Sharon Stone slaví 61. narozeniny: Jak šel čas s hvězdou nejpopulárnějšího erotického thrilleru

Základní instinkt je americký erotický thriller z roku 1992, který znamenal průlom v herecké kariéře
Zdroj: archiv eXtra.cz
Sharone Stone se chvíli živila jako modelka, ale víc ji přitahoval svět filmuSharon má na svém kontě i jeden titul Miss, i když jen lokálníJako sexy vražedkyně  ve thrilleru Základní instinktZákladní instinkt je americký erotický thriller z roku 1992, který znamenal průlom v herecké kariéře + 12 fotek+ 13 fotek

Na pláži s milencem o devatenáct let mladším loni strávila krásná herečka své kulaté narozeniny. Jak výjimečný den oslaví tentokrát, se můžeme jen dohadovat. Jedno je ale jisté, s mladým realitním magnátem to už nebude. Na sklonku roku ho totiž vyměnila za nový „model“. Kdo je tím šťastlivcem?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 10. 03. 2019 08:00

Sharone Stone je jednou z mála hereček, které umí stárnout s grácií. Z přibývajících vrásek si nedělá hlavu, plastické operace a různé kosmetické zásahy odmítá. I s vráskami však vypadá lépe než leckteré o dvě generace mladší herečky. Sharon tvrdí, že její vzhled je dílem genetiky, kvalitních krémů a zdravé vyvážené stravy.

Za její dokonalou postavou je ale láska k pohybu, pravidelné cvičení a posilování. „Tancuji, cvičím jógu a pilates, plavu, hraji si se svými dětmi, jezdím na koni, chodím na pláž a ať se děje cokoliv, mám ráda pohyb,“ prozradila před pár lety hvězda snímku Základní instinkt v rozhovoru pro časopis Haute Living.

Všichni hereččini muži

Za sebou má herečka dvě manželství a jedno zrušené zasnoubení. Za prvního muže, producenta Michaela Greenburga, byla provdána v letech 1984 až 1990. V letech 1992–1994 žila s producentem Williamem J. MacDonaldem, s nímž se v roce 1993 dokonce zasnoubila, nakonec mu ale prsten kurýrní společností vrátila zpět. V roce 1998 pak následovalo manželství s novinářem Philem Bronsteinem. Po pěti letech ale Phil požádal o rozvod. Spolu adoptovali syna Roana. Později pak už sama herečka adoptovala další dva syny, Lairda a Quinna.

Kromě nich se v životě Sharon Stone objevila celá řada mužů různého věku. Většinou šlo o muže z branže, režiséry, herce, producenty, nechyběl ani trenér amerického fotbalu nebo mladý argentinský model. Údajně měla vztah dokonce i s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem. Čím starší Sharon je, tím častěji si vybírá mladší muže. Loni trávila své narozeniny na pláži s o dvacet let mladším italským podnikatelem Angelem Boffou, spekulovalo se dokonce o zasnoubení, už v prosinci ale veřejně randila s padesátiletým žurnalistou, ekologickým aktivistou a bojovníkem za lidská práva Enzo Cursiou, který byl nominován na Nobelovu cenu míru 2018.

Kráska s vysokou inteligencí

Během studií dějin umění a literatury na pensylvánské Edinboro College se Sharon, která má mimochodem IQ 154, účastnila různých soutěží krásy a v sedmnácti letech získala titul Miss Pensylvánie. Nějakou dobu pracovala jako servírka u McDonald's. O dva roky později zahájila v New Yorku úspěšnou kariéru modelky, předváděla hlavně kosmetiku a vlasové přípravky. Pózovala pro časopisy Vogue a Elle, nahá se objevovala také v Playboyi. Začala navštěvovat herecké kurzy a příležitostně vystupovala v TV reklamách.

Ve filmu se poprvé mihla jen na pár vteřin v roce 1980 v hořké komedii Woodyho Allena Vzpomínky na hvězdný prach. Následovaly další malé role a seriály. Protože ale ovládala karate i box, začali ji režiséři obsazovat do akčních filmů; pro její kariéru z nich měl největší význam sci-fi thriller Total Recall, kde se představila v úloze zrádné agentky Lori a falešné manželky stavebního dělníka, kterého si zahrál Arnold Schwarzenegger.

Osudová role

Průlom nastal v roce 1992, kdy ji erotický thriller Základní instinkt doslova katapultoval mezi hollywoodské hvězdy a udělal z ní sexsymbol 90. let. Ve filmu ztvárnila úspěšnou spisovatelku Catherinu Tramellovou, vystudovanou vraždící psycholožku chodící zásadně bez spodního prádla, která si při vyšetřování smrti svého milence pohrává s celým policejním oddělením. Jednoho z detektivů, zahrál si ho charismatický Michael Douglas, dokonce svede a začíná psychický teror.

Pikantní scéna se stala doslova kultovní. Její vyzývavým způsobem překřížené nohy a na pár vteřin odhalený nahý rozkrok, se zaryly do podvědomí všech mužů. Tato erotická scéna přitom podle Sharon původně vůbec nebyla ve scénáři. „Šlo spíš o podtext,“ říká. Režisérovi však vadila rušivá bílá barva jejích kalhotek, požádal ji proto, aby si je sundala. „Já jsem řekla, že nechci, aby bylo něco vidět a on mě ujišťoval, že nic vidět nebude,“ popisuje vznik scény samotná herečka. O to větší překvapení zažila na premiéře. Ihned po skončení promítání proto vtrhla do promítací místnosti, kde seděl režisér Verhoeven a vlepila mu pořádnou facku. Nakonec ale prý sama uznala, že by scénu ve filmu nechala, protože se tam zkrátka hodí.

Do života jí zasáhla mrtvice

V roce 2001 se úspěšné herečce obrátil život vzhůru nohama. V pouhých třiačtyřiceti letech se ocitla na pokraji smrti. Prodělala mrtvici, následovalo devítidenní krvácení do mozku. Lékaři jí dávali jen pětiprocentní šanci na přežití. Ona ale zabojovala a mozkový atak přežila. Učila se pak znova mluvit, číst i psát...

„Když jsem se po mrtvici vrátila domů, mohla jsem sotva chodit. Neměla jsem stabilní boky. Neviděla jsem na levé oko a neslyšela na levé ucho. Skoro tři roky jsem nebyla schopná napsat svoje jméno. Nedokázala jsem ruce poručit, takže jsem se musela znovu učit číst a psát. Také jsem se musela učit znovu mluvit. Trvalo roky, než jsem začala zase cítit levou novu, ale nakonec to přišlo,“ svěřila se herečka v pořadu Radio Times.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články