Marmeláda pro pány: Potěšte svého miláčka originální kombinací rumu a rajčat

Rajčatová marmeláda s kapkou rumu vašeho milého dostane
Zdroj: Labeta
Vanilinový cukr Kyselina citrónováRajčata uvařte, okořeňte a propasírujteRajčatová marmeláda s kapkou rumu vašeho milého dostane+ 6 fotek+ 7 fotek

Co byste řekli na kombinaci rajčat a rumu? Možná je pro vás toto propojení chutí netradiční, výsledek ale stojí za to! Jestliže se váš drahý netváří na sladké ovocné džemy, neváhejte a pusťte se do přípravy rajčatového džemu s vůní rumu. Tím ho rozhodně dostanete!

Petra Járková
Petra Járková 16. 05. 2019 10:00

Zapomeňte na obyčejné jahodové nebo meruňkové džemy, tato kombinace je opravdu povedená. Vůně a chuť rumu navíc potěší i pány, kteří jinak džemům příliš neholdují.

Suroviny:

2 kg zralých rajčat, 800 g cukru, 120 ml rumu, 2 lžičky kyseliny citronové, ovocný pektin Labeta, 2 vanilinové cukry

Postup:

Rajčata omyjeme, rozkrájíme i se slupkou na menší kousky a v hrnci je rozvaříme na kaši (nepodléváme, rajčata jsou šťavnatá a pustí dost šťávy). Rajčatovou kaši necháme vychladnout a poté propasírujeme přes síto, abychom odstranili semínka a slupky.

Promícháme cukr, kyselinu citronovou, ovocný pektin a vanilinové cukry a tuto směs vmícháme do rajčatové kaše. Přidáme rum, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a několik minut vaříme do zhoustnutí. Následně odstavíme a necháme vychladnout.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články