Fit a krásnáTestováníSoutěže

Mlsání bez výčitek: Ovoce s příchutí čokolády, které si můžete vypěstovat i v bytě

Mlsání bez výčitek: Ovoce s příchutí čokolády, které si můžete vypěstovat i v bytě
Zdroj: Pixabay.com
+ 2 fotky+ 3 fotky
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Věděli jste, že je možné mlsat sladkosti bez výčitek, a dokonce i zdravě a s minimem kalorií? Pokud si zrovna ťukáte na čelo, možná budete příjemně překvapeni. Najdou se totiž některé druhy ovoce a zeleniny, které chutnají jako všemi oblíbená čokoláda. Navíc je možné je vypěstovat i v našich podmínkách. O jaké ovoce a zeleninu se jedná?

Tereza Endrštová 6. června 2020

Nejenom lidé, kteří mají rádi čokoládu, ocení její příchuť v méně obvyklých druzích ovoce a zeleniny. Plus hraje i fakt, že kromě zdravých živin obsahují i malé množství kalorií. Pokud jste tedy doteď hledali způsob, jak jíst sladké a nepřibrat na váze, čokoládové ovoce a zelenina pro vás budou tou správnou volbou.

Exotické ovoce s příchutí čokolády

Jestliže neodoláte lahodné kombinaci ovoce a čokolády, vyzkoušejte černou sapotu. Za poněkud tajuplným názvem se skrývá exotické ovoce, které má voní i chutná čokoládově, aniž byste ho museli namáčet v čokoládovém fondue. Navíc její další výhodou je, že má mnohem méně kalorií a cukrů než normální čokoláda. Ačkoliv sapota původně pochází z prosluněného Mexika, v současnosti už se pěstuje v tropech po celém světě. Setkat se s ní ale můžete i v Evropě, například v jižní Itálii nebo ve Španělsku. Tato rostlinka bohužel není mrazuvzdorná, proto ji lze v našich podmínkách pěstovat pouze ve skleníku nebo v zimní zahradě.

Jak načít kokos a nakrájet cibuli bez plakání? 7 tipů, jak porcovat ovoce a zeleninu jako šéfkuchař
Mohlo by Vás zajímat:

Jak načít kokos a nakrájet cibuli bez plakání? 7 tipů, jak porcovat ovoce a zeleninu jako šéfkuchař

Čokoládová papriková kráska

Čokoládová paprika pro svůj vzhled nazývaná Chocolate Beauty (Čokoládová kráska) ohromí každého pěstitele netradičních druhů ovoce a zeleniny. Tato paprika se vyznačuje velkými plody hnědofialové barvy. Navíc nejen její barva připomíná čokoládu. Chuťově je totiž mnohem sladší než červená paprika.  Vlastně by se tak dalo říci, že jde spíš o sladkou pochoutku než zeleninu. Její další výhodou je, že ji můžete pěstovat i u nás, a to nejen ve skleníku, ale i ve volné půdě.

Věřili byste, že existuje i čokoládové rajče? Podívejte se…

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články