Co s úrodou chutných meruněk? Zkuste domácí meruňkovou marmeládu jako od babičky

marmeláda
Zdroj: PIxabay.com

Rostou vám na zahradě meruňky, nebo jste je dostala od přátel a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte chutný recept na rychlou domácí meruňkovou marmeládu. Uvidíte, že se po ní u vás doma jen zapráší.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 12. 07. 2020 12:00

Hodí se na perník, k lívancům i palačinkám. Vyzkoušejte chutnou meruňkovou marmeládu, která vám pomůže vyřešit otázku, co s úrodou sladkých meruněk.

Co budete potřebovat

Abyste si připravili chutnou domácí meruňkovou marmeládu, nemusíte ani běžet do krámu. Vystačíte si pouze se třemi surovinami. Budete na ni potřebovat 1 kilogram vypeckovaných meruněk, 1 kilo cukru krupice a jeden libovolný želírovací prostředek, v poměru 1:1.

Příprava meruňkové marmelády či džemu

Meruňky si nejdříve vypeckujte, následně rozmixujte. Pak je dejte do hrnce a přisypte cukr. Pokud se obáváte o svou štíhlou linii, můžete cukru přidat méně než celé kilo. Záleží také na sladkosti meruněk. Potom přidejte želírovací prostředek. Přiveďte směs k varu a stále míchejte. Vařte přibližně po dobu dvou minut. Je možné, že na povrchu vznikne pěna, kterou z něj měchačkou opatrně odstraňte.

Vzniklou marmeládu dejte do čisté a suché skleněné nádoby a pevně uzavřete. Pak ji otočte dnem vzhůru. Přibližně za deset minut sklenici otočte zpátky. Chutná meruňková marmeláda je hotová. V případě, že chcete, aby z ovoce vznikl spíš džem s celými kousky ovoce, postupujte stejně, pouze vynechte rozmixování meruněk.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články