Michaela Tomešová o boji s atopickým ekzémem: Prozradila, co jí pomohlo, a jak se stará o pokožku synů

Michaela Tomešová o boji s atopickým ekzémem: Prozradila, co jí pomohlo, a jak se stará o pokožku synů
Zdroj: Herminapress
Muzikálový pár Michaela a Roman Tomešovi jsou rodiči kluků Jonáše a Kristiána. Michaela Tomešová se synům snaží dopřát co nejlepší péči. Kosmetiku proto zásadně používá netoxickou nebo přírodní. Michaela Tomešová říká, že sama trpí atopickým ekzémem, proto nechce, aby její synové v budoucnu podobnou kožní chorobu měli.Synové Michaely a Romana vyrůstají v harmonickém prostředí. Rodiče jim dopřáli také domek s velkou zahradou, kde se mohou dosytosti vyřádit.+ 4 fotky+ 5 fotek

Muzikálová zpěvačka Michaela Tomešová (31) trpí dlouhé roky atopickým ekzémem. Postupem času se s touto kožní chorobou naučila fungovat. Jak říká, pomohla jí mimo jiné tradiční čínská medicína, a především kosmetika, která není toxická. O té se rozpovídala v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 05. 2022 08:00

Jaký je rozdíl mezi bio a non-toxic kosmetikou? „Non-toxic je čistě přírodní kosmetika, která neobsahuje škodlivou chemii. V bio kosmetice může být chemie a může být toxická. Doporučuji číst složení. Ideální je, když tam najdete jen pár složek," vysvětluje Michaela. „Dělám to kvůli atopickému ekzému, na který trpím už roky," dodává herečka, která stejnými produkty ošetřuje také své dva syny Kristiána a Jonáše.

Jak si běžně upravujete vlasy?

Nežehlím je, nekulmuji a vlastně jsem ráda, když se mi podaří je jednou za čas umýt. Ráda je potom nosím v jednoduchém drdolu, v drcku.

Nemáte potřebu si vlasy barvit?

Ne. Minulý týden jsem byla po dvou letech u své osobní kadeřnice Michaely Sýkorové. Je to zároveň má nejlepší kamarádka. Vlastně mi jen zastřihla konečky a to je všechno.

Pečujete o vlasy nějak speciálně?

Miluju olejové zábaly. Občas si také dělám masku z marockého jílu. Musí to být netoxické produkty, na tom si trvám.

Jaký je rozdíl mezi bio a netoxickými produkty?

Všichni si to pletou. Non-toxic není bio ani eko. Je to čistě přírodní kosmetika, která neobsahuje škodlivou chemii. V bio kosmetice může být chemie a může být toxická. Doporučuji číst složení. Ideální je, když tam najdete jen pár složek. Žádná parfemace, žádné parafíny, žádný fenoxyethanol. Dělám to kvůli atopickému ekzému, na který trpím už roky. Za tu dobu jsem objevila několik značek non-toxic kosmetiky, které mám ráda a které kombinuji s přírodní kosmetikou - pokud ten ekzém nemám v zapálené fázi.

Ošetřujete touto kosmetikou také své syny?

Ano, od narození. Oni netrpí ekzémem, ale přijde mi dobré to neprovokovat.

Kam s klukama plánujete vyrazit v létě?

Teď to s Romanem zrovna řešíme, uvolnil se nám jeden týden, kdy budeme mít oba volno. Nedokážeme si vybrat, možností je opravdu hodně. Chtěli bychom soukromí, baby friendly prostředí a žádný velký resort.

Cestujete s dětmi také po Česku?

Často. Máme rádi malé farmy, oblíbili jsme si třeba Zoo Chleby. Máme moc rádi jižní Čechy a Podkrkonoší. Manžel pochází z Lomnice nad Popelkou. Také Jindřichohradecko je nádherné, jezdí tam úzkokolejka a to je zážitek. Moje teta se strejdou tam mají chalupu a každý rok za nimi vyrážíme.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články