Moderátorka Zorka Hejdová: Syn Nikolas (1,5) zatím sladkosti nevyžaduje, ale seznamují ho s nimi babičky

Zorka Hejdová patří s manželem Mírou k nejstabilnějším párům českého showbyznysu.S moderátorkou jsme mluvili na večírku, který oslavoval 100 let známé značky české čokolády.Zorka Hejdová říká, že se po letech přemluvila a dvakrát týdně cvičí s trenérem.Zorka Hejdová s manželem Mírou jsou ve společnosti vždy sladění.+ 6 fotek+ 7 fotek

Moderátorka Zorka Hejdová (32) promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o výchově brzy dvouletého syna Nikolase. Dopřává mu čokoládu a jiné sladkosti? A dokáže vůbec odolat sladkému potěšení ona sama? „Můj život by bez sladkého v podstatě neměl smysl," tvrdí sympatická Zorka, která si nenechala ujít oslavu 100 let legendární značky české čokolády.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 02. 2023 12:00

Dopřávat dětem sladkosti je problematické a své o tom ví i známá moderátorka. Ratolesti, které cukrovinkám postupně přicházejí na chuť, se s pomyslným zakázaným ovocem nejčastěji setkávají na návštěvách nebo u babiček. Jaká je podle Zorky únosná míra sladkého pro děti?

„Když s něčím takovým přijde syn do styku, tak mu to nezakazuji, ale zároveň mu to nepodstrkuji do kočárku. Dokud to nevyžaduje, tak to není potřeba, ale ono se to zlomí a přijde věk, kdy to bude chtít," krčí rameny Zorka Hejdová, kterou jsme potkali přímo v jámě lvové - stoleté narozeniny totiž letos slaví oblíbená kávová čokoláda v modro-žlutém kabátku.

Mlsáte ráda?

Velmi ráda, až moc! Můj život by bez sladkého v podstatě neměl smysl. Mám to prostě ráda, musím se odměnit. I když občas mlsám víc, než bych chtěla, tak to prostě k mému životu patří a sladké miluju.

Říkáte, že mlsáte víc, než byste měla. Znamená to, že počítáte kalorie?

Ne, to opravdu nepočítám, protože to bych se asi nedopočítala. Spíš se to aktuálně snažím kompenzovat pohybem. Myslím, že by to mělo být v rovnováze. Nic se nemá přehánět, ani s tím sladkým. Takže já si dám ráda, ale o to víc se hýbu, nebo se o to alespoň snažím.

Chodíte do fitka? Nebo cvičíte doma?

Ke cvičení už jsem se vrátila, dlouho jsem to plánovala a konečně to klaplo. Dvakrát týdně s trenérem a je to super, pohyb mi hrozně moc chyběl. Jsem šťastná, že se na to konečně našel čas.

Přizpůsobujete cvičení také jídelníček? Je tam víc zeleniny?

Určitě, myslím, že jsou to spojené nádoby. Když se člověk začne hýbat a něco pro sebe dělat, tak si to nechce kazit tím, že by se ládoval jen sladkostmi. Všechno má být v rovnováze. Neříkám, že si to sladké nedám, na dnešním večírku už jsem měla asi tři Kofily. Kalorie nepočítám, beru to s rozvahou, jak cítím, že je to pro mé tělo správné. Myslím, že tak by to měl dělat každý.

Jste také mámou téměř dvouletého syna Nikolase. Dovolujete mu sladké, když ho přinesou babičky nebo návštěva?

No, vedeme o tom doma diskuze. Babičky jsou víc zvyklé dávat vnoučátkům sladkosti než rodiče. Ne že bych to zakazovala, ale sladké mu nedávám, pokud to vysloveně nevyžaduje. Spíš ty babičky ho seznamují s lákavým světem cukrovinek. Já jsem toho názoru, že to má ještě čas. Když s něčím takovým přijde do styku, tak mu to nezakazuji, ale zároveň mu to nepodstrkuji do kočárku. Dokud to nevyžaduje, tak to není potřeba, ale ono se to zlomí a přijde věk, kdy to bude chtít. Myslím, že potom jsou všechny mámy bezbranné a stejně to dítěti musejí v rozumné míře dopřát.

Původně byl v pozvánce na dnešní večírek požadavek na dress code s dotekem modré a žluté. Jak jste to pojala?

Plánovaně. Věděla jsem, že mi kamarádka návrhářka bude šít tuto róbu, takže jsme jen váhaly, jestli bude žlutá, nebo modrá. Modrá je větší sázka na jistotu, takže jsme to sladily do jedné barvy a žlutou jsme věnovaly alespoň šperkům.

Mají šperky vyšší hodnotu?

Jsou značky Swarovski, takže jejich cena je příjemná. Já mám ráda, když se ve špercích nemusím bát vyjít mezi lidi.

Jste radikální ohledně dress codu ve společnosti? Musí to být tip ťop?

Snažím se, aby to tak bylo. Dnes už je to variabilní a občas člověk neví, co si má pod konkrétním dress codem představit. Řeším to, snažím se dress code dodržovat a snad jsem ho nikdy neporušila. Myslím, že to je hezké a zároveň tak vyjadřujete jistou úctu pořadateli. Že bych někdy fatálně narušila událost nevhodným oblečením, to se mi asi nikdy nestalo.

Související články

Další články