Fit a krásnátestovánísoutěže

Jak uvařit rychlý zeleninový vývar jako od babičky

Jak uvařit rychlý zeleninový vývar jako od babičky

Zdroj:Instagram

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Kdo by někdy nesáhl po bujónu z kostky. Jenže… Je poněkud slaný, i chuť jídel připravených z bujónu je jiná.

Zuzana Aidomoanová 18. září 2019

Pokud si marně lámete hlavu, čím nahradit bujón, když nemáte masový vývar, zkuste rychlý zeleninový vývar. Dodá pokrmu šmrnc i barvu a jeho příprava je nenáročná. Stačí vám hodinka času a máte hotovo.

Jak uvařit rychlý zeleninový vývar

Očistěte dvě střední mrkve, jednu petržel, dvě cibule a překrájejte je napůl. Zeleninu opečte na pánvi bez tuku nasucho, dokud nebude mít krásně světle hnědou barvu. Pak ji přendejte do hrnce, přidejte jedno celé rajče, osolte a zalijte horkou vodou. Horká voda je důležitá, nikdy nezalévejte studenou, zelenina by rozbředla. Na mírném plameni vařte alespoň třicet minut. Poté vývar sceďte.

Thumbnail # Základy české kuchyně podle Vaňka a Pohlreicha: Jak na vývar, knedlíčky, omáčky
Mohlo by Vás zajímat:

Základy české kuchyně podle Vaňka a Pohlreicha: Jak na vývar, knedlíčky, omáčky

Rychlý zeleninový vývar můžete použít jako základ pro přípravu polévek i omáček. Pokud chcete jen zeleninový vývar jako polévku, zeleninu nevyhazujte, nakrájejte ji na malé kousky a vložte zpátky do polévky. Zavařte krupicové noky nebo strouhání a máte dokonalou a zdravou polévku.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu