Jak se do vás promítá element vašeho znamení? Máte ohnivý temperament, nebo připomínáte vodní hladinu?

Jak se do vás promítá element vašeho znamení? Máte ohnivý temperament, nebo připomínáte vodní hladinu?
Zdroj: Freepik

Všechna astrologická znamení jsou rozdělena mezi čtyři živly, kterými jsou oheň, země, vzduch a voda. Živly jsou pomyslnou esencí, která určuje podstatu každého znamení a předznamenává jeho temperament. Poznání živlů je vstupní branou pro všechny, kteří se chtějí o astrologii dozvědět víc.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 28. 03. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Živel ohně propůjčuje Beranům skutečnou vášeň a temperament. Zrozenci tohoto znamení jsou optimističtí, plní života  mají vysokou míru spontánnosti. Bývají rozhodní a dokáží si jít za svým cílem. Bohužel mohou být také velice výbušní a příliš sebestřední. Ve vztazích chtějí hrát dominantní roli a dělá jim problém přijmout jiný názor, než je ten jejich.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci patří mezi zemská znamení. Země znamená hmotu, proto jsou Býci materiálně založení a usilují o hmotné statky. Býk potřebuje pevné zázemí, které mu přináší klid a jistotu. Býk bývá praktický a spolehlivý, proto nemá tendence k nezodpovědnému chování. Bohužel těžko snáší změny a nečekaným situacím se přizpůsobuje jen s obtížemi.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci mají jako všichni zrozenci vzdušných znamení veselou povahu, kterou málokdy něco tíží. Dokáží se povznést nad problémy a nezdary, proto je mají ostatní za optimisty a pohodáře. Jsou komunikativní a oblíbení ve skupině, jelikož si dokáží druhé získat. Blíženci mají obvykle mnoho zájmů, ale dělá jim problém něco dokončit. Mohou být velice nestálí až přelétaví.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou příslušníci vodního znamení, proto se vyznačují silnou intuicí, emotivností a vysokou měrou přizpůsobivosti. Raci dobře vycházejí se svým okolím a bývají u lidí oblíbení. Snášejí dobře vyšší zátěž a jsou pracovití. Mívají sklony k tajnůstkaření a mohou být velmi zranitelní. Často jim chybí nadhled a všechno si berou moc osobně.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lev je jako příslušník ohnivého znamení dobrosrdečný a velkorysí. Dokáže pomoci ostatním a chrání slabší. V kolektivu je považován za vůdčí typ, který často pracuje na vedoucí pozici. Lvi jsou ambiciózní a sebevědomí. Bohužel mohou být dost sebestřední a dokáží svoje zájmy příliš nadřazovat zájmům ostatním. Stává se, že Lvovi není nic dost dobré.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou příslušnice elementu země, proto jsou stálé a vytrvalé. Panny jsou tím nejpraktičtějším znamením, které je materiálně založené. V zaměstnání jsou Panny velice pracovité, proto se mohou objevit na vedoucí pozici. Panny chtějí mít všechno dokonalé, proto umí být příliš kritické. Ostatní jim mohou vyčítat nedostatek empatie a fantazie, jelikož zrozenci tohoto znamení snadno sklouznou k pedantství.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Podstatou Vah je vzduch, proto jsou kreativní a umělecky založené. Váhy mají smysl pro estetiku a všechno krásné. Okolí je považuje za šarmantní a přitažlivé. Věcem dávají volný průběh a málokdy se kvůli něčemu zlobí. Bohužel mohou být velice nerozhodné a často opouštějí činnosti, které jim nepřinesou okamžitý zisk. Ve vztazích mají sklony k přelétavosti.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír je jakožto představitel vodního znamení empatický a plný emocí. Štír dělá všechno na plno a nesnese polovičatost, jelikož umí věci dotáhnout do konce. Zátěž snáší dobře a umí podat maximální výkon. Bohužel Štíři neumějí vyjádřit svoje city, protože se za ně stydí. Štír patří mezi uzavřenější jedince, který si k tělu pustí málokoho. Bojí se totiž vlastní zranitelnosti.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec je jako oheň, divoký a nespoutaný. Je optimistický a dokáže věci vidět z té lepší stránky. Střelec je velice odvážný a nebojí se riskovat, jelikož chce vždycky vyhrát. Je to aktivní znamení, které je průbojné a ambiciózní. Bohužel může být příliš dominantní, jelikož chce, aby bylo vždycky po jeho. Střelce je těžké zkrotit, proto mívá strach ze závazků.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi náleží živlu země, proto jsou stálí a spolehliví. Kozorozi bývají rodině založení a mají smysl pro zodpovědnost. Umí sebe a svou rodinu materiálně zabezpečit. Celý svůj život potřebují stoupat a nebojí si klást vysoké cíle. Jejich pracovní nasazení je nejvyšší ze všech znamení. Kozoroh může příliš lpět na minulosti a některým lidem se zdá příliš konzervativní.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou zrozenci vzduchu, proto jsou kreativní a často mají hlavu v oblacích. Jsou to vizionáři, kteří mají dobré nápady a přinášejí nekonvenční řešení. Jsou komunikativní a přátelští, proto mají řadu přátel. Jedná se o aktivní jedince, kteří mívají širokou škálu zájmů. Bohužel mívají problém dokončit započaté věci a může u nich dojít k jistému rozchodu s realitou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby náleží elementu vody, proto oplývají intuicí a empatií. Ryby dokáží dobře předvídat a mají odhad na lidi. Často vycítí nálady i úmysly druhých. Ryby jsou znamení, které nejčastěji pracuje v pomáhajících profesích. Kvůli problémům druhých mnohdy zapomínají na sebe. Bohužel mohou být náladové a nevyzpytatelné. Dělá jim problém hospodařit s penězi.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články