Zajímavosti o filmu Barbar Conan: Schwarzenegger za roli dostal 250 000 dolarů, kostýmy byly vláčeny bahnem

Děti jsou odvedeny a připoutány k obrovskému žentouru. Po patnácti letech utrpení zůstal naživu jen Conan a jeho srdce je plné nenávisti.
Zdroj: Čsfd
Conanův příběh se odehrává v mytické době, plné nadpřirozených sil a nebezpečí. Když je Conan ještě malý chlapec, je vesnice, ve které žije, přepadena válečníky vedenými Thulsou Soudcem a všichni kromě dětí jsou povražděni.Děti jsou odvedeny a připoutány k obrovskému žentouru. Po patnácti letech utrpení zůstal naživu jen Conan a jeho srdce je plné nenávisti.Jednoho dne je prodán na gladiátorské zápasy a díky své stoupající hvězdě je vzděláván a do umění boje zasvěcován nejlepšími zápasníky a válečníky své doby.Po nějaké době je z otroctví propuštěn a na své pouti pustinou nalezne starobylý meč barbarského krále.+ 6 fotek+ 7 fotek

Příběh odvážného a statného bojovníka Conana, který hledá pomstu, můžete dnes večer vidět na televizních obrazovkách. Svůj život zasvětil touze zničit muže, který zabil jeho matku, otce a pobil jeho lid. Jeho příběh se odehrává v mytické době, plné nadpřirozených sil a nebezpečí. Jak se příběh šitý na míru Arnoldu Schwarzeneggerovi natáčel?

Petra Járková
Petra Járková 17. 08. 2019 16:00

Když je Conan ještě malý chlapec, je vesnice, ve které žije, přepadena válečníky vedenými Thulsou Soudcem a všichni kromě dětí jsou povražděni. Děti jsou odvedeny a připoutány k obrovskému žentouru. Po patnácti letech utrpení zůstal naživu jen Conan a jeho srdce je plné nenávisti. Cesta za vítězstvím bude dlouhá a cena za něj velmi vysoká!

Podívejte se na zajímavosti z tohoto legendárního filmu, které vás jistě přesvědčí, abyste si ho zase dnes nenechali ujít.

Thorgrim

Jméno Thorgrim vybral pro svoji postavu Sven-Ole Thorsen sám, při natáčení filmu vážil 138 kilogramů při výšce 196 centimetrů. Dřevěná palice, kterou používá Thorgrim v boji, váží 25 kilogramů.

Honorář

Schwarzeneggerův honorář činil 250 000 amerických dolarů.

Trénink

Arnold Schwarzenegger kvůli roli Barbara Conana dostával tři měsíce před natáčením každý den dvě soukromé hodiny výuky boje s mečem se širokou čepelí.

Krvavé scény

V krvavých scénách měli herci na tělech připevněné pětilitrové vaky s falešnou krví, tedy asi s takovým množstvím, kolik je krve v celém těle.

Použité kostýmy

Na požadavek Johna Miliuse byly veškeré oděvy vláčeny autem po zemi tak dlouho, dokud nevypadaly patřičně použitě a sešle.

Sedm samurajů

V rámci příprav na natáčení John Milius nutil Schwarzeneggera sledovat film Sedm samurajů, přičemž mu za vzor dával Toširó Mifuneho.

Svědivé masky

Válečné kresby na hlavních hrdinech v závěru filmu byly malovány barvami na bázi soli. Tudíž svědily jako blázen, jak herci vzpomínají.

O prst kratší

Sandahl Bergman během natáčení jedné z bojových scén téměř přišla o ukazováček, když kaskadérovi sjel meč po jejím.

Život s hady

James Earl Jones vzpomínal, že mu kontakt s hady nedělal problémy, protože prošel vojenským výcvikem, jehož součástí byl trénink přežití, během nějž byli vojáci nuceni strávit den a noc s hadem ve své uniformě. Na závěr jej vojáci museli sníst.

NA FOTOGRAFIE Z FILMU BARBAR CONAN SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články