Módní styl Mariky Procházkové, která prošla velkou proměnou: Outfity vybírá podle nálady a líbí se jí kostýmky Marlene Dietrich

Herečka Marika Procházková se od září objeví v muzikálu Srdcový král.Zahraje si tam upjatou ředitelku muzea, která se ale umí odvázat.Marika je zvědavá také na kostýmy, které bude v muzikálu oblékat.Marika Procházková v loňském roce překvapila velkou proměnou,...+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Marika Procházková, která prošla velkou proměnou, když dokázala zhubnout 30 kilogramů, prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, podle jakého klíče sestavuje své outfity. Upjatý kancelářský styl jí nic neříká, ale s radostí oblékne například pánské kostýmky, které si oblíbila filmová legenda Marlene Dietrich.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 04. 2023 12:20

O 30 kilogramů lehčí herečka nezastírá, že proměnou prošel také její šatník. Pochopitelně z toho má velkou radost. „Čas od času se mi mění barevnost. Přímo úměrně tomu, co prožívání a jak se cítím. Ale jinak jsem se vrátila k oblečení, které delší čas viselo ve skříni a já byla jen líná poslat ho dál," prozradila už v předchozím rozhovoru pro Lifee.czA dobře jsem udělala. Teda – že jsem to neudělala… Teď se parádně hodí," pochvaluje si.

Sympatickou herečku můžete od září vidět na prknech pražského Divadla Kalich v muzikálu Srdcový král, kde si zahraje upjatou ředitelku muzea, která se ale umí pořádně odvázat...

Muzikál Srdcový král není první, ve kterém v Divadle Kalich hrajete, že?

Ano. S panem režisérem Ďurovčíkem jsem zde už nazkoušela Vodu nad vodou, což je muzikál sestavený z hitů skupiny Elán. Současně s tím jsem zkoušela také Moliérova Lakomce.

Teď je to tedy znovu muzikál. Máte trému nebo obavy?

Já jsem tak přezodpovědná, že mám v podstatě trému vždycky - při jakékoliv práci, před jakoukoliv premiérou. Ale je to taková ta tréma, která je hnacím motorem. Spíše mě burcuje k lepším výkonům. A makám na tom. Tohle bude v podstatě záskok, takže mě čeká velká domácí příprava a necháme se překvapit. Těším se.

Co vaše role obnáší?

Je tam na konci takový zvláštní twist point nebo filmový zvrat. Hraji velmi konzervativní a upjatou dámu, která šéfuje místnímu muzeu. Ale potom se začíná lehce otevírat a nakonec se rozdovádí. Víc nebudu prozrazovat.

Máte s ní tuto vlastnost společnou? Probouzí se ve vás občas skrytý ďáblík?

Víte co, já jsem ve znamení Vah a na každé té misce je úplně jiné koření mého charakteru. Myslím si, že latentně je v nás uložené úplně všechno. Jak se říká, jeptiška i k∗.

Vaše postava v muzikálu ráda nosí dámské kostýmky a šátky. Jak je vám tato móda sympatická?

S paní kostýmní výtvarnicí jsme ještě o kostýmech nediskutovaly, ale budou se určitě odvíjet od toho, jakým způsobem se postava vyvine. Přiznám se, že já na kostýmky úplně nejsem a když už, tak na pánské. Líbí se mi kalhotové kostýmy, jaké nosila třeba Marlene Dietrich. To se mi moc líbí. Ale takový ten kancelářský styl, to není úplně pro mě - nicméně, postava je postava! To se mnou nemá nic společného.

Role je role, to je jasné. Ale jak jste například vy sama poskládala outfit na tuto tiskovou konferenci?

Já to mám tak, že se ráno probudím a vezmu si to, co mnou zrovna rezonuje. Přišlo mi, že mít křiváka k motorce a Elvisovi do sebe zapadá.

Máte nějaké ověřené kombinace?

Ne, já se ráno zkrátka vzbudím a sáhnu najisto! Podle nálady, podle počasí, podle stavu.

Související články

Další články