Nevěra na Moravě: Natáčení vinařského snímku 2Bobule poznamenaly litry whiskey a rumu

Nevěra na Moravě: Natáčení vinařského snímku 2Bobule poznamenaly litry whiskey a rumu
Zdroj: se souhlasem TV Nova
2Bobule rozvíjejí příběh z vinařské Moravy. Jirka si myslí na jednu hezkou dívku, jejíž otec však má o budoucím ženichovi zcela jiné představy.A tak raději prchne za Honzou, který nyní žije na dědečkově vinařství.V roce 2009 byly 2Bobule druhým nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech. Vidělo je přes 357 tisíc diváků. Během natáčení se vypilo tisíc litrů vína.+ 2 fotky+ 3 fotky

2Bobule, tedy volné pokračování úspěšné komedie z prostředí moravských vinic, se neslo ve znamení důležitého životního jubilea, velkého množství vypitého alkoholu a také jednoho vážného zranění. Co se stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 03. 2021 16:00

Honza si tentokrát dává pohov, má svou Kláru. Ve středu dění je Jirka (Lukáš Langmajer), který se zaplete s krásnou dívkou, jejíž otec však má o jejím budoucím muži zcela jiné představy. Nezbývá tak nic jiného, než utéct za Honzou, který se již naplno usadil na dědečkově vinařství. Na film 2Bobule se můžete podívat 17. září ve 20:20 na TV Nova.

Vážné zranění

Herec Miroslav Táborský si během natáčení přivodil ošklivý úraz. Měl přeskočit přes zeď. Když se však rozběhl a skočil, zídka se v tu ránu rozsypala. Museli ho odvézt do nemocnice, neboť si přetrhal vazy. Neuběhl však ani týden a jeho vinař-chemik Kozdera byl zpět na place.

Nebyl sám, koho potkala smůla. Štáb neustále čelil velkému množství zvědavých diváků a v jednu chvíli, když se Moravou prohnal poryv silného větru, spadl na mladou dívku v davu čumilů stativ na lampu. Naštěstí nebyla zraněna, jen v šoku.

Herecké jubileum

Pro Lubomíra Lipského, kterého jsme mohli vidět v takových hitech jako Jáchyme, hoď ho do stroje, Ať žijí duchové, Tři veteráni, či v seriálu Hospoda, znamenalo účinkování ve filmu 2Bobule jedno velmi pěkné jubileum. Děda Adámek byl jeho stá role.

Nebyla to jenom dovolená

Režisér Vlad Lanné měl herce dopředu varovat, že natáčení nebude jenom jakýsi druh dovolené ve vinařské oblasti. Třeba kvůli úmornému vedru si všichni odnesli spálená záda. Přípravku proti popáleninám se spotřebovalo rovných deset litrů, opalovacího krému však ještě o dvacet litrů více. Míra vypitého alkoholu ovšem kosmetické přípravky v mnohém předčila. Vína se vypilo asi tisíc litrů, whiskey třicet a rumu tři.

Producent jako kaskadér

Producent Bobulí, Adam Dvořák, si během natáčení vyzkoušel povolání kaskadéra. Zaskakoval za Lukáše Langmajera, když měl spadnout z kola, nebo za Kryštofa Hádka a Jiřího Krampola během jízdy v autě. A aby toho nebylo málo, střihl si i záskok za herečku Janu Pidrmanovou (Marie). Jen si musel její šaty vzadu přelepit lepící páskou, neboť by se do nich jinak nevešel.

Zdroje informací:

TV Nova: 2Bobule

Denik.cz: 2Bobule

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články