Tajemství spokojených vztahů: Přeučil s Hruškovou užívají dne, Tomešovi rozebírají problémy a Dejdar zdravě žárlí

Tajemství spokojených vztahů: Přeučil s Hruškovou užívají dne, Tomešovi rozebírají problémy a Dejdar zdravě žárlí
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Eva a Vašek Ševčíkovi navštívili talk show Milušky Bittnerové Na kafeečko a prozradili, jak na harmonický vztah bez konfliktů.Michaela Dolinová s manželem Janem Sváčkem. Základem láskyplného vztahu je podle ní kompromis.Roman a Michaela Tomešovi jsou si asi souzeni.Společně vychovávají syny Jonáše a Kristiána.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zeptali jsme se šesti slavných párů, jaký je jejich recept na trvalý láskyplný vztah. Podle Jana Přeučila a Evy Hruškové je to například fakt, že se potkali v pozdním věku, manželé Tomešovi sází na rozebírání problémů, Martin Dejdar tvrdí, že láska se neobejde bez žárlivosti, a duo Eva a Vašek si místo hádky raději vyměňuje emaily.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 01. 2023 08:00

Stabilních párů není v českém showbyznysu mnoho, ale málo také ne. Zeptali jsme se proto těch nejznámějších, v čem bychom se u nich mohli inspirovat. Jaký je jejich recept na spokojené a hlavně láskyplné soužití? Co si myslí o nevěře? Jak řeší problémy? A je ve vztahu žádoucí žárlivost?

Jan Přeučil (85) a Eva Hrušková (70)

Herecký pár Jan Přeučil a Eva Hrušková oslavil v loňském roce 18 let od svatby. Oba tvrdí, že ačkoli si museli jeden na druhého počkat do pozdnějšího věku, zřejmě proto je jejich vztah ideální. „Láska, jak říkají, je krásný květ, ale je třeba odvahy jít si ho utrhnout na kraj velké propasti," zamyslel se Jan během rozhovoru s Miluškou Bittnerovou.

„Člověk by se mohl ženit nebo vdávat několikrát, ale měl by mít šanci nějaké zkoušky. Zjistila jsem, že až tento vztah jsem si vymodlila a můžu říct, že je ideální," míní Eva Hrušková. „Člověk už je daleko tolerantnější, má větší smysl pro legraci a užívá si každý den."

Jan Přeučil také vzpomíná na Radovana Lukavského, který se podle něj velmi trefně vyjádřil k tématu nevěry: „On říkal: ,Uvědomte si, být věrný, to umí málokdo. Ale být nevěrný, to umí leckdo. Zkuste být věrní.‘  To je ten životní diamant. Pak je ten vztah čistý, krásný, ohleduplný," říká Jan Přeučil, který se do Evy zamiloval po smrti své první ženy Štěpánky Haničincové. „A člověk je šťastný, že je někdo, pro koho žije, a ten zase žije pro něj. A to pohlazení, to obejmutí, to je neskutečně nádherné. Za to já děkuji nahoru, že jsem ve vrcholném věku tenhle diamant potkal."

Martin Dejdar (57) a Daniela Dejdarová (51)

Martin Dejdar loni oslavil 30 let po boku manželky Daniely„Musí oba dva chtít a také být vůči sobě tolerantní. To je základ," uvedl pro Lifee.cz herec, kterého proslavil seriál Zdivočelá země.

Jsme spolu od roku 1992, kdy jsem začínal nabírat intenzitu a směr ve své herecké profesi. V té době jsem se také teprve stával populárním a slavným. Moje manželka je se mnou od začátku, byla u všeho," vysvětluje Dejdar. „Nepřišla do něčeho, co by jí bylo cizí, co by neznala nebo co by ji mohlo iritovat. V jiném systému už ani není schopná žít. Díky tomu je u nás všechno jednodušší. Byla u celého mého vývoje, u mých velkých zásadních rolí."

A přestože Dejdar tvrdí, že žárlivost není zdravá, ve vztahu je podle něj potřebná. „Nikdo nemůže říct, že na svého partnera vůbec nežárlí, protože to by znamenalo, že jste si ho přestali vážit. Zdravá žárlivost a fakt, že vám na tom druhém záleží, to je vždycky dobře," zamýšlí se herec. „Kdyby vám na partnerovi přestalo záležet, vztah nemá smysl a je odsouzený k zániku."

Roman Tomeš (34) a Michaela Tomešová (31)

Roman Tomeš se s manželkou Michaelou seznámil během zkoušení muzikálu a oba byli velmi mladí. Přesto jim vztah vydržel dlouhé roky a mají spolu syny Jonáše (3) a Kristiána (5). Jak ve vztahu řeší neshody? „Romča je ten, kdo chce o věcech mluvit. Je podle mě jeden z mála chlapů, který ty témata otevírají. Má konstruktivní názory a vlastně se mi strašně líbí, jak dokáže komunikovat anebo vyhodnocovat situace," vysekla Michaela v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou poklonu svému muži.

„Ale oba jsme v tomhle velmi otevření, jdeme do morku problémů. Někdy to bolí, když si nějaký věci přiznáme, ale je to potřeba," tvrdí Roman. My si taky myslíme, že k sobě patříme. Jinak bychom spolu už dávno nebyli," dodává jeho žena. Oba na celý národ v pozitivním smyslu zapůsobili, když v loňském roce přijali nabídku do pořadu Výměna manželek.

„Takhle to působí navenek ohromně idylicky. Jako že jsme skvělej sluníčkovej pár. Ale samozřejmě jsou doma i nějaký problémy," přiznává Roman upřímně. „Ale myslím si jedno. Tím, že jsme si byli předurčeni, naučili jsme se od sebe nějaké věci. A díky tomu jsme se v životě posunuli."

Jan Gareth Musil (55) a Jakub Gareth Bialý (33)

Registrovaní partneři se seznámili v roce 2013 přes internet a od té doby jim to klape. Jaký je jejich recept na spokojený vztah? „Mít společné zájmy. My jsme ty své propojili ve spoustě věcí. On mě naučil dobře jíst, já ho zase přivedl k zahradě. Milujeme zvířata, strašně rádi cestujeme. Máme oba rádi domov, nejsme pařicí typy," zamýšlí se v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou Jan Gareth Musil.

Já si myslím, že je to společný mlčení. Dokážeme trávit čas bez toho, abych si něco řekli," dodává jeho partner Jakub. „Kuba si čte, já třeba něco píšu a jsme oba v jedné místnosti," upřesňuje Jan.

Eva Ševčíková (51) a Vašek Ševčík (68)

Hudební manželský pár, který se proslavil písní Bílá orchidej, od sebe dělí 17 let. Ve vztahu jsou spokojení a i po letech si umí vyznat lásku. „Když jsem daleko, tak na mě přijde splín. Evě pak napíšu SMSku: ,Evo, těším se za tebou, je mi po tobě smutno!‘ A Eva odepíše: ,T.M.‘ To je naše zkratka," svěřil se Vašek Milušce Bittnerové.

„Máme to i v písničce a nikomu jsme neřekli, co to znamená," vysvětluje Eva a Vašek nakonec velké tajemství vyzradí: „Já to řeknu, znamená to tvůj miláček."

A Vašek má také velmi zajímavý recept na to, jak ve vztahu řešit konflikty a krize„Doporučuji všem, aby si v klidu sedli, napsali krásnou e-mailovou zprávu, rozmyšlenou. Co mají za problémy, a tak," nabádá Vašek čtenáře Lifee.cz. A vysvětluje proč. „Protože když se to pošle e-mailem, tak ten protějšek má šanci o tom přemýšlet. A o to se potom ten vlastní problém zjemní. Když to začnete řešit na rovinu, není to stejné."

Jan Sváček (65) a Michaela Dolinová (58)

Recept na spokojený vztah jsme chtěli také po moderátorce Michaele Dolinové, která žije s místopředsedou Vrchního soudu v Praze Janem Sváčkem„Obecně mohu říct, že by ženská měla být moudřejší v tom, že muži vyjde vstříc. Muže nikdy nezměníte, ten nikdy nebude trávit dovolenou u moře, když ho to nebaví. Já sázím na kompromis," míní Michaela a přidává i radu čtenářkám Lifee.cz.

„Doporučovala bych ženám, ať pro ten týden se svým mužem ustoupí ze svých požadavků – ať to hezky stráví tak, jak to chce on. On vám to ten mužský později moc pěkně vrátí," tvrdí moderátorka. „Lidé by ve vztazích neměli upřednostňovat jen to, co chtějí oni sami. Měli by si hodně vycházet vstříc."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články