Herečka Michaela Tomešová o menstruačních kalhotkách: Někomu přijdou nechutné, já na ně nedám dopustit

Herečka Michaela Tomešová o menstruačních kalhotkách: Někomu přijdou nechutné, já na ně nedám dopustit
Zdroj: Se souhlasem Michaely Tomešové
Muzikálová zpěvačka Michaela Tomešová ráda propaguje menstruační kalhotky na sociálních sítích.Drobná zpěvačka je už dvojnásobnou maminkou a mnozí jí závidí štíhlou postavu, kterou se může pochlubit díky tanci a velkému pracovnímu vytížení.Menstruační kalhotky používá Michaela Tomešová už tři roky a úplně tak ze svého života vyřadila vložky a tampony.Michaela Tomešová si chválí pohodlí, které si díky menstruačním kalhotkám užívá. + 4 fotky+ 5 fotek

Muzikálová zpěvačka a herečka Michaela Tomešová (30) patří mezi známé tváře, jež se rozhodly podpořit menstruační kalhotky. O tématu, které je pro většinu lidí stále tak trochu tabu, teď Michaela exkluzivně promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz. Které další české celebrity daly sbohem vložkám a tamponům?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 02. 2022 08:00

Michaela Tomešová přiznává, že když se o menstruačních kalhotkách dozvěděla poprvé, nedokázala si dost dobře představit, jak vlastně fungují a jak se nosí. „Reagovala jsem podobně jako všichni ostatní. Přišlo mi to vlastně dost nechutný. Nicméně pořád jsem nad tím přemýšlela a od kamarádek jsem na ně měla hrozně dobré reference. A tak jsem si jedny pořídila. Říkala jsem si, že za vyzkoušení nic nedám a když mi nebudou vyhovovat, budu je nosit jako rezervu," vypráví herečka v rozhovoru pro Lifee.cz.

Michaela Tomešová mluví o menstruaci velmi otevřeně

Kalhotky jí začaly vyhovovat natolik, že už třetím rokem nepoužívá jednorázové menstruační pomůcky. Často o nich také píše na svém Instagramu, kam si k ní ženy chodí pro radu. Třeba jestli krev nezapáchá nebo kolik kalhotek za jednu periodu spotřebuje.

„První rok jsem si vystačila s pěti kalhotkami. Ale pořád jsem je musela přepírat a dávat na topení, aby druhý den byly čisté. Pro komfort a dobrý pocit bych řekla, že mohou fungovat třeba osmery. V ty první dny, kdy je menstruace nejsilnější, spotřebuju dvoje až troje za den, a potom třeba jedny na den plus jedny na noc," odpovídá herečka na jednu z nejčastějších otázek, které teď dostává. Jedním dechem ale dodává, že každá žena mívá menstruaci jinak silnou, proto je počet spotřebovaných kalhotek velmi individuální.

Nepřipadáš si jako kačer, tvrdí Michaela Tomešová

Ke kalhotkám se prodává také speciální pytlík, do kterého můžete použitý kousek oblečení přes den uložit. Potom stačí kalhotky předeprat ve vlažné vodě a hodit ke špinavému prádlu do pračky. Sušička se nedoporučuje.

„Za sebe jsem s tím ohromně spokojená, už jen pro ten pocit. Nemáš nic v sobě, žádné cizí těleso, a nepřipadáš si ani jako kačer, protože dole nemáš žádnou vycpávku. Máš na sobě úplně normální kalhotky a když jdeš na toaletu, tak tam nevidíš tunu krve, jen normální černou látku," popisuje herečka, která by je právě z těchto důvodů doporučila mladým dívkám, které menstruovat teprve začínají. S vložkou se můžou cítit nekomfortně a tampon, tak o tom ani nemluvím. Tohle jsou jenom trošku jiné kalhotky," dodává Michaela. 

Hejty na Instagramu Michaele Tomešové nevadí

Se svými příspěvky Michaela sice vyvolala na Instagramu diskuzi, přesto má pocit, že negativních komentářů zaznamenala minimum. „Většina nehejtuje, spíš se ptá. Když už někdo hejtí, tak proto, že mu to připadá nechutné. Já jim to nezazlívám, já jsem si to taky nedokázala představit," vzkazuje herečka závěrem.

Které další známé tváře propadly menstruačním kalhotkám? Podívejte se do naší fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články