Labužnický grilovaný hermelín: Báječný recept s anglickou slaninou a cibulí

Labužnický grilovaný hermelín vytvoříme jednoduše. Na sýr navrstvíme anglickou slaninu, kolečka cibule a grilovací koření.Pak hermelín pevně zamotáme do alobalu, aby nevytekl. A grilujeme 5-10 minut, čím déle, tím je sýr vláčnější.A takto vypadá labužnický grilovaný hermelín po vyjmutí z grilu. Cibulka začala hezky karamelizovat.Na tomto receptu je báječné smíchání chutí hermelínu, slaniny, cibule a koření.+ 1 fotka+ 2 fotky

Vůně rozpáleného grilu neodmyslitelně patří k létu. Pokud nechcete na gril pokládat jenom maso a zeleninu, zkuste třeba hermelín doplněný anglickou slaninou a cibulí.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 05. 08. 2022 15:00

Hermelín je sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu. Jde vlastně o napodobeninu slavného francouzského sýru camembert, který nese jméno jedné vesnice v Normandii. Český hermelín se prodává pod různými názvy a začal se vyrábět po první světové válce.

Hermelín na grilu

I když to v podstatě zní jednoduše, protože sýr stačí "jenom" vložit do alobalu a hodit na gril, není potřeba to odbýt. Pro své chuťové pohárky můžete udělat i něco navíc. Zkuste si připravit třeba labužnický grilovaný hermelín. Na tento recept budete potřebovat:

  • hermelín (nebo camembert)
  • anglická slanina
  • cibule
  • grilovací koření a olej

V receptu není přesně dáno, kolik budeme potřebovat ingrediencí. Obvykle se na jeden sýr vejdou čtyři plátky anglické slaniny a dvě kolečka cibule, ale záleží na jejich velikosti. Počkejte, až se chuť hermelínu báječně smísí s anglickou slaninou a grilovacím kořením. To bude pravá ozdoba letního grilování. A jak na to?

Jak na labužnický grilovaný hermelín

Alobal si potřeme olejem, položíme na něj hermelín a z obou stran namočíme do oleje. Pak jej posypeme grilovacím kořením. To lze vyměnit i za jiné koření, osvědčilo se třeba koření na barbecue. Na dochucený hermelín poklademe plátky anglické slaniny, kolečka cibule a znovu okořeníme.

Pak hermelín otočíme, přičemž si prstem přidržíme ingredience na sýru, aby nám nespadly, a z druhé strany zopakujeme stejný postup. Teď sýr pevně zabalíme do alobalu a dáme na gril. Grilujeme z každé strany 5 až 10 minut, čím déle, tím je vláčnější. Může to být i 15 minut. Záleží na tom, jak jej máte rádi.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Hermelín (sýr)

Toprecepty.cz: Labužnický grilovaný hermelín

Související články

Další články