Speciál: Průvodce kvalitouSpeciál: Hubněte s námiTestování

Hovězí roláda se špenátovou nádivkou: Jarní specialita, kterou si zamilujete

Hovězí roláda se špenátovou nádivkou: Jarní specialita, kterou si zamilujete
Zdroj: Albert
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Máte chuť lehce vybočit ze zajeté klasiky a vyzkoušet v kuchyni něco nového? Pak se vrhněte na hovězí roládu se špenátovou nádivkou!

Tereza Švandová 27. března 2021

K její přípravě si rozhodně vyhraďte více než hodinu času. Jen samotné pečení vám totiž zabere 60 minut. Recept není nijak složitý, ale bude žádat jistou trpělivost. Dobrou chuť!

Cupcaky pro malé koledníčky: Dopřejte jim trochu jiné mlsání
Mohlo by Vás zajímat:

Cupcaky pro malé koledníčky: Dopřejte jim trochu jiné mlsání

Hovězí roláda se špenátovou nádivkou

Budete potřebovat: 20 g čerstvé petrželky, 440 g baby špenátu, 50 g vlašských ořechů, 20 g strouhaného parmazánu, 3 stroužky česneku, 60 ml olivového oleje, sůl, pepř, 200 g slaniny – plátky, 800 g hovězího zadního, 50 g másla, 50 g rozinek, ½ červené cibule, 1 citron.

Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou
Mohlo by Vás zajímat:

Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou

Příprava: V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a dvěma pokrájenými stroužky česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta. Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.

Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete. Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.

Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.

Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete. Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.

Bramborová polévka s jarní cibulkou: Rychlá večeře, která zahřeje
Mohlo by Vás zajímat:

Bramborová polévka s jarní cibulkou: Rychlá večeře, která zahřeje

Zdroj receptu: Albert

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články