Babiččina ostružinová povidla: Uchovejte si chuť léta na zimu

Babiččina ostružinová povidla: Uchovejte si chuť léta na zimu
Zdroj: Albert

Nejen švestková, ale i ostružinová povidla vám v zimě připomenou bezstarostné léto a zpestří vaše kuchařské výtvory. Tato jako od babičky bezpochyby oceníte.

Tereza Švandová
Tereza Švandová13. 08. 2022 11:30

Příprava ostružinových povidel vám zabere půl hodiny a je velmi snadná, takže vám s ní mohou pomoci i děti. Dobrou chuť!

Babiččina ostružinová povidla

Na 500 ml budete potřebovat: 1 kg ostružin, 100 ml vody, 2 lžíce rumu, 600 g cukru krupice, 1 lžičku mleté skořice, 2 hřebíčky

Příprava: Kilo ostružin dobře propláchněte. Dejte do hrnce, podlijte 100 ml vody, 2 lžícemi rumu a přiveďte k varu. Vařte, dokud ostružiny nezměknou. Pak směs propasírujte přes síto do druhého hrnce.

Přidejte 600 g cukru, lžičku mleté skořice a 2 nadrcené hřebíčky. Pomalu vařte, až se odpaří voda a povidla zhoustnou na marmeládovou konzistenci. Ještě horká povidla opatrně přelijte do sterilizovaných sklenic, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Chutnají jako od babičky.

Zdroj receptu Albert

Postava typu jablko: V pytlovitém oblečení ji neschováte, nesmí vám chybět kalhoty s vysokým pasem a košile k vrstvení

Postava typu jablko: V pytlovitém oblečení ji neschováte, nesmí vám chybět kalhoty s vysokým pasem a košile k vrstvení

Související články

Další články