Modelka Nikola Buranská: S tolik obávanou třicítkou jsem v sobě konečně našla rovnováhu a sebelásku

Modelka Nikola Buranská: S tolik obávanou třicítkou jsem v sobě konečně našla rovnováhu a sebelásku
Zdroj: Se souhlasem Anny Konievy
Modelka Nikola Buranská se stala Českou Miss Earth v roce 2014.Letos oslavila 30. narozeniny a přiznává, že ji toto jubileum trochu vystrašilo.Nikola Buranská ale tvrdí, že se coby třicátnice cítí mnohem vyrovnanější, než ve dvaceti letech.Nikola žije trvale v Praze teprve čtvrtým rokem. Po zisku titulu České Miss Earth totiž cestovala a dlouhé roky žila a pracovala v zahraničí.+ 8 fotek+ 9 fotek

Česká Miss Earth 2014 Nikola Buranská (30) se pyšní dokonalými křivkami, které jí může většina žen jen závidět. V rozhovoru pro Lifee.cz připustila, že od vítězství v Miss se její tělo proměnilo a blížící se třicáté narozeniny v ní vzbuzovaly obavu. Teprve po třicítce však našla zdravý vztah sama k sobě a ztracenou vnitřní rovnováhu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 12. 10. 2022 12:00

Modelku Nikol Buranskou jsme zastihli v pražské Valdštejnské zahradě, kde stála před objektivem fotografky Anny Konievy. Fotila se nová kolekce večerních šatů návrhářky Martiny Pipkové Loudové a na výsledné snímky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Musím říct, že jsem se třicítky bála - jak se budu cítit, nastane nějaký zlom? Ale cítím se lépe, než kdy předtím," svěřila se Česká Miss Earth 2014, která v Praze natrvalo zakotvila teprve před čtyřmi lety. Do té doby létala po světě a pracovala převážně v zahraničí, kde také žila se svou láskou.

Jaký typ večerních šatů pro sebe preferujete?

Obecně miluji pánský styl, ale musí to být stále šik, takže se mi líbí taková sexy rafinovanost, ženskost, ale nic sprostého. Nemusí to být za každou cenu odhalené, ale aby v tom hezky vynikla postava. Klidně mohou být šaty více na tělo.

Změnila se vaše postava od doby, kdy jste se stala Českou Miss Earth?

Jsem přesvědčená o tom, že se každému s přibývajícím věkem mění postava. Důležité je o sebe stále pečovat, a to jak po stránce fyzické, tak i psychické. I přes některé zdravotní komplikace se snažím stále cvičit.

Jak konkrétně tedy sportujete?

V posledních měsících jsem si zamilovala pilates na reformerech, tam chodím velmi často. Musím říct, že jsem se třicítky bála - jak se budu cítit, nastane nějaký zlom? Ale cítím se lépe, než kdy předtím. Mimo pilates dělám jógu, chodím plavat, ale protože mám zdravotní problémy s páteří, tak už si nemůžu dovolit dělat všechny sporty, jak tomu bylo dřív. Myslím, že to nakonec není jen o tom sportování, ale najít v sobě nějakou vnitřní rovnováhu a mít k sobě pozitivní přístup - mít se prostě ráda. Po té třicítce jsem k tomu konečně dospěla.

Určitě se také zdravě stravujete. Jak vypadá jídelníček modelky?

Já jsem holka z Moravy. Myslím, že my Moravačky v sobě máme zakódovanou lásku k domácí stravě. Tím nechci říct, že bych jedla knedlo-vepřo-zelo každý den, ale jsem typ, který si nic neodpírá. Když vím, že mám důležité focení, přehlídku nebo se jen necítím dobře, tak mám v sobě silnou vůli - jídelníček trošku očešu a soustředím se hlavně na zdravá jídla.

Jakého jídla se neumíte vzdát?

Rozhodně se nedokážu vzdát masa. Nemohla bych být vegetarián, i když jsem to půl roku zkoušela. Miluju dobré maso, zeleninu a rychlovky, které si doma můžu snadno udělat. Neomezuji se, ale mou výhodou asi bude, že nejsem tolik na sladké. Umím ocenit dobré sýry a maso, zatímco sladké si klidně odpustím.

Co byste doporučila ženám vašeho věku, které se potýkají s problémy s váhou?

Důležité je mít se ráda a poslouchat své vnitřní já. Najít v sobě vnitřní rovnováhu a nemít v hlavě nějaký vzorec, jak bych měla vypadat. Nesrovnávat se s holkami v časopisech nebo na Instagramu. Myslím, že sociální sítě mají v dnešní době opravdu velký vliv a mohou některým ženám způsobovat nepříjemné komplexy.

Co s tím?

Když se cítím špatně, nebudu si dávat jídlo, které ten pocit ještě prohloubí. A najdu si cvičení, které mi bude vyhovovat. Když nějaká slečna na Instagramu ukazuje, že jí konkrétní cvičení pomáhá - můžu to být i já - tak to neznamená, že to bude sedět všem. Doporučila bych hledat, objevovat a zkoušet na sobě, co tělu dělá dobře.

Máte nějaký trik nebo babskou radu na dokonalé vlasy?

Pamatuji si, že když jsem byla v zahraničí a potřebovala rychlý refresh vlasů, pomohl mi olivový olej. Vlasy jsem jím potřela, zabalila je do alobalu a pár hodin je tak nechala. Potom jen umýt a je hotovo.

A jak na dokonalou pleť?

Dlouho jsem měla pleť problematickou a dodnes, když jsem ve stresu nebo mám více práce, se mi akné objevuje znovu. Pleť mám kvůli tomu velmi citlivou a poradit mohu hlavně důkladné čištění, to je základ.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články