Novinky u Hanky Reinders Mašlíkové (41): Změnila profesi, kvůli vážné nemoci hodně zhubla

Hanka Mašlíková se synem Andreaskem a manželem André Reindersem v pohádkovém muzeu v Praze.„S malým Andreaskem jsme tady už byli a nejvíce ho zaujaly staré dobové mechanické hračky. Líbí se mi, že si můžete na vše sáhnou a vyzkoušet si, jak optické iluze fungují,“ říká Hanka, která dlouhodobě spolupracuje s Pavlem Kožíškem, který muzeum provozuje.Zápasník André Reinders už si některé atrakce sám vyzkoušel.Šestiletý Andreasek si návštěvu muzea pokaždé užívá.+ 6 fotek+ 7 fotek

Modelka Hanka Reinders Mašlíková (41) byla kouzelníkem Pavlem Kožíškem pasována do role ministryně sportu a zdravé výživy. V rozhovoru pro Lifee.cz Hanka odhaluje, jak je na tom s pohybem a zdravým jídelníčkem její šestiletý syn Andreasek. S tátou už navštěvuje tréninky v MMA a sladkým se nepřejídá. Proč nečekaně zhubla také Hanka? A jak rodinu ovlivní její nová práce realitní makléřky?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 06. 2023 12:00

Modelka Hanka Mašlíková si s manželem, zápasníkem Andrém Reindersem, potrpí na pevnou postavu, na které oba makají ve fitku. Pohyb baví také jejich šestiletého syna Andrease, který s maminkou chodí ke koním a s tátou na tréninky zápasů MMA.

Sladké dostává klučík za odměnu, přičemž sám to nevyžaduje. "U nás doma se vždycky hrozně vyvařovalo. Nikdy nebylo na výběr jen jedno jídlo, vždycky třeba tři. A to platí dodnes," popisuje Hanka, jak se synem probíhají návštěvy babičky a dědy. "Takže Ajík přijde, má tam nastrojeno a mamka ho tak napucne klasickou a poctivou českou kuchyní, že on už na to sladké ani nemá chuť," vysvětluje modelka, která vinou stresu a vážné nemoci před časem viditelně pohubla.

Dnes budete v Muzeu fantastických iluzí Pavla Kožíška pasovaná do velmi důležité role. Co to obnáší?

Bude to ministryně sportu a zdravé výživy a doufám, že to bude obnášet jen samotné pasování od Vaška Vydry a Pavla Kožíška. Já se toho trošku bojím. Pavel zase něco vymyslel, a já - starý vůl - na to kývla. Ale doufám, že z toho budu trošku profitovat, když teď budu ta ministryně.

Pořád to souvisí s výživou, to je velké téma. Co byste uzákonila, co se týče dětí?

Pokud se budeme bavit o této problematice, tak jídlo ve školách, školkách a družinách stále není takové, jaké by mělo být. Takže asi tohle, aby děti opravdu jedly i něco zdravého. Ale další kámen úrazu je v dnešní době pohyb. Děti mají tablety a mobily přirostlé k ruce a je to znát i na tom, že děti nabývají kulatějších tvarů. Kdybych na to opravdu mohla mít vliv, tak bych změnila tohle.

Jak se stravuje váš syn Andreasek?

On jí podobně jako my. A to je ono - děti přebírají návyky dospělých, takže pokud se rodiče stravují nezdravě, dítě to přebírá. U nás se jí poměrně zdravě a myslím, že stravu máme vyváženou. Samozřejmě mu nezakazuji, pokud chce něco sladkého - s mírou - ale vždycky musí nejprve sníst to, co má. Teprve potom může dostat odměnu. Rozhodně mu nedávám tabulku čokolády nebo pytlík bonbonů. To v žádném případě, vždycky s rozumem.

Hodně maminek válčí s babičkami a s tchyněmi, které děti tajně krmí pamlsky. Jak to máte vy?

Rodiče jsou v tomto ohledu také rozumní, ale mají pro Ajíka i něco nakoupené. U nás doma se vždycky hrozně vyvařovalo. Nikdy nebylo na výběr jen jedno jídlo, vždycky třeba tři. A to platí dodnes. Takže Ajík přijde, má tam nastrojeno a mamka ho tak napucne klasickou a poctivou českou kuchyní, že on už na to sladké ani nemá chuť.

Ale také má hodně pohybu, miluje koně a jezdectví.

Lásku ke zvířatům podědil po mně a i manžel má rád zvířata. Ajík se mnou chodí ke koníkům, ale mimo to má rád také MMA. Manžel už ho bere na tréninky a on je odmalička neustále v pohybu. Také je hubeňoučký pavouček, ale on asi nemá být po kom oplácaný.

Nedávno jste psala na Instagramu, že jste zhubla. Čím to je?

Vím, že si o mně teď některé ženy pomyslí, jaká jsem koza, protože co by za to ony daly. Ale já zhubla nechtěně. Měla jsem poměrně těžký zánět ledvin a dlouho jsem se s tím prala, skoro tři týdny. A já když přestanu cvičit, tak začnu hubnout. Cvičení mě drží na mé váze, protože tu dělá i svalová hmota. Takže já zhubla, k tomu jsem měla také nějaký ten stres.

Proč jste se stresovala?

Dělala jsem makléřské zkoušky, stala se ze mě realitní makléřka. Na to jsem se učila a dělala jsem si k tomu certifikaci. Aktuálně se tedy věnuji realitám, což byl můj dlouholetý sen a konečně jsem ho zrealizovala. Je to jedna z věcí, která mě teď hodně naplňuje.

Takže pověsíte na hřebíček své současné aktivity?

Ne, třeba právě s Pavlem Kožíškem už nás pojí dlouholeté přátelství, a dokonce mi byl za svědka na svatbě. Z této práce rozhodně odstupovat nebudu. K tomu mě živí také spolupráce na Instagramu a občas moderování. Ty reality mě opravdu dlouho lákaly a byla to jedna z věcí, kterou jsem do budoucna chtěla dělat. Teď se tohle všechno budu snažit kombinovat a postupně k tomu přecházet, protože si myslím, že v realitách je budoucnost. V padesáti už na mě v divadle ani na Instagramu nikdo zvědavý nebude.

Jaké jsou teď silné stránky realit? Všude se dočítáme, že ceny jdou dolů.

Musím říct, že jsem do realit vešla v tu nejhorší možnou dobu. To mi říkali všichni. Ale já když se pro něco rozhodnu a mám nějaký cíl, tak si za ním jdu hlava nehlava - v minulosti například bikini fitness. Začít v tu nejhorší dobu také není špatné, protože pokud se v tomto období naučíte pracovat, potom už může být jenom lépe. Vždycky je dobré se přizpůsobovat trhu. Já si myslím, že tahle doba už se bude pomalinku zvedat. Úroky hypoték, které trh hodně ovlivnily, ještě alespoň rok vydrží. Uvidíme, ale já doufám, že už nás čeká jen lepší budoucnost.

Když už jste v tomto byznysu, využije toho také vaše rodina? Koupíte nějakou nemovitost?

My před třemi lety koupili pozemek s vidinou toho, že budeme stavět, a doteď jsme to neudělali. Já bych do budoucna něco koupit chtěla, jako investici. Ale jak to celé bude, to ještě uvidíme.

Související články

Další články