Roman Tomeš o zrušení účasti v Survivoru: Rodina jásá, hrozily mi v Dominikáně zdravotní komplikace

Roman Tomeš o zrušení účasti v Survivoru: Rodina jásá, hrozily mi v Dominikáně zdravotní komplikace
Zdroj: Lifee.cz/Renata Bušková
Roman Tomeš s manželkou Michaelou.Roman Tomeš má s manželkou Michaelou syny Jonáše a Kristiána.Roman s Míšou patří mezi nejstabilnější páry českého showbyznysu.Roman Tomeš poskytoval rozhovor Lifee.cz po skončení 200. reprízy muzikálu Krysař v Divadle Kalich.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herec a zpěvák Roman Tomeš (34) musel na poslední chvíli zrušit svoji účast v druhé řadě reality show Survivor. Jak prozradil magazínu Lifee.cz, na soutěži v Dominikánské republice ho lákalo hlavně to, že by si po letech užil pocit samoty a klučičího dobrodružství. Jak na jeho rozhodnutí účast vzdát reagovala manželka Míša a dva synové?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 01. 2023 08:00

Roman Tomeš už se těšil, že začátkem roku odletí na 3 měsíce do Dominikánské republiky. Plány mu ale na poslední chvíli pokazila kýla, se kterou se rozhodl neriskovat extrémní zátěž v exotice. Jak dnes říká v našem rozhovoru, nakonec se ukazuje, že osud dobře ví, co dělá.

„Když jsem to doma oznámil dětem a rodině, probíhalo to asi takhle: 'Tak, děcka, ženo, nakonec nikam nejedu!' A ozvalo se hlasité: 'Jooooooo! Taťka bude doma!' A v ten moment mi došlo, že je všechno v pořádku a má to tak být," zamýšlí se Roman, který má s manželkou Michaelou (31) syny Jonáše (3) a Kristiána (5).

Roman Tomeš a Krysař

Dnes se potkáváme v Divadle Kalich, kde se slaví 200. repríza muzikálu Krysař. Kolik z těch představení jste odehrál vy?

Jsme na roli Štěpána s Milanem Peroutkou dva, takže by to mělo být půl na půl. Odehrál jsem takovou stovku. Je to krásné číslo a pro mě je to titul, na kterém jsem vyrůstal jako malý kluk z maloměsta - byli to Krysař, Dracula a Jesus Christ Superstar. To pro mě byla svatá trojice. Teď mě těší, že mohu být u takového krásného jubilea.

Přišly během těch vašich 100 repríz nějaké dramatické okamžiky? Mohla nastat zranění, rodit se děti...

Dětí se narodila spousta! Ale je pravda, že během těch pár let se spousta našich osudů změnila. Hodně lidí se oženilo, vdalo, počalo. Vyrostli jsme, to ano. Dozráli jsme a z dětí se stali dospěláci. Je to tak a rád to pozoruji na jevišti i mimo něj.

Vnímáte příběh Krysaře i mimo zdi divadla jako paralelu s tím, co se teď aktuálně děje ve společnosti?

Myslím, že to dílo je tak nadčasové, že se dotýká i toho, co se teď děje venku. Každý si tam dokáže najít to svoje. Ale ano, teď to téma ožívá mnohem víc.

Roman Tomeš a předsevzetí

Máme před sebou zbrusu nový rok. Dal jste si nějaká předsevzetí? V čem by letošní rok mohl být lepší?

Přiznám se, že letos jsem si žádná předsevzetí nedával.

Jindy si je dáváte?

Většinou mám taková menší předsevzetí, třeba že budu víc cvičit, běhat, méně pít alkohol, méně kouřit. Letos jsem si říkal, že budu rád, když se za rok zase celá rodina potkáme ve zdraví. Já dodržuji nějaký zdravější životní styl - v rámci stravování. Ale je pravda, že když potom dojde na večírky, tak se jim nevyhýbám a zpětně si to vyčítám. V tomhle bych se letos rád polepšil. Minimálně plánuji, že budu držet suchý únor. Alespoň tohle bych rád dodržel.

Každý řeší s příchodem nového roku hubnutí. Vy jste hubený přirozeně, ale nemáte v plánu třeba nabrat svaly?

To byste se divila! Já si domů do své pracovny pořídil dva nové posilovací stroje, kladku a přístroj na shyby. Snažím se posilovat denně, když to alespoň trochu jde. Nějakým způsobem cítím, že to potřebuji. Jak jsem říkal - zrajeme, dospíváme a je pravda, že pociťuji, jak se to moje břicho za poslední roky kulatí. A nelíbí se mi to! Takže se pro to snažím něco dělat. Zformovat ho.

Roman Tomeš a Survivor

Na poslední chvíli jste musel odvolat svoji účast v druhé řadě reality show Survivor...

Je to tak. Byl jsem osloven, prošel jsem všemi možnými testy - fyzickými i psychologickými. Podepsal jsem smlouvu, nafotili jsme fotky a měl jsem odjet. Už to bylo definitivní a víceméně se čekalo, až přijde letenka. Ale potom se mi v třísle udělala kýla.

Co s tím, že?

Řešil jsem to s produkcí a je pravda, že je nesmysl, abychom riskovali zdravotní komplikace někde v Dominikáně. Představa, že v zahraničí běhám po pohotovostech, je šílená. Nechtěli jsme to pokoušet. Takže pár dnů před odjezdem jsme si řekli, že to zrušíme.

Je vám to líto?

Mrzí mě to. Na druhé straně si pořád říkám, že je všechno tak, jak má být. Když jsem to doma oznámil dětem a rodině, probíhalo to asi takhle: „Tak, děcka, ženo, nakonec nikam nejedu!" A ozvalo se hlasité: „Jooooooo! Taťka bude doma!" A v ten moment mi došlo, že je všechno v pořádku a má to tak být. Já jsem hodně rodinný typ a v něčem se mi ulevilo.

Proč jste se vůbec rozhodl do Survivoru jít?

Strašně jsem se těšil na to dobrodružství a že zažiju po těch letech pocit být tři měsíce jen sám se sebou - vypadnu z toho Matrixu a třeba se o sobě i něco dozvím. Ale co, není všem dnům konec! Říkám si, že třeba za rok nebo za dva - nebo prostě jindy. Každopádně si teď myslím: Všechno je tak, jak má být.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články