Nová porotkyně Peče celá země Michaela Landová chválí Čechy a prozradila tajemství štíhlé postavy

Nová porotkyně Peče celá země Michaela Landová chválí Čechy a prozradila tajemství štíhlé postavy
Zdroj: Se souhlasem České televize
Blogerka a lektorka Michaela Landová si s námi upekla kynuté koláče.Kynuté koláče neměla Michaela Landová dlouho v lásce, nakonec jim ale přišla na chuť.S Josefem Maršálkem budeme Michaelu Landovou vídat na obrazovkách České televize coby porotkyni druhé řady soutěže Peče celá země.Také Josef Maršálek si se svou kolegyní Michaelou Landovou sednul. A jak oba říkají, sto lidí, sto chutí.+ 4 fotky+ 5 fotek

Nová porotkyně pořadu Peče celá země Michaela Landová je vyhlášenou milovnicí francouzských makronek. Má ráda vůni skořice, vanilky i čokolády a nesnáší pudink. Jak prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, během pečení sice ochutnává, ale hotové dortíky si dopřává málokdy. Je právě tohle tajemství její štíhlé postavy?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 03. 2022 12:00

Blogerka a lektorka cukrářských kurzů pro amatéry Michaela Landová se za cukrářku v pravém slova smyslu nepovažuje. Prý proto, že sama vzešla z amatérky. Teď bude v tandemu s Josefem Maršálkem přísnou porotkyní druhé řady soutěže Peče celá země. My jsme ji zastihli během pečení kynutých koláčů a než těsto správně nakynulo, promluvily jsme si o uplynulých měsících, kdy natáčela oblíbený pořad s Českou televizí.

S Josefem jsme se doplňovali, libuje si Michaela Landová

„Bylo to pro mě něco nového, takže i já pociťovala trému a stres. Snažila jsem se být objektivní a spravedlivá, ale přiznávám, že se mi hůř říká něco špatného. Kdykoli jsem měla soutěžícím něco vytknout, snažila jsem se to zaobalit, aby to nevyznělo tvrdě. Také kritika se může podat milým způsobem," popisuje Michaela svoji roli porotkyně. S kolegou Josefem Maršálkem se seznámila až v rámci natáčení a říká, že se skvěle doplňovali, protože mají odlišné chutě.

Pepa má rád rustikální věci, bohémské a hutnější. Já dávám přednost pečlivosti a preciznosti. Občas jsme se neshodli, to je pravda. Pepa  třeba preferuje květinové a exotické chutě, já klasiku," popisuje Michaela a dodává, že právě exotické ovoce je surovinou, která podle ní hraje prim v trendech cukrářského řemesla. Já osobně mám ráda třeba mango nebo marakuju," vyznává se.

Češi jsou podle Michaely Landové v kuchyni velmi kreativní

Pandemie covidu podle ní změnila chování Čechů a většina z nich se díky většímu množství volnému času vrátila do kuchyní. Češi se toho určitě nebojí. Dokonce bych řekla, že jsou amatéři kolikrát odvážnější než profesionálové. Ti mnohdy nemají čas ani prostor být kreativní a vymýšlet něco nového," míní Michaela.

Raději si dá kynutý koláč než kus dortu

Na kurzu pečení koláčů, který jsem s Michaelou Landovou absolvovala, mi prozradila, že ke kynutému těstu si musela najít cestu. „V dětství, když se u nás peklo, bylo to převážně kynuté těsto nebo obyčejná bábovka. Vyhýbala jsem se tomu a dlouho mi trvalo, než jsem se kynuté těsto naučila připravovat. Dnes ho mám moc ráda. Dokonce si dám raději kynutý koláč než dort," tvrdí Michaela.

Na sport si Michaela Landová nepotrpí a často ochutnává

Soudě podle štíhlé postavy si Michaela koláčků příliš nedopřává. „Samozřejmě, že ochutnávám, hlavně doma. Na kurzech si člověk nemůže dovolit olizovat vařečky. Je pravda, že finální výrobky už jím málokdy. Baví mě ten proces. A pokud jde o kynuté těsto, tak ano, koláč si dám s velkou chutí," usmívá se porotkyně oblíbeného pořadu.

Že by si figuru udržovala nějakým fyzickým drilem, to se rozhodně říct nedá. „Příliš se nehýbu. Ne že bych měla ke sportu negativní vztah, ale nikdy mě to moc nenaplňovalo. Zastávám zkrátka heslo Všeho s mírou," dodává Michaela Landová závěrem.

Pořad Peče celá země startuje na obrazovkách České televize už v sobotu 12. března.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články