začali zkoušet první představení, Šípkovou Růženku. Byla to krásná tvůrčí práce, která trvala asi měsíc a půl. A při těch pohádkách jsme se do sebe zakoukali," vzpomínají manželé.

Začátek vztahu se přesto neobešel bez komplikací. Já tak úplně nebyla svobodná, takže to se muselo vyřešit. Naštěstí jsme to vyřešili velmi rozumně a tak, aby tím kluci netrpěli," přiznává dnes Eva Hrušková.

Honza Gareth Musil a Jakub Gareth Bialý

Seznámili se přes internet a v červenci 2013 se u lahve prosecca poprvé políbili. Honza Musil, moderátor pořadu Áčko nebo Sauna, už byl v Česku dobře známý coby jeden z prvních gayů, kteří svoji orientaci otevřeně přiznali. Jakub Gareth Bialý ale Honzovu kariéru nesledoval a upozornit ho na jeho slávu musela až rodina.

„Potkali jsme se na seznamce," vzpomíná v našem rozhovoru Honza Musil. Jakub mu tenkrát napsal jako první a setkali se. Když byl na vrcholu slávy, tak my to nevěděli. Neměli jsme notebook, Primu, nic, měli jsme jen slovenské kanály, takže jsem vůbec netušil, kdo to je," pokračuje ve vyprávění jeho partner. Díval jsem se na jeho stránky a říkal si: ,Ježíš, on tam má fotky se slavnejma lidma, Bože, to je nějaký slavoman! Tak nic, tak si dáme kafe a uvidíme.'"

Na Honzovu práci nakonec došla řeč na zahradě při sklence prosecca. „Zeptal jsem se ho: ,Hele, Honzo, a co ty vlastně děláš?' A on: ,Neupadnul jsi náhodou? Víš, já moderuju akce a tak.' Asi po měsíci, když to vysledovala švagrová, tak se hned ptala: ,Ty chodíš s Musilem? A víš, kdo to je?' Tak jsem řekl: ,No, už mám představu.'“

Roman a Michaela Tomešovi

Oblíbený herecký pár se seznámil v roce 2011 v pražském Divadle Kalich, kde oba zkoušeli muzikál Osmý světadíl. Dnes spolu mají dva syny, Kristiána (6) a Jonáše (4). V talk show Milušky Bittnerové Na kafeečko zavzpomínali na místo, kde tenkrát proběhla první pusa. „U Balbínů, za rohem u záchodků. Natajňáka," prozrazuje Roman Tomeš (35).

Myslíme si, že k sobě patříme. Jinak bychom už dávno nebyli spolu, říká s odstupem času herečka a zpěvačka Michaela Tomešová (31). A její manžel souhlasí: „Řekl bych, že k sobě patříme tím, že si fakt máme co do života přidávat. Takhle to navenek působí ohromně idylicky. Jako že jsme skvělej sluníčkovej pár. Ale samozřejmě jsou doma i nějaký problémy. Ale myslím si jedno. Tím, že jsme si byli předurčeni, naučili jsme se od sebe nějaké věci. A díky tomu jsme se v životě posunuli.

Nikol Kouklová a Karel Heřmánek ml.

Herečka Nikol Kouklová si vzala Karla Heřmánka mladšího, syna herecké legendy Karla Heřmánka, v roce 2015. Poznali se na konzervatoři a šlo o typickou školní lásku. Paradoxně se do sebe zamilovali při zkoušení Shakespearovy hry Othello, a jak Nikol říká, neztratila hlavu v důsledku nedostatku kyslíku způsobeného škrcením, které jako Desdemona musela pravidelně podstupovat.

„Chápu, že tyhle titulky jsou lákavé a zábavné, ale ono to nebylo jen o tom škrcení. Scházeli jsme se a rozebírali role a v tomto smyslu jsme si s Karlem opravdu porozuměli. Divadlem a spoluprací si procházíme dodnes,“ vypráví herečka, která se dnes společně s manželem stará o pražské Divadlo Bez zábradlí, které Karel Heřmánek starší se svou ženou Hankou v centru Prahy vybudovali.

Začátky jejich vztahu přitom vůbec nebyly jednoduché. „Paní Salzmannová to neviděla ráda," vzpomíná Nikol na přísnou herečku, která je na konzervatoři učila. Mělo to svůj důvod. „Právě proto, aby to nenabouralo atmosféru v ročníku, jsme to asi půl roku nikde neříkali. Jenže potom už to na nás bylo tolik vidět, až to bylo trapné. Dospělo to až k tomu, že všichni spolužáci jeli na svatbu," dodává závěrem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články