Linda Finková o dceři Victorii (21): Už se připravuje na rodičovství, chce být mladá máma

Linda Finková o dceři Victorii (21): Už se připravuje na rodičovství, chce být mladá máma
Zdroj: Herminapress
Viktorie je dcerou Lindy Finkové a Richarda Genzera.Před rokem se Viktorie stala bakalářkou, teď aspiruje na magisterský titul.Mladší syn Matyáš půjde letos do tanečních a vybírá si střední školu.Linda Finková se dětmi obklopuje neustále. Podporuje například dětské domovy prostřednictvím každoroční akce Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka Linda Finková (54) má z manželství s Richardem Genzerem (55) dvě děti, syna Matyáše (14) a dceru Viktorii (21). A zatímco Matyáš se letos chystá do tanečních, Viktorie dokončuje vysokou školu, bydlí s přítelem a podle mámy pomýšlí na děti. Proč by podle Lindy měly ženy zakládat rodinu co nejdříve?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 10. 2022 09:00

Manželství se známým komikem a tanečníkem Richardem Genzerem sice Lindě Finkové nevydrželo, ale na děti mohou být po právu pyšní. Syn Matyáš si už vybírá střední školu a dcera Viktorie se pyšní bakalářským titulem, který za rok povýší na magisterský.

Jak Linda prozradila v našem rozhovoru, dcera už vylétla z hnízda a zřejmě ze zpěvačky co nevidět udělá babičku. „Určitě bude chtít děti. Zatím si pro začátek koupili psa, i když jsem jim radila, ať to udělají obráceně. Myslím, že teď chce hlavně dostudovat školu a potom přijdou ty děti," zamýšlí se sympatická zpěvačka, ona je taková cílevědomá, v dobrém slova smyslu. Děti samozřejmě chce a chce je dřív, než jsem je měla já."

Neustále jste obklopená dětmi a velkou rodinou. Jak se vám v poslední době daří? Zvládáte to všechno?

Daří se mi senzačně, ale práce mám pořád hodně, protože toho také hodně dělám. Mám to tak celý život. Chodím do studia, dělám zvukovou režii, učím na škole a teď také jezdím s naší ženskou talk show Sirény na cestách, kde mi dělají společnost Jitka Asterová a Sandra Pogodová. Pořád také vystupuji s Trojhlavou saní, to jsou zase kolegyně z rádia. Každý den jsem v poklusu. Večer žehlím, uklízím, vařím a zašívám prádlo.

Viděla jsem, že doma děláte dokonce i sushi. Kde na to berete energii?

To mě baví, jsem už taková. Vzpomínám si, že když jsem poprvé viděla Petra Novotného, přišlo mi, že není možné, aby se ten člověk jenom smál - že má takové energie a že bych se s ním zbláznila. Ale s postupem času mám tyhle lidi plné energie čím dál raději. Když je někdo pořád otrávený, nadává, nic nedělá a válí se, tak má strašně nudný život. Každý den vstanu a jsem nadšená tím, co nového mě čeká.

Jak se daří vašim dětem? Viktorka už je dospělá.

Viktorka už bydlí sama, respektive sestěhovali se s přítelem do společného bydlení. Mají pejska a žije dospělým životem. Ještě má před sebou poslední rok vysoké školy a k tomu dělá brigády. Matesovi je 14 let, hraje fotbal a začínají mu taneční.

Těší se?

Hrozně moc! A víte proč? Budou tam holky. Za mě kluci taneční nenáviděli a nechodili tam. Teď? Chtějí tam chodit všichni.

Má od vás nějakou průpravu?

Neukazovali jsme mu doma nic. Za ten půlrok ho snad naučí všechno, včetně slušného chování. Vždyť tam se vyučuje i etiketa.

Jak to má Mates se školou?

Teď dělá zkoušky a chtěl by na střední školu s počítačovým zaměřením. Musím ho pochválit. V šesté, sedmé třídě míval horší známky, ale teď to byly dvě dvojky a vyznamenání. Je úžasný, lepší se.

Jak se posunul váš vztah s dcerou, když teď žije vlastním životem?

Třeba dnes spolu jdeme nakupovat oblečení a večer k nám přijde se svým klukem na večeři. Jsou u nás často a jako maminka s dcerou pořád hezky fungujeme.

Neplánuje už založit vlastní rodinu?

To ona určitě bude chtít. Zatím si pro začátek koupili psa, i když jsem jim radila, ať to udělají obráceně. Myslím, že teď chce hlavně dostudovat školu a potom přijdou na řadu děti. Ona je taková cílevědomá, v dobrém slova smyslu. Děti samozřejmě chce a chce je dřív, než jsem je měla já.

Vy jste děti neměla tak pozdě, ne?

Měla jsem první ve třiceti a to už je pozdě, ačkoli pro mě to bylo v té době tak akorát. Ne, že bych si do té doby jen užívala, ale spíš jsem cítila, že ještě nemám zázemí a nejsem vyklidněná. V tom smyslu, že jsem toho měla hodně a neměla jsem prostor pro velkou zodpovědnost. Na druhé straně na dítě není nikdy brzo ani pozdě, každá to máme jinak.

Viktorka chce nejprve dítě a potom budovat kariéru?

Myslím si to, ale nemůžu samozřejmě mluvit za ni. Třeba by vám řekla něco úplně jiného. Když o tom tak přemýšlím, tak já jsem děti měla tak akorát, v pravý čas. Ale když si uvědomím, že mému Matýskovi bude 20 a mně 60, tak si možná po sedmdesátce tolik neužiju vnoučat. To je mi zpětně trochu líto. Kdybych začala dřív, užijeme se navzájem mnohem déle. Nicméně jsou na světě a já děti nechtěla jako pokračování rodu, ale abych jim ukázala, jak je to tady na světě krásné.

Děláte také něco pro svoji fyzičku? Jako vytížená máma, která se stará o rodinu a zároveň pracuje, na to musíte být v kondici...

Mou kamarádkou je Hanka Kynychová, takže jsem párkrát navštívila její fitko na Pankráci, ale mě na cvičení moc neužije. Spíš se snažím dobře jíst, skoro nekouřím a občas si dám sklenku prosecca. Hodně pracuju a jsem šťastná a neustále veselá - a to udělá hodně, to mi věřte. Sice se mi dělají vrásky na čele, ale to bude asi genetické. Když se podívám na ženské, které jsou plasticky upravené a vypadají jako Mickey Mouse, tak se pokaždé ujistím v tom, že já si v budoucnu nechám udělat maximálně oční víčka a budu v pohodě. Stárnu normálně a těší mě to.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články