Herci, kteří propadli podnikání u stánku: Čermák pojmenoval klobásy po tchánovi, Genzer vsadil na sladké

Hynek Čermák, Richard Genzer i Petr Čtvrtníček: Herci, kteří propadli podnikání u stánku
Zdroj: Herminapress
Petr Čtvrtníček se s nezvyklým koníčkem pochlubil i kolegovi Martinu Dejdarovi.Petr Čtvrtníček zvládá kromě divadla a natáčení také výrobu a prodej svých klobás.Petra Čtvrtníčka můžeme už více než 20 let vidět v představení Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?Také herec Hynek Čermák prodává klobásy, kterou nesou název Čermákův macek...+ 5 fotek+ 6 fotek

Málokdo by to do nich řekl, ale herci Hynek Čermák (49), Petr Čtvrtníček (58) a Richard Genzer (55) propadli podnikání u stánku, kde si ve chvílích volna čistí hlavu. Společným rysem jejich nového hobby je také to, že se mu začali věnovat v době pandemie koronaviru, kdy nemohli hrát. Dali byste si raději palačinku od Geni, Čermákova macka nebo klobásu od Čeňka Strnada?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 09. 2022 17:00

Jsou úspěšní, národem milovaní a práce mají dostatek. Dvouletá pauza v kulturním dění je ale přiměla věnovat se něčemu úplně jinému. Až zase budete stát u stánku a dávat si palačinky nebo klobásy, možná vás jejich známá tvář za pultem mile překvapí.

Petr Čtvrtníček jako uzenář Čeněk Strnad

Herec Petr Čtvrtníček se pravidelně mění v uzenáře Čeňka Strnada a se stánkem objíždí společenské akce. Jak prozradil v rozhovoru pro Lifee.cz, podnikání rozjel společně se svým tátou během prvního lockdownu.

„Já to nedělám pro sebe, já to dělám pro lidi – přesně, jak říká Ivan Horník z naší hry Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" vysvětluje Petr Čtvrtníček, kterému primárně nejde o zisk, byť si pro dobrý pocit nějakou tu korunu vydělat musí.

„Pochopitelně, že kdybych byl v mínusu, tak by to nebyl tolik radostný koníček. Nemůžu říct, že je to úplně levné, ale můžu vám říct, že je to pořád levnější než motokros," naznačuje herec. V plusu prý občas bývá a to ho dokáže potěšit. Někdy mám dokonce tržbu větší, než má za den hlavní osvětlovač na natáčení," dodává komik s humorem sobě vlastním.

Hynek Čermák prodává Čermákovy macky

Také herec Hynek Čermák propadl kouzlu uzenin a pravidelně se objevuje na zámku Kratochvíle. „Dělám klobásy už dlouho. Mám takový stánek a tam je prodávám, protože herci v létě nemají dost práce," vysvětlil Čermák v talk show 7 pádů Honzy Dědka, dělám klobásy nebo točím pivo, potom uklízím, co se namane. Na zámku je potřeba se o lidi postarat."

Klobása, kterou na Kratochvíli v létě prodával, dostala jméno Čermákův macek. Původ zvláštního názvu je prostý. „Moje žena se jmenuje Čermák Macková - můj tchán je Macek, respektive je Macko, ale je to velký chlap. A ta klobása se jmenuje po něm," smál se Čermák a připustil, že macek příliš dobře na odbyt nejde. Důvodem je vyšší cena - stál 66 korun, „vzhledem k cenám, které na Kratochvíli máme, to byla luxusní záležitost a málokdy se to prodalo. Protože tam párek v rohlíku stál 15 korun."

Herec, známý rolí drsňáků, vaří rád a s chutí. „Rád dělám nejen klobásy, ale i steaky, a dělám je v ohni. Kdysi jsem pekl i bábovky, když byly děti malé. To mě bavilo. Dneska třeba peču chleba," ozřejmil.

Richard Genzer má stánek s palačinkami

Komik Richard Genzer si zase u svého kamaráda na Píšťanském jezeře nedaleko Litoměřic zařídil palačinkárnu. Stánek pojmenoval jednoduše a výstižně Palačinky "U Geni". Zásadní pro něj byla investice do kruhového sporáku, na kterém se pokrm vyrábí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Richard Genzer (@richardgenzer)

„Koupil jsem si to, protože nebylo co dělat," osvětlil Genzer v Show Jana Krause. Také on se začal nevšednímu podnikání věnovat během pandemie a podle ohlasů fanoušků neměl nikdy problém se s nimi vyfotit nebo jen poklábosit o počasí.

„Když jsem tu byl poprvé, tak jsem tady zametal a jedna paní se hned omlouvala, jako že se tady něco točí a ona leze do záběru. Ne paní, já tady jenom zametám. A kde máte ty kamery? ptala se. Ne, já tady jenom zametám,“ smál se známý bavič v rozhovoru pro Děčínský Deník.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články