Fit a krásnátestovánísoutěže

Šťavnatá chuť léta: Připravte si nadýchané borůvkové koláče

Šťavnatá chuť léta: Připravte si nadýchané borůvkové koláče
Zdroj: Pixabay.com
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Podařilo se vám nasbírat větší množství borůvek a rádi byste upekli něco dobrého? Zkuste nadýchané borůvkové koláče. S následujícím snadným receptem potěšíte celou rodinu.

Tereza Endrštová 18. července 2020

Máte rádi chuť borůvek, ale nevíte co z nich připravit? Co třeba rychlý a velmi chutný recept na nadýchané borůvkové koláče.

Tradiční chutě léta: Rybízový koláč i šťáva jako od babičky
Mohlo by Vás zajímat:

Tradiční chutě léta: Rybízový koláč i šťáva jako od babičky

Potřebné suroviny

Na těsto budete potřebovat půl kilogramu polohrubé mouky, 60 gramů cukru, 90 gramů másla, 250 mililitrů mléka, 42 gramů droždí, dva žloutky a sůl. Na drobenku nachystejte 200 gramů hrubé mouky, 120 gramů cukru moučka, 120 gramů másla a vanilkový cukr.

Postup pečení

Nejdříve si připravte drobenku rozpuštěním másla, které promíchejte s hrubou moukou a moučkovým i vanilkovým cukrem.

Na těsto si pak mírně ohřejte mléko, ve kterém rozpusťte máslo, žloutky potom oddělte od bílků. Potom rozdrobte droždí do hrnečku a zalijte vlažným mlékem. Do směsi přidejte lžičku cukru a polohrubé mouky. Vznikne vám kvásek, který nechte vykynout.

Sladké jahody v kuchyni: Jak připravit nejlepší zmrzlinu nebo sorbet
Mohlo by Vás zajímat:

Sladké jahody v kuchyni: Jak připravit nejlepší zmrzlinu nebo sorbet

Potom do mísy prosejte mouku, společně se solí a moučkovým cukrem, který prosejte do mísy. Do směsi přisypte trochu nastrouhané citronové kůry. Žloutky pak dejte rozpustit do zbytku mléka a přidejte k mouce. Přilijte rozpuštěné máslo i vykynutý kvásek. Vše společně promíchejte. Těto, které vypracujete by mělo být spíše řidší. Pak ho nechte alespoň patnáct až dvacet minut odpočinout.

Co s úrodou chutných meruněk? Zkuste domácí meruňkovou marmeládu jako od babičky
Mohlo by Vás zajímat:

Co s úrodou chutných meruněk? Zkuste domácí meruňkovou marmeládu jako od babičky

Těsto vypracujte na menší koláče, které pak posypte borůvkami a připravenou drobenkou. Troubu si předehřejte na 150°C a koláče pečte přibližně 40 minut.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu