Nakládaný hermelín: Jak dlouho vydrží a jak ho správně skladovat? Tyto zásady je třeba dodržovat

Nakládaný hermelín: Jak dlouho vydrží a jak ho správně skladovat? Tyto zásady je třeba dodržovat
Zdroj: Wikimedia Commons/Karelj - Own work, CC BY-SA 3.0
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Nakládaný hermelín patří mezi oblíbené chuťovky české kuchyně, které si dopřáváme při různých oslavách, ale i jen tak k večeři. Úspěch nakládaného hermelínu závisí nejen na přípravě, ale také na skladování.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 18. února 2021

Nejspíše i vy máte nějaký zaručený recept na nakládaný hermelín, na kterém si pochutnáte nejen vy, ale i vaši blízcí či kamarádi. Poradíme vám, jak zařídit, aby tato lahůdka vydržela nezkažená co nejdéle.

Nakládaný hermelín: Dva kroky, díky kterým bude dokonalý
Mohlo by Vás zajímat:

Nakládaný hermelín: Dva kroky, díky kterým bude dokonalý

Důkladná hygiena je při nakládání nutností

Aby vám nakládaný hermelín vydržel co nejdéle, je třeba respektovat určitá pravidla už při jeho přípravě. Samozřejmostí je naprosto čistá a suchá sklenice a víčko, ideálně oboje sterilizované. Suché musejí být také všechny ingredience. Předem je určitě dobře omyjte. Jakákoliv nečistota může hermelín znehodnotit.

Po navrstvení hermelínů a dalších surovin je třeba ze sklenice odstranit vzduchové bubliny. Ty by mohly zapříčinit, že se tahle pochoutka začne kazit. A to by byla ukrutná škoda. Vzduchové bubliny vytlačíte tak, že se dnem sklenice opatrně bouchnete do stolu, až pak ji zavíčkujete.

Jak na dokonalé utopence: Tajemství jedinečného láku
Mohlo by Vás zajímat:

Jak na dokonalé utopence: Tajemství jedinečného láku

Jak správně skladovat nakládaný hermelín

První den (24 hodin) je potřeba nechat sklenici s naloženým hermelínem při pokojové teplotě. Můžete s ní párkrát třepnout, aby koření zůstalo rovnoměrně rozloženo. Sklenici je nejlepší uchovávat v temnu, například zabalenou do novin.

Druhý den byste ji měli uskladnit na chladné a temné místo. Je jedno, jestli do lednice nebo sklepa. Pokud při přípravě zvolíte velmi zralý sýr, měl by být správně odleželý už po třech dnech. V ostatních případech je žádoucí s jeho konzumací počkat zhruba týden až čtrnáct dnů.

Máte-li v plánu jíst hermelíny postupně, sahejte do sklenice výhradně čistým příborem, abyste tam nezanesli nečistoty. Nejlépe si intenzívní chuť těchto dobrot vychutnáte, když sýr před konzumací necháte tak čtvrt hodiny až dvacet minut při pokojové teplotě.

Jak dlouho vydrží nakládaný hermelín

Pokud budete tuto chuťovku skladovat podle uvedených doporučení, měla by vydržet minimálně dva měsíce. Životnost hermelínu ale může být mnohem delší. I o měsíce.

„Je mnohem lepší připravit dva nebo tři opravdu dobré druhy jednohubek než šest nebo sedm průměrných,“ tvrdí šéfkuchař Kevin Gratton.
Mohlo by Vás zajímat:

Chlebíčky jsou za zenitem, vsaďte na jednohubky: Netradiční kombinace, které vás dostanou

Škola líčení: Jak nanášet make-up a korektor? Vizážistka Diana vás provede líčením krok za krokem

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články