Seriál Chalupáři končí: Jak nyní vypadá vesnice, kde Huml koupil chalupu?

Legendární chalupa s orchestrionem v dobách natáčení Chalupářů.
Zdroj: archiv Extra
Pohled na vesničku Višňová, kde se natáčel seriál Chalupáři.Takhle vypadala autobusová zastávka, dnes už na stejném místě nestojí.Hospoda je chloubou každé pořádné vesnice, ta v Chalupářích nebyla výjimkouNynější budova seriálové hospody dostala nový kabát.+ 7 fotek+ 8 fotek

Legendární seriál Chalupáři je stejně tak jako léto u konce. Komedie s Josefem Kemrem a Jiřím Sovákem se natáčela v malebné vesničce Višňová a možná vás bude zajímat, jak to v ní vypadá 44 let po natáčení. Pojďte se podívat na legendární chalupu s orchestrionem.

Petra Járková
Petra Járková 26. 08. 2019 16:00

Višňová nebo Třešňová?

Legendární komedie se natáčela v obci Višňová, která leží u Příbrami. Tvůrci seriálu dali obci název Třešňová.

Huml a Císař

Do Třešňové přijíždí protivný důchodce Evžen Huml v podání Jiřího Sováka. Protivný dědek se zde spřátelí s Bohoušem Císařem, kterého hrál Josef Kemr, a začínají se spolu starat o chalupu. A také rozvíjejí dobré sousedské vztahy.

Legendární chalupa

Dnes byste ale jejich chalupu nepoznali. Malebná stavba zcela změnila svou tvář. Je z ní takový typický socialistický domek, který pozbyl veškeré kouzlo.

Vesnice

To samé vás napadne, když se rozhlédnete po návsi. Prostě obyčejné náměstíčko, které ztratilo seriálovou romantiku. Místní nám řekli, že litují, že obec z natáčení nedokázala vytřískat propagaci a peníze. „Třeba Troškovy Hoštice. Tam z toho vymačkali mnohem více. Tady vedení obce nechápalo, jaká je to příležitost,“ řekl nám jeden z místních obyvatel.

Kouzlo vymizelo

Je vidět, že vzájemná pospolitost se také už nenosí. Lidé se v obci schovávají za vysokými ploty. Uzavřeli se do sebe. Už si nepovídají v místní hospodě, raději sedí doma u počítače a sledují internet.

NA SNÍMKY DNEŠNÍ VESNICE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články