Zákulisí show Peče celá země: Josef Maršálek odmítl roli, bez které se pořad neobejde. Na koho padla?

Zákulisí show Peče celá země: Josef Maršálek odmítl roli, bez které se pořad neobejde. Na koho padla?
Zdroj: Se souhlasem České televize
Pečení indiánků s Josefem Maršálkem a Zlatkou Otavovou si nenechala ujít ani moderátorka Tereza Bebarová.Tereza Bebarová se sama chopila práce a v kuchyni pomáhala.Technoložka Zlatka Otavová je podle Josefa Maršálka páteří celého pořadu.Nechyběla ani nová porotkyně soutěže Peče celá země Michaela Landová.+ 5 fotek+ 6 fotek

Už dnes večer startuje na prvním programu České televize druhá řada oblíbené show Peče celá země. Cukrář Josef Maršálek v rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje zákulisí pořadu. Kdo je tajemná Zlatka Otavová a proč Maršálek couvnul, když mu v pořadu kdysi nabízeli její roli?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 12. 03. 2022 08:00

Cukrář Josef Maršálek si s redakcí Lifee.cz povídal během pečení kynutých koláčů, které jsme vám představili minulý týden. Řeč přišla nejen na jeho novou kolegyni, porotkyni Michaelu Landovou, ale také na cukrářskou technoložku Zlatku Otavovou. Ta sice v soutěži Peče celá země stojí nenápadně v pozadí, zato by se bez ní pořad neobešel. Jaká je její úloha?

Josef Maršálek je porotcem rád

Jak už to tak bývá, právě ona nese na bedrech zodpovědnost za hladký průběh soutěže. Objednává, nakupuje a rozděluje suroviny, které soutěžící potřebují pro své kulinářské výtvory. Josef Maršálek nám prozradil, že před pěti lety ho do první řady lákali právě na roli technologa, s díky ale odmítl. Proč?

Jsem zodpovědný člověk, a protože toho dělám v životě hodně, nedokážu si představit, že bych veškerou energii věnoval této roli. Radil jsem jim proto, aby našli někoho ambiciózního, kdo bude mít čas se tomu věnovat," prozrazuje Josef Maršálek, který se před lety rozhodl právě pro roli porotce. Tu přijal bez váhání a jak sám říká, svoji práci miluje celým srdcem.

360 receptů a tisíce ingrediencí

O Zlatce Otavové mluví jako o páteři pořadu. Technolog se musí prokousat všemi recepty. Máte 12 soutěžících, takže to v součtu vychází na 360 receptů. Jsou tam tisíce ingrediencí. Zlatka tohle dělá se svou maminkou Zlatkou, která je také cukrářka," vysvětluje Josef.

Sama Zlatka Otavová o své práci podrobně referuje v rozhovoru pro Českou televizi. V něm přiznává, že přípravu na recepty soutěžících v první řadě pořadu časově podcenila. Zkontrolovat opravdu každý recept, každou položku, nezapomenout na nic, nezapomenout na pomůcky, které si soutěžící vypisovali, to bylo hodně náročné," přiznává Otavová.

Soutěžící si vymýšleli extrémní věci

Kolik času na tom tedy nakonec strávila? „Dva týdny jsem den co den seděla dvanáct hodin nad papíry a psala čísílka, komodity, a dokonce jsem se dostala na nějakých bezmála dvanáct set položek, kde nesměl člověk na nic zapomenout. Dalším úskalím bylo, když jsme začali točit," vzpomíná s odstupem na začátky pořadu, v nichž prý v první tři dny vládl velký zmatek.

„Musíme vše z papíru přenést do reality, mít to nakoupené, a každý ze soutěžících si občas vymýšlel úplně extrémní věci, kdy jsem musela hledat na internetu, kde to mám vlastně koupit," líčí Otavová.

Na to, jak se druhá řada pořadu Peče celá země nakonec týmu České televize podařila poskládat, se můžete podívat už dnes večer ve 20:10 na ČT1.

Brzy se můžete na webu Lifee.cz těšit na další rozhovor s Josefem Maršálkem, ve kterém dává rady letošním soutěžícím.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články