Tereza Bebarová z Peče celá země propadla cukrařině. Na sladké ale díky jedné vychytávce chuť nemá

Tereza Bebarová z Peče celá země propadla cukrařině. Na sladké ale díky jedné vychytávce chuť nemá
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Tereza Bebarová a cukrář Josef Maršálek se sešli u společného zdobení dortů pro dobrou věc. Tereza Bebarová aktuálně moderuje druhou řadu televizního pořadu Peče celá země. Jak nám v rozhovoru prozradila, leccos se zde přiučila.Na akci Dortem proti rakovině se Tereza Bebarová setkala se zpěvačkou Aničkou Slováčkovou, která rakovinou sama trpěla.Mezi známými tvářemi na akci Dortem proti Rakovině nesměla chybět technoložka pořadu Peče celá země Zlatka Otavová (druhá zleva). Podle Josefa Maršálka je nejdůležitější osobou celé show.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Tereza Bebarová (46) se díky oblíbenému pořadu Peče celá země vrhla rovnýma nohama do cukrařiny. Mezi její první výtvory patřil tradiční vídeňský sachr dort. Jak herečka prozradila webu Lifee.cz, rodina je jejími sladkými výrobky nadšená. S kolegou a kamarádem, cukrářem Josefem Maršálkem, teď navíc díky dortům pomáhá lidem, kteří trpí vážnými zdravotními problémy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 04. 2022 15:00

Herečku Terezu Bebarovou můžeme aktuálně vídat na televizních obrazovkách v druhé řadě úspěšného pořadu Peče celá země. Mimo to vytváří společně s cukrářem Josefem Maršálkem youtubový kanál nazvaný Čas na TeBe. Jak sama Tereza říká, považuje se spíše za Josefovu asistentku a dokonce mu přezdívá pan Kouzelník. Webu Lifee.cz prozradila, že od té doby, co Josefa zná, dorty také sama peče - k velké radosti celé rodiny.

Tereza Bebarová a její tip pro zdraví

„Dort si samozřejmě ráda dám, já se vůbec nežinýruji. Naštěstí díky způsobu života, který vedu, už sladkého nepotřebuji jíst tolik," vysvětluje herečka a zároveň objasňuje, jak svému tělu ulevila od závislosti na cukru. Začala jsem mu dodávat probiotika, která mi chutě na sladké úspěšně potlačují. Tělo je správně vyživené, takže nepotřebuje energii získávat jinde," objasňuje Bebarová, „nicméně ano, dort si dám ráda a jsou události, které k dortu přímo vybízejí. Dokonce musím říct, že dorty konečně také sama peču."

Prvním dortem Terezy Bebarové byl sachr

Svým cukrářským umem Tereza Bebarová nejčastěji oslňuje své dcery, starší Klaudii a mladší Sofii, které jsou jejími výtvory nadšené. Sama herečka říká, že je na sebe hrdá. „Ano, opravdu mě inspiroval pořad Peče celá země. Od první řady statečně peču. Úplně první technickou výzvou byl sachr. Nakoupila jsem ingredience a polila jsem ho asi čtyřikrát, protože se mi ta poleva pořád neleskla," vypráví Tereza, „nakonec ta poleva měla asi čtyři centimetry. Ale byl výborný. Rozdala jsem ho návštěvám a novinářům, kteří přišli. Řeknu vám, udělat první dort, to je neuvěřitelný pocit. Musím potvrdit, že je to terapeutická činnost, která navíc sbližuje. Našla jsem si strašně hezký koníček," míní Bebarová.

Herečka zároveň vyjadřuje velký obdiv profesionálním pekařům a cukrářům, jakými jsou právě Josef Maršálek nebo Zlatka Otavová. „Je to opravdu magie, poskládat dort. Aby držel při sobě, aby hezky vypadal, zvolit správné barevné kombinace, dále aby byl správně obmazaný nebo potažený, a hlavně, aby byl chutný," vyjmenovává Bebarová, „vyžaduje to nejen zručnost a přesnost, ale také trpělivost a jemnocit. Mám před tím opravdu velký respekt."

Setkání Terezy Bebarové s onkologickou pacientkou

Tereza Bebarová se zúčastnila také akce Dortem proti rakovině. Koupí sladkého dezertu z konkrétních podniků mohou lidé podpořit onkologicky nemocné děti. S Josefem Maršálkem navíc Tereza nedávno navštívila slečnu, která je vášnivou cukrářkou a je vážně onkologicky nemocná. „To je trošku jiný příběh. Bára je krásná sedmadvacetiletá slečna, kterou jsme s Josefem přijeli podpořit. Nesouvisí to přímo s tímto projektem, byla to naše soukromá aktivita," vysvětluje herečka a dodává, že setkání obohatilo všechny přítomné.

„Člověk by neměl utíkat od problémů, které na světě jsou, ale je potřeba se správně nacítit. Někdo z toho může mít trauma nebo mu to může být nepříjemné. Je dobré být ve správnou chvíli na správném místě a úplně stačí tam být," myslí si Bebarová. „Být oporou a nabídnout sounáležitost, dát člověku vědět, že na to není sám," dodává sympatická herečka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články