Imitátor Petr Jablonský napodobí desítky osobností, ale umí ještě svůj hlas? Miluška Bittnerová ho otestovala

Imitátor Petr Jablonský se s Miluškou Bittnerovou seznámil díky Františku Ringo Čechovi - zahráli si spolu v divadelní hře Dívčí válka.Petr Jablonský imituje zhruba od svých deseti let. Začínal s politiky, jako je Václav Klaus, Václav Havel nebo Miloš Zeman.Imitátor Petr Jablonský je vítanou osobností českých zábavných pořadů.Petr Jablonský tvrdí, že se ženami má problém - prý má na ně přehnané nároky.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pozvání do speciálního silvestrovského dílu talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko přijal náš nejznámější imitátor Petr Jablonský (43). Vystřídal během něj hned několik hlasů a převtělil se do několika osobností, ale svůj skutečný hlas se Milušce odhalit zdráhal. Jak to dopadlo?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 12. 2022 09:00

Imitátor Petr Jablonský skládal už v osmi letech básničky a začínal imitovat hlasy. Jak v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou přiznává, často tak na základní škole bavil spolužáky.

„Vyprávěl jsem třeba všechny ty scénky, co měl Slávek Šimek, a třeba i ty s Luďkem Sobotou. A kupodivu jsem spolužáky bavil. Byl jsem sám sobě učitelem," vypráví Jablonský, který v té době znal zpaměti také scénky Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse z pořadu Možná přijde i kouzelník„Prostě žáky základní školy jsem bavil. Používal jsem různé hlasy, pochopitelně těch, které ostatní znali. Komiků."

Petr Jablonský si bral na paškál politiky

Imitovat hlasy začínal čerstvě po revoluci, proto není divu, že prvním hlasem, který se naučil, byl tehdejší ministr financí Václav Klaus. „Bylo mi deset a smělo se to. A byl to i Václav Havel, ústřední postava revoluce. Teprve potom začali ti další, třeba Miloš Zeman," vzpomíná Petr Jablonský.

Není divu, že zatoužil po konzervatoři, kam ho však nevzali kvůli sykavkám a problémům s pohybem. „Potom jsem začal hrát v divadlech a herci samozřejmě nasávají, takže tam byl třeba Pavel Trávníček, a domů jsme odcházeli mezi posledními - s ním jsem se takto seznámil, u piva," vybavuje si.

Zvítězil nad alkoholem a postavil dům

Maminka vyhlédla našemu nejznámějšímu imitátorovi povolání řezníka, na tento obor však rovněž nebyl přijat, a to kvůli dvojce z chování. Stal se tedy prodavačem domácích potřeb. Bylo to období, kdy jsem se stal alkoholikem. V té umělecké branži se to samozřejmě ztratí. A hlavně jsem se potom odstěhoval do jižních Čech. Tam jsem zakotvil, postavil barák, a to už jsem byl slavnější. Zvládnul jsem to a dneska už jsem úplně normální," vybavuje si.

Vztahy se ženami Jablonskému nevycházejí

Jelikož je podle médií Petr Jablonský ve vztazích smolař, Milušku zajímalo také to, zda se v mládí pokoušel na své hlasy balit děvčata. Velkého úspěchu se prý ale u nich nedočkal. Já měl velké problémy se ženami. Učil jsem se různé řeči, abych je nějakým způsobem zaujal. Dělal jsem různé typy, třeba Chantal Poullain nebo Petru Buzkovou, ale to holky vůbec nebavilo, takže jsem přešel na ty mužnější typy," vypráví.

Ideální žena by podle něj měla být hezká a chytrá. „Mám v sobě hrozně moc lidí a každý má jiné nároky. Asi proto to pořád nevychází. Mám nároky asi za 100 lidí!" směje se.

Byl hvězdou travesti show

Petra Jablonského si lidé mohou nejčastěji pamatovat ze silvestrovských pořadů České televize, svého času ale imitoval také v rámci travesti show. Právě tam si ho všimla manažerka, která jej do televize dosadila. „Moderoval jsem tam, imitoval, ale do šatů jsem se nepřevlékal," dušuje se Jablonský.

Dnes perlí jako Andrej Babiš

Aktuálně má svoji víkendovou show na Frekvenci 1, kam volají lidé, kteří si chtějí promluvit s některým z našich politiků. Nejčastěji to pochopitelně bývá Andrej Babiš a Petra Jablonského přitom vůbec nešetří - jako by si jeho prostřednictvím s Babišem vyřizovali účty. Imitátor tvrdí, že ho to nikterak neuráží. „Jsou i současní politici, třeba Tomio Okamura, když chci probírat migranty. Když marihuanu, tak mám třeba Ivana Bartoše. Pochopitelně nesmí chybět ani pan premiér Fiala," vypočítává.

Když jsem rozrušený, dělám Luďka Sobotu

Ani Petr Jablonský se nicméně nevyhne situacím, kdy je rozrušený a musí improvizovat. Milušce Bittnerové prozradil, že v těchto chvílích mu do krku automaticky vleze Luděk Sobota nebo Felix Holzmann. „Každou trapnou situaci dokáží tyhle postavy zmírnit," směje se.

A ačkoli se to může zdát nemožné, i geniální imitátor Petr Jablonský má jednu českou osobnost, kterou se ne a ne správně naučit. Která to je? A co myslíte, dočkala se nakonec Miluška během rozhovoru Petrova skutečného hlasu?

Jakými hlasy v pořadu Na kafeečko promluvil Petr Jablonský?

  • Halina Pawlowská
  • Luděk Sobota
  • Felix Holzmann
  • František Ringo Čech
  • Petra Buzková
  • Karel Gott
  • Honza Nedvěd
  • Jiří Lábus
  • Oldřich Kaiser
  • A další

Zdroj náhledové fotografie k článku: Lifee.cz/talk show Na kafeečko

Související články

Další články