Taťána Kuchařová vyzkoušela tvrdý zelený detox: Díky němu jsem v psychické pohodě, tvrdí modelka

Taťána Kuchařová vyzkoušela tvrdý zelený detox: Díky němu jsem v psychické pohodě, tvrdí modelka
Zdroj: Herminapress
Modelka Taťána Kuchařová se ne náhodou stala v roce 2006 Miss World.Taťána Kuchařová v rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, jak si udržuje dokonalou postavu i psychickou pohodu.Rozzářená pleť a kvalitní vlasy? Vsaďte na zelený detox, říká Taťána Kuchařová.Detoxem si mimo jiné dopomůžete také k psychické pohodě.+ 6 fotek+ 7 fotek

Modelka Taťána Kuchařová (34) nedávno absolvovala jednadvacetidenní tvrdý detox, během kterého se vzdala masa, kávy nebo alkoholu. Zásadní složkou jejího jídelníčku tehdy bylo zelené smoothie, kterým dodnes startuje svůj den. Potvrdila to v rozhovoru pro web Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 05. 2022 08:00

Detox udělal Taťáně Kuchařové dobře psychicky a cítí se po něm mnohem lépe. „Když má člověk zdravou životosprávu, je také ve větší pohodě," vysvětluje modelka. Které ingredience v jejím smoothie nesmějí chybět?

Nedávno jsme na vašem Instagramu zaznamenali, že jste podstoupila zelený detox. Mohla byste přiblížit, jak vám pomohl?

Naordinovala jsem si jednadvacetidenní detox a byl opravdu tvrdý. Bez alkoholu, masa, mléčných výrobků a plný veganské stravy. Překvapilo mě, jak úžasně je možné vařit bez živočišných produktů. Nic mi nechybělo, kromě kávy. Kávu nebo kapučíno totiž občas mívám místo dezertu. Netrpěla jsem pocitem hladu, to ani náhodou.

A výsledek?

Zelený detox je fantastický. Pomohl mi vyčistit tělo, nakopl růst vlasů, zlepšila se mi pleť. Co si budeme povídat, ve střevech je náš druhý mozek, který ovlivňuje to, jak se cítíme po psychické stránce. Když má člověk zdravou životosprávu, je také ve větší pohodě.

Jak často by se měl provádět?

Doporučila bych podobný detox alespoň jednou za rok, ale ideálně třeba třikrát. Vyzkoušela jsem si to už loni na jaře a byla to pro mě velká změna, strašně mi to pomohlo. Potom jsem si to už jen hezky udržovala.

Jaké ingredience zelené smoothie obsahuje?

Od začátku tohoto roku snídám tohle smoothie, je to můj každodenní rituál. Já osobně v něm mám ráda zelený ječmen, chlorellu, špenát a džus nebo rozmixované ovoce, třeba banán, borůvky. Je to opravdu lahodné a strašně zdravé, zvykla jsem si velmi rychle.

Setkala jste se s nějakou kritikou?

Lidé občas mají komentáře typu: "Vždyť je to zelené!" Já odpovídám, že přesto, že je to zelené, může to být sladké a chutné. Záleží, co do nápoje dáte, a podle toho chutná. Myslím, že je to hezký a šťavnatý návyk, který by se měl dostat mezi lidi. Opravdu záleží na tom, co do sebe dáváte. To všechno z vás potom září ven. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články