Peče celá země se vrací: Josef Maršálek představil novou porotkyni. Co jste o soutěži nevěděli?

Peče celá země se vrací: Josef Maršálek představil novou porotkyni. Co jste o soutěži nevěděli?
Zdroj: Se souhlasem České televize
Josef Maršálek, Václav Kopta a Michaela Landová se novinářům představili na tiskové konferenci.Na castingy letos přišlo čtyřikrát více zájemců, porotci tedy měli z čeho vybírat.Michaela Landová bude novou porotkyní v soutěži Peče celá země. Její specialitou jsou francouzské makronky.Jak Lifee.cz oba porotci prozradili, skvěle se doplňují, protože se každý specializuje na jiný typ pečiva. Správně zvládnutou technologii receptu ale dokážou oba vždy spolehlivě odhalit.+ 3 fotky+ 4 fotky

Na televizní obrazovky se vrací oblíbená cukrářská show Peče celá země. Premiérový díl odvysílá Česká televize v sobotu 12. března 2022. Web Lifee.cz pro vás připravil nejen rozhovor s porotcem Josefem Maršálkem, ale také s jeho novou kolegyní Michaelou Landovou. Tipli byste si, kolik vajec bylo během natáčení spotřebováno a kolik padlo kilogramů čokolády?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 03. 2022 12:00

Finále první řady pořadu Peče celá země sledovaly téměř dva miliony diváků. Není divu, že se Česká televize rozhodla letos na jaře pozvat na zámek Bon Repos nový tucet amatérských pekařů.

Jejich výrobky bude tentokrát s cukrářem Josefem Maršálkem hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Diváci nepřijdou ani o své oblíbené moderátorské duo Terezu Bebarovou a Václava Koptu. A kromě maskota první řady páva tentokrát promluví také mlsný zámecký pes nebo osel.

Václav Kopta mluví manželce do pečení

Moderátor Václav Kopta na tiskové konferenci novinářům prozradil, že díky pořadu v sobě objevil skryté cukrářské ambice, které doma neváhá uplatňovat. „Jsem rád, že jsem se v jistém ohledu mohl stát odborníkem na další disciplínu. Pan Spejbl ve mně má najednou pocit, že může manželce kafrat do vánočky a droždí. Do té doby to pro mě byla naprosto cizí planeta. Taky jsem se naučil dělat tu nejlepší bábovku na světě. Peču si ji tak dvakrát do roka," prozradil Kopta.

Tereza Bebarová má nově doma Evžena

Také Tereza Bebarová rozšířila své kuchařské dovednosti. Rodině upekla technicky náročnější sachr dort, štrůdl a začala pracovat s kváskem. Chléb teď peče pravidelně. „A řeknu vám, že ta atmosféra domácnosti, kde voní čerstvě napečený chléb nebo legendární babiččin štrůdl, který jsem se naučila dělat, je nepopsatelně krásná. Díky pečení se mi oživují vzpomínky, děti se těší na mé kulinářské výtvory a hlavně máme nového člena rodiny a tím je můj kvásek jménem Evžen!" chlubí se Tereza.

Čtyřikrát více zájemců o casting Peče celá země

Pořad, který je v současné době licencovaný v pětatřiceti zemích světa včetně Brazílie, Keni, Japonska, Francie nebo Slovenska, letos přilákal čtyřikrát více zájemců z řad amatérských milovníků pečení. A jak Josef Maršálek prozradil v našem připravovaném rozhovoru, bylo se na co koukat.

Lifee.cz přinese recept na kynuté koláče

S oblíbeným cukrářem jsme si tentokrát osobně vyzkoušeli pečení kynutých koláčů a recept vám na Lifee.cz představíme co nevidět. Společnost nám během jejich kynutí a pečení dělala také nová porotkyně Michaela Landová. Ačkoli její doménou jsou křehké francouzské makronky, nechala se slyšet, že poctivé kynuté koláče patří mezi její favority rovněž.

A protože sympatická Michaela je v televizním pořadu nováčkem, rozhodli jsme se vám ji představit prostřednictvím delšího rozhovoru. A pokud vás mrzí, že jste si některé recepty z první řady nestihli připravit doma, Edice České televize aktuálně chystá druhý dotisk knihy Peče celá země, kde všechny recepty najdete.

2700 vajec a 115 kilo čokolády v Peče celá země

Během natáčení pořadu Peče celá země bylo spotřebováno 232 kilogramů mouky, z toho 160 kilogramů hladké, 120 kilogramů másla, 115 kilogramů čokolády, 12 kilogramů kakaa, 14 kilogramů marcipánu, 94 litrů mléka, 9 kilogramů sýrů, 3 kilogramy bílého jogurtu, 2700 vajec, 40 kostek droždí a 40 litrů oleje.

Petra Burianová už peče profesionálně

Historicky první českou vítězkou soutěže se stala Petra Burianová, která se začala naplno věnovat pečení. Její kniha Cesta z těsta se stala bestsellerem a s Českou televizí natočila pořad Pečení na neděli. Aktuálně vznikají jeho nové díly, o kterých vás také budeme informovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články