Herec, politik a kulturista Arnold Schwarzenegger dnes slaví 71. narozeniny. Jak se stal muž s dokonalým tělem miláčkem žen?

Arnold se svým synem, kterého bezmezně miluje a je na něj hrdý.
Zdroj: Instagram.com
S kamarádem, hercem a akčním hrdinou Sylvesterem Stallonem ho pojí mnohaleté přátelství.Arnolda milují ženy po celém světě.Pohodička a relax — Arnold už má vyděláno.Arnold se svým synem, kterého bezmezně miluje a je na něj hrdý.+ 1 fotka+ 2 fotky

Akční hrdina a jeden z nejlépe placených herců v Hollywoodu Arnold Schwarzenegger se narodil 30. července 1947 v Thalu v Rakousku v chudých poměrech. Se svou rodinou žil ve tři sta let starém činžáku, kde neměli elektřinu, ústřední topení ani vodovod. Již od mládí se věnoval po vzoru svého otce sportu, nejdříve fotbalu, pak atletice a nakonec se rozhodl pro kulturistiku.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 30. 07. 2018 12:31

Jako sportovec se stal „modlou“ kulturistiky a je dodnes považován za nejlepšího kulturistu v historii tohoto sportu. Vyhrál nespočet soutěží v kulturistice a silovém trojboji – nejcennější jsou jeho vítězství Mr. Olympia a Mr. Universe.

Jako herec hrál zejména postavy tvrdých mužů v akčních filmech, v nichž zúročil svoji vypracovanou postavu. Díky ní byl také v Guinnessově knize rekordů označen za nejdokonaleji vyvinutého muže na světě.

Dokázal se prosadit ve filmovém průmyslu i přes to, že neměl herecké vzdělání. Jeho nejznámější filmové role jsou Terminátor a Barbar Conan.

V roce 1979 spolupracoval na knihách „Arnoldovo formování postavy pro ženy“ a „Arnoldova kulturistika pro muže“. Arnold vydal za svou kariéru nespočet publikací, mezi nimi i knihu „Encyklopedie moderní kulturistiky“. V říjnu 2003 se stal po mimořádných volbách 38. guvernérem státu Kalifornie.

Manželkou Schwarzeneggera je Maria Shriver, která pochází z kennedyovské dynastie. Její matkou je Eunice Kennedy Shriver, sestra prezidenta USA Johna Fitzgeralda, ministra Roberta Francise a senátora Edwarda Moorea Kennedyho.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články