Dominika Mesarošová o synovi Eliánovi: Platíme mu školku za 250 tisíc korun, chceme, aby mluvil anglicky

Dominika Mesarošová o synovi Eliánovi: Platíme mu školku za 250 tisíc korun, chceme, aby mluvil anglicky
Zdroj: Herminapress
Modelka Dominika Mesarošová se pochlubila čtyřletým synem Eliánem.Elián navštěvuje anglickou školku a modelka na něj také mluví anglicky.Dominika se synem a s partnerem Tomášem.Chlapec si večírek v Karlových Varech užíval, ve společnosti je jako ryba ve vodě.+ 6 fotek+ 7 fotek

Modelka Dominika Mesarošová (37) promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o netradiční a moderní výchově svého syna Eliána (4,5), kterého má se svým manželem Tomášem (43). Syn navštěvuje anglickou školku a anglicky na syna mluví také doma. Chlapec si jazyk přirozeně osvojil a modelce dělají radost také jeho sportovní úspěchy. Zatím prý není jisté, zda bude tíhnout k hokeji, fotbalu nebo raději sportu, který není kolektivní.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 07. 2023 08:00

Jak modelka Dominika Mesarošová (37) nedávno prozradila magazínu Super.cz, speciální školka jejího syna Eliána vyjde na 250 tisíc ročně a s manželem se o tento výdaj dělí napůl. "Cíleně jsem vyhledala anglickou školku, protože česko-anglické školky se mi moc nezdály. Tam se možná anglicky učí, ale nakonec se mluví česky. To jsem nechtěla," vysvětluje modelka v rozhovoru pro Lifee.cz.

Svému synovi chce zajistit to nejlepší vzdělání, tak aby našel snadno uplatnění i ve světě. Jazyk se učí naprosto přirozeně. "Jen se otevřou dveře a už slyšíte: "Good morning, Eliánku! How are you?". Všechno mají v angličtině, včetně kroužků a sportů. Každý den mají rugby, plavání nebo tenis, gymnastiku, pečení a vaření," popisuje modelka denní chod v této speciální školce.

S partnerem si vše vyříkáme, jsem ukecaná

Dominiko, setkáváme se na prezentaci nové mobilní aplikace pro páry, Couplii. Jak byste ji využila?

Když jsem se nad tím zamyslela, tak to má smysl, protože opravdu jsou páry, které spolu neumí komunikovat. A já si myslím, že komunikace je ve vztahu velmi důležitá, a ne každý to umí.

Jak tedy doma řešíte spory?

Když si něco chceme vyříkat, tak určitě ne před synem. Soukromě, když syn večer usne. U televize, u skleničky, nadhodíte téma. "Hele, tohle mi vadí, mohlo by se to změnit." U nás jsou to opravdu kraviny. Mám třeba ráda, když se ručníky v koupelně obrací logem směrem do místnosti. Partnera musím opravdu politovat. Dodržuje to. Nedávno mi říkal: "A všímáš si, jak jsme se domluvili, že to fakt dodržuju?". To je velké umění, protože dneska hodí chlapi ponožky, kam se jim zachce. A já samozřejmě chválím. "Ano, všímám si." Protože pochvala je také důležitá.

Všimla jsem si, že na syna mluvíte anglicky. To je součástí výchovy?

Syn chodí do čistě anglické školky a také hodně cestujeme. To mu hodně dává, takže už se hezky dorozumíme. Cíleně jsem vyhledala anglickou školku, protože česko-anglické školky se mi moc nezdály. Tam se možná anglicky učí, ale nakonec se mluví česky. To jsem nechtěla. Já mluvím také anglicky, byť netvrdím, že mám gramatiku vypilovanou, ale základy dnes zvládne každý. Proto na něj anglicky mluvím i doma a on mi hezky odpovídá. Je vidět, že ho to baví. Občas se bavím s kamarádkami a ne vždy děti zpětnou vazbu dávají - odpovídají třeba česky. On to umí, přepne podle toho, jak na něj mluvím.

Syn mluví anglicky od dvou let, pak by bylo pozdě

Děti jsou jako houby.

Vy jste to vystihla. Takže teď je ten čas, proč na něj mluvit anglicky, protože potom už bude pozdě. Má angličtinu od dvou let a rozumí úplně všemu.

Jak tedy v této školce probíhá výuka?

Jen se otevřou dveře a už slyšíte: "Good morning, Eliánku! How are you?". Všechno mají v angličtině, včetně kroužků a sportů. Každý den mají rugby, plavání nebo tenis, gymnastiku, pečení a vaření. Když dítě nerozumí, zopakují větu v češtině, aby dítě pochopilo, jak se to řekne česky. Kdyby na ně mluvili nová slovíčka jen anglicky, dítě zase nebude vědět, kam to zařadit. Když to potom řeknou česky a znovu anglicky, dítě už příště ví. A musím říct, že občas už učí on mě.

Já chci raději pro syna fotbal, partner hokej

Jaké má tedy váš syn koníčky?

Elián má čtyři a půl roku a teď má období, kdy se hledá. Může zkoušet všechno. Říká se, že od čtyř let se může zkoušet hokej nebo fotbal. Je pravda, že partner by chtěl, aby tíhnul k hokeji, já spíš fotbal - abych s ním na tom stadionu neumrzla. Ale dělám si srandu. Třeba ho ty sporty přestanou bavit. Třeba se dá na tancování. Nechám to osudu. Nejsem máma, která by dítě do něčeho tvrdě nutila na sílu. Kam ho cesta zavede, tam půjde. A já si myslím, že se neztratí. On je boží.

Vidím, že bude extrovertnější povahy. Má rád společnost.

Ano. Ale nedávno jsme paradoxně zjistili, že úplně není na kolektivní sporty. Uvidíme, možná se to změní.

Je sólista.

To jsem vždycky byla já. Jeho tatínek hrál hokej a byl zase pro kolektivní sport.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články