Horoskop pečení: Kdo by měl vsadit na bábovku a komu přijdou k chuti palačinky?

Horoskop pečení: Kdo by měl vsadit na bábovku a komu přijdou k chuti palačinky?
Zdroj: Pixabay

Neděle se blíží a s ní i čas na pořádný moučník. V čase karantény se pečením nejen zabavíte, strávíte společný čas s rodinou a v neposlední řadě vykouzlíte nějakou tu dobrotu ke kafíčku. Jaký druh dezertů, moučníků a krémů by měla jednotlivá znamení zvolit?

Jana Matušková
Jana Matušková 30. 07. 2020 07:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani milují sladké, utáhnete je na nudle s mákem i štrúdl. Jejich ale úplně nejoblíbenější sladké jídlo je krupicové kaše, kterou milují od dětství. Když budou volit mezi čokoládou a vanilkou, vždy vyberou vanilku. Nikdy jim nedávejte do závinu rozinky, nemají je rádi.

Býk (21. 4. – 21. 5)

Čokoládový dort, čokoládová pěna, čokoládové řezy, prostě cokoliv čokoládového - to je to, co mají rádi Býci. Jsou schopní sníst tabulku čokolády na posezení, a když už něco upečou, stojí to za to. Mají totiž talent a vytříbenou chuť.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jestli někdo rád peče pro druhé, jsou to Blíženci. Milují vůni čerstvě upečeného chleba a muffinů. Ty umí naprosto excelentní a i jejich umění zdobit sahá daleko za běžný standard. Blížence vždy ze srdce potěší, když jejich strávníkům chutná.

Rak (22. 6. – 22. 27.)

Rak nesnáší sladké, proto do něj nacpat nějakou buchtu nebo dezert je nadlidský výkon. Co ale Raci milují, jsou slané dezerty. Sáhněte tedy pro recept na palačinky naslano raději než pro ten na rodinný štrúdl.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi mají vytříbený jazýček a jen tak se s něčím nespokojí. Sledují trendy v pečení a vyznávají originalitu, kvalitu surovin a také inovativní přístupy. Být v kuchyni po boku Lva znamená možná tak míchat těsto a loupat vajíčka, protože majestátný Lev vás k ničemu jinému nepustí.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panna je v kuchyni jako doma, upéct pro ní třípatrový dort tedy není nic těžkého. Pokud chcete dokonalý moučník, kterým se budete chtít prezentovat, požádejte o něj Pannu. Zrozenci v tomto znamení zvěrokruhu milují kombinaci šlehačky a lesního ovoce, nesnáší máslové krémy a nikdy by neochutnaly míša řezy.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Lidé ve znamení Váhy řeší celý život váhu. Proto, když už pečou, tak spíše něco zdravého. Používají primárně zdravé alternativy mouky jako špaldovou nebo kokosovou a snaží se ze svých dezertů vyloučit i cukr. Sladí většinou stévií a každý večer trpí, když touží po tabulce čokolády.

Štír (24. 10. – 22.11.)

Štíři jsou tradicionalisté. Mají rádi poctivé kynuté buchty, domácí bábovku a nepohrdnou ani kvalitním mazancem nebo vánočkou, kterou rozhodně nejí jen o svátcích. Nechoďte na ně s takovými vymoženostmi jako je tiramisu, créme brulée nebo třeba panna cotta a vždy raději vsaďte na klasiku.

Střelec (23. 11. – 21.12.)

Máslové krémy, větrníky, špičky a věnečky - to můžou Střelci. Čím je krém těžší, tučnější a krémovější, tím lépe. Střelci si také pochutnají na bublanině se sezónním ovocem nebo na palačinkách s marmeládou. V pečení nejsou nijak zdatní, neumí hlavně vážit, proto upřednostňují hrníčkové recepty.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi si ujíždí na perníčkách. Milují jejich vůni, chuť i originální zdobení. Jejich zlozvykem je namáčet perníčky do čaje, což v něm zanechává drobky. To sice Kozorozi ze srdce nesnáší, ale nemůžou si pomoct, rozmočené perníčky jim prostě chutnají. Když mají svůj den a chtějí být v kuchyni za hvězdu, upečou podle receptu vše, na co si jen vzpomenete.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři milují sladké dlouhé snídaně. Nejsou líní připravit vafle, palačinky i lívance na jeden zátah. Pokud po nich však budete chtít cukrářský výkon později odpoledne, máte smůlu. Plni energie a chuti na sladké jsou Vodnáři jen dopoledne, odpoledne spíše odpočívají a snaží se jíst zdravěji.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Svatební koláčky nebo frgály, ty si Ryby nikdy nenechají ujít. Milují hlavně ty tvarohové a s povidly. Co by nikdy nedaly do pusy, je mák, mají k němu naprostý odpor. Všimněte si, že po Rybě vždy na talíři zůstanou jen makové koláčky a nudle s mákem patřily ve školní jídelně mezi jejich nepřátele.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články