Herečka Michaela Tomešová: Očkování tříměsíčního miminka mi přišlo jako týrání

Herečka a zpěvačka Michaela Tomešová byla hostem talkshow Na kafeečko.Zpovídala ji její herecká kolegyně Miluše Bittnerová, která je moderátorkou pořadu Na kafeečko.Míša prozradila, že s manželem Romanem jsou pěkní divočáci. "Občas u nás létají jogurty," svěřila se.Michaela Tomešová, která je zároveň novou hvězdou primáckého seriálu Sestřičky Modrý kód, je tak trochu přírodní živel.+ 4 fotky+ 5 fotek

Michaela Tomešová (29), herečka a muzikálová hvězda, je temperamentní živel. A elán jí neubírá ani péče o syny Kristiána (3) a Jonáše (2). V lecčems je svá - její názory na očkování dětí někteří nevydýchají, jiné zase fascinuje Míšina zaujatost zdravým životním stylem. Vyrábí si třeba vlastní tablety do myčky.

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 08. 2020 07:41

Michaela Tomešová, která s manželem Romanem Tomešem vychovává dva krásné syny, byla hostem nového pořadu Na kafeečko magazínu Lifee.cz. Své herecké kolegyni, moderátorce pořadu Milušce Bittnerové (42), prozradila mnohé – od pikantérií o tom, kterak přišly na svět její milované děti, až po to, že u ní doma občas vládne "Itálie" a vzduchem létají jogurty...

Jsem bioorganická matka

Bittnerová: Tak já tě vítám u mě "na kafíčku", a ty kafíčko nepiješ!

Tomešová: Kafíčko jsem nikdy v životě nepila. Souvisí to s tím, kdy jsem se poprvé opila. Měli jsme rozlučku s devátou třídou, nebylo mi ani patnáct, a spolužáci mě opili rumem. Měla jsem asi půl flašky. Bylo mi strašně, do toho úpal, a oni se mě snažili vyléčit kafem. Od té doby nemůžu ani rum, ani kafe. A nepiju ho ani teď s dětmi, a to si všichni mysleli, že bez kafe to s dětmi nedám.

A když se potřebuješ něčím nakopnout, tak je to co?

Víno. To ale nemůžu pít pořád, tak si dám třeba černý čaj s medem nebo kolu.

Kola! Jsem ráda, že máš alespoň nějaký chemický hřích, přijdeš mi velmi "bioorganická".

Jsem, mám to ráda. Co se týká kosmetiky, donutily mě k tomu zdravotní důvody. Nebýt atopického ekzému, asi bych to tolik nehrotila. Ale jsem ráda, že jak mám malé děti, že jim dávám tu přírodu, kterou používám já. I prášky na praní nebo tablety do myčky si dělám.

Stop, jak si děláš tablety do myčky?

Prostě smíchám asi tři ingredience. Je to strašně levné, mnohem levnější než to kupované, zároveň to dobře pere a ještě k tomu je to netoxické. Takže to má tři plus – ekonomické, ekologické a netoxické.

Prosím tě, jak se vyrábí taková tabletka do myčky?

Perkarbonát sodný, prací soda a kyselina citronová, nic jiného nepotřebuješ. A třeba nějaké esenciální olejíčky.

Prášek na praní si také vyrábíš?

To je dost podobné, jen se tam dají takové ty mýdlové hobliny, z kokosu, kokosového oleje nebo z čeho se to dělá.

Občas u nás lítají jogurty

Ty máš spoustu adrenalinu, protože máš dva malé syny, dvouletého a tříletého…

Já si třeba říkám, proč jsem neměla dvojčata, že by to vlastně možná bylo i jednodušší, protože bych je vyprdla najednou. A to je můj manžel z dvojčat, takže kdybychom se nedejbože rozhodli pro třetí dítě, je možné, že to budou ještě dvojčata.

Lidé si často myslí, když chodí do divadla nebo koukají na herce v seriálech, že všichni máme chůvy a hospodyně, abychom to zvládli. Jak to máte vy?

My se s Romčou snažíme v hlídání střídat. Když nám to nevyjde, nastoupí sousedka, babičky či kámoška. Ale to je tak jednou za čtrnáct dní, jinak se to snažíme zvládat sami. Takové ty oficiální chůvy bych si asi nevzala přes práh, protože je neznám.

Oba stále pracujete, tvůj manžel Roman Tomeš je také uznávaný muzikálový herec. Jste taková hezká dvojka.

Samozřejmě v základu to máme hezké, ale také jsme oba velcí divočáci. Jsme dost temperamentní, takže u nás občas lítají jogurty. Talíře ne, ale jogurty, vždycky je to nejlépe otevřený čokoládový Bobík.

Ten barví, ne? Jako že je to pak vidět...

No! A kdo to pak uklízí, když se rozohním? Já! Ale je pravda, že jsme sice divočejší, ale aspoň si zameteme stůl. Přitom to jsou prkotiny, na těch zásadních věcech se shodneme.

Početí na rozlučce se svobodou

Jak říkám, ideální pár, jen občas po sobě mrsknete jogurt. Oba jste také velcí dříči a hodně pracujete.

Oba jsme workoholici, takže si myslím, že kdyby nám do života neplánovaně nepřišly děti, tak je pořád nemáme. Kristiánek "vznikl" na rozlučce se svobodu, ale tak to je hezké – bylo to takové potvrzení naší lásky. Takže jsem se vdávala a už asi týden jsem byla těhotná. Druhý chlapeček, to jsme se zrovna koukali na pořad Kafe a cigárko Marušky Doležalové, a to je taky fajn jako Na kafeečko.

Četla jsem, že jsi velmi přírodní i stran léčení dětí.

Jo, ale už měli antibiotika. Kristián už je očkovaný, protože jde do školky. S Jonáškem jsem to ale dlouho odkládala. Až do té míry, že jsme měli jít před koronou, ale to se zase odložilo, takže teprve teď jdeme na úplně první očkování. Já to mám tak, že to nejdůležitější očkování má rozhodně smysl, ale nemyslím si, že bych očkovala úplně malinkaté miminko. Přišlo mi to jako týrání, vzít tříměsíční miminko a píchnout do něj hexavakcínu. Pamatuju si, že u Kristiánka jsme nechali očkovat MMR vakcínu a on začal špatně spát. V noci měl záchvaty. Takže každý to snáší jinak, ale určitě jsem pro povinná očkování, ty máme.

Děláš někdy věci, o nichž sis říkala, že je nikdy dělat nebudeš?

Jasně. Říkala jsem mámě, že to co ona nikdy dělat nebudu a teď jsem úplně stejná. Maminko, moc se ti tímto omlouvám, jsi skvělá máma a divím se, že jsi to s námi vůbec vydržela. Takže jsem si třeba říkala, že klukům do tří let nebudu dávat bonbony a čokoládu. No a co myslíš? Jonáš miluje lízátka…

Vy máte hrozně hezký vztah s maminkou, prožívali jste s ní i její nemoc (maminka Michaely Tomešová si prošla i rakovinou, pozn. red.), poznamenalo tě to nějak?

Samozřejmě, celou rodinu, ale od té doby mám pocit, že jsme všichni tak nějak silnější. Hlavně moje mamka. Ta, co si v životě prožila…

Vaše rodina se potýká i se zdravotním stavem tvého bratra. Ale slovo potýká se mi špatně říká, protože mi přijde, že je to tak strašně přirozená součást vašeho života...

To také je. Brácha je po mozkové obrně, já jsem se do jeho světa už narodila, takže to vážně beru jako přirozenou součást života. Brácha je navíc strašně inteligentní, dělá dramaturgii, píše skvělé články, studoval divadelní vědy. Je fakt strašně moudrý, jen má určitý handicap.

A brácha je ten, kdo tě přivedl k divadlu?

Ano, to je pravda. Brácha byl celoživotním muzikálovým fanouškem, až se mu ten jeho koníček stal profesí. Pouštěl mi různé broadwayské muzikály, já se do nich zamilovala a vlastně díky němu jsem tam, kde jsem.

Naskočila do Sestřiček

Jsi prostě muzikálová hvězda, co tě čeká tuhle sezónu?

Tuhle sezónu chci mít malinko volnější, abych mohla být hodně s dětmi. Oslovili mě ale z Divadla na Vinohradech kvůli hostování v Baladě pro banditu. To je prostě krásná věc, role Eržiky je fakt osudová. V listopadu je pak obnovená premiéra Horečky sobotní noci u nás v Divadle Kalich.

A také jsi nastoupila do seriálu Sestřičky Modrý kód na Primě.

Ano, konečně mám sestřičku. Miluško, jdu ve tvých šlépějích.

Související články

Další články