Šťavnatá chuť léta: Připravte si nadýchané borůvkové koláče

Šťavnatá chuť léta: Připravte si nadýchané borůvkové koláče
Zdroj: Pixabay.com

Podařilo se vám nasbírat větší množství borůvek a rádi byste upekli něco dobrého? Zkuste nadýchané borůvkové koláče. S následujícím snadným receptem potěšíte celou rodinu.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 18. 07. 2020 12:00

Máte rádi chuť borůvek, ale nevíte co z nich připravit? Co třeba rychlý a velmi chutný recept na nadýchané borůvkové koláče.

Potřebné suroviny

Na těsto budete potřebovat půl kilogramu polohrubé mouky, 60 gramů cukru, 90 gramů másla, 250 mililitrů mléka, 42 gramů droždí, dva žloutky a sůl. Na drobenku nachystejte 200 gramů hrubé mouky, 120 gramů cukru moučka, 120 gramů másla a vanilkový cukr.

Postup pečení

Nejdříve si připravte drobenku rozpuštěním másla, které promíchejte s hrubou moukou a moučkovým i vanilkovým cukrem.

Na těsto si pak mírně ohřejte mléko, ve kterém rozpusťte máslo, žloutky potom oddělte od bílků. Potom rozdrobte droždí do hrnečku a zalijte vlažným mlékem. Do směsi přidejte lžičku cukru a polohrubé mouky. Vznikne vám kvásek, který nechte vykynout.

Potom do mísy prosejte mouku, společně se solí a moučkovým cukrem, který prosejte do mísy. Do směsi přisypte trochu nastrouhané citronové kůry. Žloutky pak dejte rozpustit do zbytku mléka a přidejte k mouce. Přilijte rozpuštěné máslo i vykynutý kvásek. Vše společně promíchejte. Těto, které vypracujete by mělo být spíše řidší. Pak ho nechte alespoň patnáct až dvacet minut odpočinout.

Těsto vypracujte na menší koláče, které pak posypte borůvkami a připravenou drobenkou. Troubu si předehřejte na 150°C a koláče pečte přibližně 40 minut.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články