Akční film Pravdivé lži: Arnold Schwarzenegger během natáčení málem zemřel, Jamie Lee Curtis odmítla kaskadéra

Pravdivé lži
Zdroj: Prima Cool
Arnie byl určitě spokojený. Jeho honorář činil 15 milionů dolarů.Schwarzenegger byl zprvu proti, aby jeho manželku hrála Jamie Lee Curtis. Režisér Cameron jej ale nakonec přemluvil.Na filmu se podílelo 48 kaskadérů.Film byl svým rozpočtem přesahujícím 100 milionů dolarů zařazen do Guinessovy knihy rekordů...+ 4 fotky+ 5 fotek

Arnie je především akční hrdina, přesto se v devadesátých letech objevoval i v oddychových komediích. Určitě ho tak nenapadlo, že natáčení komedie Pravdivé lži mohlo být, a to doslova, jeho úplně poslední. Ale ani Jamie Lee Curtis nezůstala pozadu. Na své narozeniny se rozhodla, že nebezpečnou kaskadérskou scénu natočí úplně sama

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 05. 2020 16:00

Agent Harry Tasker má dvojí život. Ovládá několik cizích jazyků, věnuje se kontrašpionáži a pracuje v nejvyšším utajení. Jeho žena Helen ho ale již patnáct let považuje za obyčejného prodavače počítačů. Dokáže tak Harry ochránit nejen svou zemi, ale i dlouholeté manželství?

Na komedii Pravdivé lži se můžete podívat dnes ve 20:15 na Prima Cool.

Svět z koňského hřbetu

Říká se, že nejlepší pohled na svět je z koňského hřbetu. Někdy se ale může stát, že to bude to poslední, co ve svém životě uvidíte. Arnold by mohl vyprávět. Pokyny z režie pro tuto scénu byly zdánlivě jednoduché. Kůň by měl skočit ze střechy mrakodrapu, ale na poslední chvíli se zastaví. V tom okamžiku se však stala nehoda.

Kamera, která vše snímala, a jež byla zavěšena na prodlouženém rameni, se uvolnila a spadla nebohému zvířeti přímo na hlavu. Kůň se samozřejmě splašil a shodil Arnieho na plošinu, která byla pod úrovní střechy vysoké budovy. Jenomže pod plošinou už nic nebylo, jen třicetimetrová propast a dole tvrdý beton. Chybělo tedy opravdu málo a stalo by se neštěstí.

Adrenalinový dárek k narozeninám

Jamie Lee Curtis odvaha rozhodně neschází. V den svých narozenin odmítla dablérku a sama natočila nebezpečnou sekvenci, v níž visela z vrtulníku. Zde uspěla na plné čáře. Když ale přišlo na intimní okamžiky, kuráž byla tatam. Striptýz nebyl pro Jamie asi zrovna ten pravý šálek kávy. Měla tak zpocené ruce, že když se chytla hrany postele, neudržela se a sklouzla na zem. Schwarzenegger se chtěl ihned zachovat jako gentleman a pomoci své herecké kolegyni zpět na nohy. Ona jej však odmítla a poradila si sama. Režisér James Cameron se poté rozhodl, že tento přešlap nevystřihne a ponechá jej ve filmu.

Hodiny tanga a náhrady za Arnoldovu filmovou manželku

V akčních scénách byl herec vždy sebejistý. S tancem to už bylo horší. Štáb mu musel najmout soukromého instruktora tanga. Jinak by to nezvládl. Jedině, že by jeho manželku Helen hrála jiná hollywoodská hvězda, která by jej to naučila. A že zástup potencionálních zájemkyň o tuto roli byl pěkně dlouhý.

Producenti uvažovali například o Geeně Davis, Madonně, Sharon Stone, Kim Basinger, Melanii Griffith či Michelle Pfeiffer. U těchto hereček by se ale tvůrci filmu asi neobešli bez kaskadérů. S Curtis navíc ušetřili za spodní prádlo. Používala totiž jen své vlastní.

NA DALŠÍ ZAJÍMAVÁ FAKTA O FILMU PRAVDIVÉ LŽI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: csfd.cz, wikipedie, mentalfloss.com

Zdroj fotek: Prima Cool

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články